Beursbox Nieuwsbrief Credit Suisse wordt overgenomen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Credit Suisse wordt overgenomen
Date: March 20th 2023
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 20 maart 2023
 
 

AEX 722,43 Dow 31.861 USD 1,066 Btc 26.314 Goud 2,006.1

 
 

Goud kopen?

Wil je snel en veilig fysiek goud kopen, dan is deze aanbieder mijn nieuwste tip! Binnenkort veel meer over deze aanbieder.

Klik hier
 

Crypto Index beleggen

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk bij het herstel van die markt de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast. De huidige dip kan wel eens een prachtige kans zijn!  (Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

20/03 7:00

 • Ik heb dit weekend een video gemaakt over wat de eindoverwinning voor Rusland en Oekraïne eigenlijk is en waarom het voor beide landen zo moeilijk gaat worden die eindoverwinning te bereiken. Je kan de video hier bekijken.

 • Warren Buffett kocht al 21,5% van alle Occidental Oil aandelen. Is dat iets waarin je hem kan volgen? Ik maakte er vrijdag een video over. Kijk hier.

 • Sanderink is nu ook geschrapt als topman van Strukton en Oranjewoud. De Raad van Commissarissen neemt de taken van Sanderink op dit moment over.

 • Chemiebedrijf Dow gaat in Nederland 127 personen ontslaan. Honderd van deze banen gaan in Terneuzen verdwijnen.

 • De paniek overname van Credit Suisse door UBS geeft goed aan dat er nog geen stabiliteit in de bankensector gevonden is.

 • De in de problemen gekomen Amerikaanse regio bank Signature gaat deels verkocht worden aan een dochteronderneming van New York Bancorp. De werkzaamheden en accounts worden overgenomen, de portefeuille niet.

 • HSBC in Hong Kong sloot vanochtend 4% lager. Zelfs daar hebben banken last van de onrust in de sector.

 • Baidu was vrijdag in de VS de grootste stijger. Het aandeel won 12,6%. Vergis je niet, dat houdt in dat het bedrijf meer dan 5 miljard dollar meer waard werd in één dag.

 • De goudprijs is vanochtend boven de 2000 dollar per troy ounde gekomen!

 • Bitcoin steeg tot 26.314 euro per stuk. Anderhalve week geleden nog te vinden onder de 19.000. Daar is door speculanten weer veel geld verdiend. Overigens heeft de lokale miner het hier opgegeven. We hadden hier in het buitengebied een miner die een schuur vol computers liet draaien. Hij is nét te vroeg gestopt.

Beursbox.nl video kanaal
 
 
 

Drie aandelen met fabelachtig koerspotentieel (Jack Hoogland)

20/03 7:23

Een wel zéér uitzonderlijk aandeel, van een bedrijf dat bezig is een zilvermijn te bouwen die deze zomer in productie zal gaan.

Gaat vanaf het derde kwartaal enorme winsten maken.

Want het unieke van deze mijn is dat de all-in productiekosten slechts $7,25 per ounce zilver bedragen.

Wordt daarmee de op één na meest winstgevende zilvermijn ter wereld.

Op basis van de door de directie afgegeven winstverwachting noteert   dit aandeel  2,4 keer de voor komend jaar verwachte winst.

Koers moet binnen een jaar met 650% stijgen om het aandeel als normaal gewaardeerd te kunnen bestempelen.

Geen wonder dat beleggers dit aandeel nu ontdekken!

Krijgen we  komend jaar de door ons verwachte run op goud en zilver, dan kan de koers zelfs véél harder stijgen.

Dit superaandeel mag je niet laten lopen!

Daarnaast een belachelijk goedkoop aandeel van een...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die eventueel (gaan) doormaken!

Kijk hier
 

Ondernemen iets voor jou?

Kijk voor de gein eens op Succesverhaal.nl. Een site vol met motiverende artikelen. Dat heb je als ondernemer af en toe gewoon even nodig!

Kijk hier
 
 
 

Credit Suisse wordt overgenomen (Tom Lassing)

20/03 7:47

Het is een druk weekend geweest voor de bankiers van Credit Suisse, UBS en de Zwitserse centrale bank.

UBS deed een bod van één miljard Zwitserse franc op Credit Suisse. Dit bod werd snel afgewezen.

Vervvolgens kwam er een bod van twee miljard.

Ook dat werd afgewezen.

Vervolgens kwam er een bod van drie miljard op tafel, maar dan wel met daarbij een garantie van de Zwitserse centrale bank dat die garant zou staan voor 100 milkjard aan potentiële verliezen en claims op Credit Suisse.

Dat bod werd uiteindelijk geaccepteerd.

Je moet weten, Credit Suisse was vrijdag nog 8 miljard waard. Vijf jaar geleden was Credit Suisse nog zoiets als 50 miljard waard.

Met het geaccepteerde bod komt er een einde aan het zelfstandige bestaan van Credit Suisse. Een bank die 167 jaar geleden werd opgericht.

 
 

De meeste leningen lopen prima (Tom Lassing)

20/03 8:14

Ik heb 1.650 leningen via Neo Finance lopen en de grote meerderheid daarvan loopt prima.

Heel bewust heb ik in de Tweedehands leningen markt leningen gekocht die niet goed liepen. Als de korting in mijn ogen interessant was, dan pakte ik die leningen op.

Je moet er veel geduld voor hebben, maar ik ben tevreden hoe de meeste van die leningen uiteindelijk lopen. De meeste leners gaan namelijk uiteindelijk wel betalen. Ze betalen dan niet alleen de aflossing van de reguliere lening, maar moeten ook de extra rente betalen over de te late betalingen. Die leningen leveren me dan dus extra veel op.

Ik heb een lening van 25 euro lopen.

Daarop is slechts 62 cent afgelost. De rente is 23%.

De lener moest iedere maand 97,13 euro betalen voor de totale lening die hij had afgenomen. Al na één maand stopten de betalingen. Dat was in april 2020.

In augustus 2021 werd er na inzet van een deurwaarder weer maandelijks betaald. In het begin bedragen van rond de 150 euro per maand. Er werd dus iets meer overgemaakt dan oorspronkelijk het plan was. Dat kwam omdat de achterstallige rente ook nog betaald moest worden.

Daar kwam dan nog bij dat er vanwege de inzet van de deurwaarder ook extra belastingen werden opgelegd.

Oktober 2022 hielden de betalingen weer op.

In maart 2023 is er weer een betaling ontvangen. Slechts 29,38 voor heel de lening. Dat betekende voor mij een aflossing van niets en een betaling achterstallige rente van 33 cent. De persoon in kwestie is nu dus hooguit achterstallige rente aan het inhalen, maar aan aflossing van de lening komt hij nog niet toe.

Ondertussen heb ik in totaal al 6,83 aan achterstallige rente ontvangen en is er pas 62 cent van de 25 euro afgelost.

Ik krijg dus nog altijd 23% over de resterende 24,38 euro lening.

Meer over Neo Finance
 
 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 7500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Oost/west ligging zonnepanelen is ook prima! (Tom Lassing)

20/03 8:45

In het verleden is er door iedereen veel te veel gekeken naar wat in theorie het meeste op zou leveren bij zonne-energie en dat is een oriëntatie op het zuiden.

Dat levert in het midden van de dag het meeste op, maar juist op dat moment is dat overal het geval. De kans dat er dan dus te veel energie is, is aanwezig, maar de kans is ook groot dat in de toekomst de energie tussen 11:00 en 14:00 uur ook het minste geld gaat opleveren.

Een Oost/West oriëntatie van de panelen maakt dat je juist meer profijt hebt aan het begin en/of het einde van de dag. Juist als er dan minder aanbod van veel anderen is.

Ik heb zelf 27 panelen echt op het oosten liggen. Dat zou me indertijd theoretisch twee jaar aan terugverdienen schelen, maar achteraf bezien werkte de energieprijs dusdanig mee dat ik alsnog binnen zes jaar alles terugverdiend had. Helaas heb ik nog geen panelen op het westen liggen. Ik heb geen mogelijkheid om panelen echt oost/west te leggen. In dat geval pak je écht zowel het begin als het einde van de dag mee.

Hoe dan ook heb ik geen spijt de panelen dus ook echt op het oosten gelegd te hebben. Het is niet ideaal, maar het was toch winstgevend.

Kortom, staar je niet blind op de maximale opbrengst, want daardoor beperk je mogelijk je inkomsten!

Zonnepanelen zijn en blijven enorm interessant, OOK als je ze niet perfect op het zuiden kan leggen.


Sponsor Beursbox!
 
 
 

Zilver rapport

Qua aandelen een totaal nieuwe versie en op dat vlak geen 1 op 1 opvolger van het vorige zilver rapport dat in 2020 werd uitgebracht.

Wil je het zilverrapport bestellen (enkele aandelen zitten nu in een opwaartse trend) maak dan 27,49 over naar IBAN NL87ABNA0571043135 tnv Pro Gain BV. Zet er uw E-mail even bij, waarbij u het @ teken even verangt met 'at'.

Ik stuur u dan het rapport z.s.m. per E-mail toe.

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd