Beursbox Nieuwsbrief Bankencrisis, dit is niet 2008

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Bankencrisis, dit is niet 2008
Date: April 3rd 2023
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 3 april 2023
 
 

AEX 756,18 Dow 33.274 USD 1,08 Btc 25.784 Goud 1,953.34

 
 

Goud kopen?

Wil je snel en veilig fysiek goud kopen, dan is deze aanbieder mijn nieuwste tip!

Klik hier
 

Crypto Index beleggen

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk bij het herstel van die markt de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast. De huidige dip kan wel eens een prachtige kans zijn!  (Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

03/04 7:00

  • Morgen ga ik in het lunchwebinar een klein beursgenoteerd bedrijf bespreken. Wordt dit een toekomstige kanshebber, of blijf je als particuliere belegger liever weg uit dit soort 'kansen'? Klik hier als je er morgen om 12:30 uur bij wilt zijn.

  • Tesla is meer dan alleen een autofabrikant. Het is namelijk ook een zonnepanelen fabrikant. Het nam ooit een fabrikant/leverancier in die hoek over. Na al die jaren heeft dat bedrijf slechts 3000 systemen geleverd. Het is dus geen succes geworden.

  • Barrick Gold heeft afgelopen jaar meer nieuwe voorraden in de bodem verkregen dan het aan productie uit de bodem heeft gehaald. Een goede zaak voor het bedrijf.

  • UBS neemt Credit Suisse over, maar gaat vervolgens tienduizenden banen schrappen. Er zullen zeker 36.000 banen verdwijnen. Uiteraard zullen de meeste ontslagen aan de kant van Credit Suisse gaan vallen.

  • (Paas)eieren zijn nog niet eerder zo duur geweest. Ik heb zelf kippen, dus mis die prijsstijgingen, maar schrok me kapot toen ik dit weekend in de winkel naar de prijzen van eieren keek.

  • De OPEC heeft aangegeven de productie te gaan verlagen! Ze willen via deze weg de prijzen voor energie weer omhoog gaan krijgen. De olieprijs steeg 8% nadat het bericht de wereld ingeslingerd werd.

  • McDonalds gaat mogelijk kantoorpersoneel ontslaan. Het heeft haar kantoren in de VS gesloten. Zo'n actie komt vaak voor een ontslagronde, want de ontslage4n medewerkers mogen ook per direct het pand niet meer in. Werkgevers in de VS zijn namelijk enorm bang voor sabotage door ontslagen werknemers.

  • Er komt een nieuw wondermiddel voor afvallen aan. Het middel komt de komende weken in de VS en in het VK beschikbaar. Is het veilig? Niemand die het zeker weet, maar te dik zijn is ook niet veilig... Je zal de komende maanden nog wel gaan horen over Wegovy. Het is één van die nieuwe generatie chemische afslankmiddelen.

Beursbox.nl video kanaal
 
 
 

Zélfs als de koers dit jaar met 400% stijgt... (Jack Hoogland)

03/04 7:23

Vrijdag stuurden we twee unieke extra tips naar onze TopAandelen-abonnees.

De eerste extra tip betreft een olieproducent die gisteren bekend maakte dat haar winst afgelopen jaar met maar liefst 200% is gestegen.

Waardoor je dit aandeel nu aankoopt voor slechts 2,5 keer de behaalde winst.

Terwijl de directie ook voor dit jaar forse winstgroei verwacht.

De aandacht van beleggers is nu op dit  aandeel gevestigd, waardoor de koers in korte tijd zéér fors kan stijgen.

Zélfs als de koers dit jaar met 400% stijgt is dit aandeel nog steeds lachwekkend goedkoop!

Daarnaast sturen we onze abonnees een extra zilver/koper/goudtip.

Van een bedrijf dat deze week fantastische kwartaalcijfers publiceerde, met enorme productiestijging (zie afbeelding).


Dit soort enorme stijgingen kom je nergens tegen!

Verwacht verdere productiestijging in 2023. Profiteert daardoor extra hard van...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die eventueel (gaan) doormaken!

Kijk hier
 

Ondernemen iets voor jou?

Kijk voor de gein eens op Succesverhaal.nl. Een site vol met motiverende artikelen. Dat heb je als ondernemer af en toe gewoon even nodig!

Kijk hier
 
 
 

Meer nikkel productie (Tom Lassing)

03/04 7:47

Elon Musk heeft mijnbedrijven opgeroepen de productie capaciteit van nikkel fors op te voeren. Voor de fabricage van autobatterijen is er veel nikkel nodig.

Hij is bereid langdurige contracten af te sluiten als zo'n mijnbedrijf de productie exclusief voor Tesla wil houden.

Dit aanbod kwam al in 2020 en blijkbaar hebben de mijnbedrijven er geen gevolg aan gegeven.

Eerder in 2023 heeft Tesla aangeboden in Indonesië een fabriek te openen. Die fabriek komt er als het bedrijf daar voor terug zelf de mijnrechten op nikkel zal verkrijgen. 

Tesla wil blijkbaar zelf ook een mijnbedrijf worden omdat het niet denkt te kunnen vertrouwen op externe mijnbedrijven. 

Een opmerkelijke stap en ik vind het wel heel ambitieus.

Eén van de mijnbedrijven die op termijn zou moeten kunnen profiteren van de vraag naar nikkel is het door mij al vaker genoemde VALE.

Voor je een positie in VALE inneemt moet je eerst maar eens de koersvorming bekijken. Ik denk dat je daarna nog wel even nadenkt of je vol in VALE moet gaan.

Het bedrijf is al heel lang belachelijk laag gewaardeerd. Dat houdt in dat het bedrijf/aandeel niet populair bij beleggers is. Ik weet niet of dat feit snel gaat veranderen.

Ik ben overigens zelf wel aandeelhouder van VALE.

 
 

Hoeveel geslachten zijn er? (Tom Lassing)

03/04 8:10

Geen enkele andere vraag is zo gevaarlijk als deze. Wie hier een antwoord op geeft, loopt grote kans gecancelled te worden.

Maar... Wat is het antwoord op die vraag dan?

In mijn ogen zijn er twee geslachten. Mannelijk en vrouwelijk.

Maar... Daarmee is niet alles gezegd. Er zijn namelijk mensen en dieren die door een speling van de natuur niet duidelijk in één van die twee geslachten zullen vallen. Er kunnen door mutaties overlappingen zijn waardoor de keuze lastiger wordt.

Houdt dat dan in dat er meer geslachten zijn, of zijn het uitzonderingen die uiteindelijk of toch in één van de geslachten vallen?

Of is het een kwestie dat bepaalde personen zich zelf niet in één van de twee geslachten willen laten vallen? Dat kan natuurlijk. Je vindt van jezelf dat je niet mannelijk of vrouwelijk bent.

Maar dat houdt niet in dat je dus een ander geslacht hebt en daarmee dat er dus meer zijn dan alleen het mannelijk en het  vrouwelijk geslacht.

Je vindt slechts dat je de keuze tussen deze twee niet wilt maken en voor jezelf heb een een aparte groep gekozen. Leve de vrijheid, maar het gaat goed, tot je ergens in een openbare gelegenheid naar een toilet wilt.

Dan zal je toch een keuze moeten maken, want voor de tientallen uitzonderingen die ondertussen al verzonnen zijn gaan we niet in ieder café of restaurant aparte toiletgroepen creëren.

Dus waar kies je dan voor? Die keuze bepaalt je geslacht, maar het staat je vrij buiten die momenten jezelf anders te bepalen. Het maakt in mijn ogen echter niet dat er ineens meer geslachten bij zijn gekomen.

 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 7500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Bankencrisis, dit is niet 2008 (Tom Lassing)

03/04 8:39

Wat is het grote verschil tussen de situatie van 2008 en die van 2023?

In 2008 was er sprake van massaal crimineel gedrag van de banken en men was zich toen ook niet bewust van de onderlinge afhankelijkheden. In hun algemene bedrog dachten ze allemaal slimmer dan de concurrent te zijn en ze hadden de consumenten, de klanten en elkaar bedrogen.

Toen het bedrog uitkwam, bleek iedereen schuldig te zijn.

Het was bijna zo dat heel het economische bestel om kwam te vallen.

Dan naar nu. 

Nu is sprake van een langzaam leeglopen van de banken. Klanten vertrekken omdat ze toch geen rente over hun tegoeden krijgen. Dat terwijl de inflatie afgelopen jaar boven de 10% lag. De banken hebben de spaartegoeden van klanten als eigen bezit in de boeken staan en door het vertrek van het spaargeld komen de banken dus zonder eigen vermogen te zitten.

Het is dus meestal een heel rustig proces waarbij de problemen langzaam groter worden. Dan moeten ze er op een gegeven moment mee naar buiten en op dat moment breekt voor de bank de pleuris uit.

Dan is het weer een tijdje stil, tot de volgende bank met de billen bloot moet.

Er is geen onderlinge besmetting, want de banken staan nu veel losser van elkaar. Het is echter wel een probleem waar ze allemaal mee worstelen. 

Dit is dan ook voorlopig nog niet over. Zolang klanten hun geld bij banken weg halen blijft dit probleem bestaan.


Sponsor Beursbox!
 
 
 

Zilver rapport

Qua aandelen een totaal nieuwe versie en op dat vlak geen 1 op 1 opvolger van het vorige zilver rapport dat in 2020 werd uitgebracht.

Wil je het zilverrapport bestellen (enkele aandelen zitten nu in een opwaartse trend) maak dan 27,49 over naar IBAN NL87ABNA0571043135 tnv Pro Gain BV. Zet er uw E-mail even bij, waarbij u het @ teken even verangt met 'at'.

Ik stuur u dan het rapport z.s.m. per E-mail toe.

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd