Beursbox Nieuwsbrief Moet Apple Disney kopen?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Moet Apple Disney kopen?
Date: April 4th 2023
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 4 april 2023
 
 

AEX 758,41 Dow 33.601 USD 1,089 Btc 25.750 Goud 1,979.94

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Een extreem actuele crypto nieuwsbrief

Voor slechts 25 euro krijg je de rest van 2023 dagelijks van Joost een update over de actuele stand van zaken in Crypto land. Joost zit er echt bovenop, dus je bent altijd 'bij'.

Kijk hier voor meer informatie.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

04/04 7:00

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar een klein beursgenoteerd bedrijf bespreken. Wordt dit een knaller en moet je daar dan als particulier in zitten, of laat je dit het beste lopen en pak je het eventueel op als het bedrijf zich wat meer bewezen heeft? 

    Klik hier als je er om 12:30 uur bij wilt zijn.

  • In de VS hebben twee vechtsporten media bedrijven besloten voortaan samen te gaan. De bedrijven onder de tickercodes WWE en EDR fuseren. Ze denken dat ze door hun samengaan tot wel 100 miljoen per jaar minder hoeven uit te geven.

  • Gisteren twee trades in daytrading gedaan. Beide winstgevend, maar het hield niet over omdat het twee keer een net meer dan break even werd. 3,6 punten winst is winst, maar het is niet om over naar huis te schrijven. Mijn probleem is een beetje dat ik er de tijd niet voor neem. Het kost niet eens zo veel tijd, maar zelfs dat is me te veel omdat ik zo druk met veel dingen ben.

  • De kansen voor DeSantis als presidentskandidaat zijn door de ruzie met Disney enorm afgenomen. DeSantis is van mening dat Disney de mond gesnoerd moet worden omdat het bedrijf een mening heeft. Dat maakt dat hij door bedrijven in de VS wordt gezien als anti-bedrijven kandidaat. Hij maakt dus geen kans meer.

  • Analisten denken dat door de productie verlging van OPEC de olieprijs terug naar $100 per vat kan gaan. Ik moet het nog zien. Het lijkt er sterk op dat analisten verrast werden en in hun paniek nu van alles gaan roepen.

  • Tesla heeft steeds meer onverkochte auto's staan. Wat is er aan de hand? Zelfs kortingen kunnen blijkbaar niet genoeg consumenten over de streep trekken. In het laatste jaar maakte Tesla 78.000 meer auto's dan het verkocht! De prijsverlagingen zijn dus geen teken van kracht!

  • De leerkracht die in de VS door een leerling van zes jaar werrd beschoten, heeft de school aangeklaagd voor 40 miljoen. Ze had vooraf meerdere keren aangegeven dat de jongen waarschijnlijk een wapen had, maar de schoolleiding wilde niet ingrijpen. De complete schoolleiding heeft nu overigens al banen elders.

  • Schiphol heeft naar buiten gebracht dat het nachtvluchten wil schrappen en dat er een verbod moet komen voor luidruchtige vliegtuigen en privéjets. Ook wil Schiphol afzien van het bouwen van nog een landingsbaan.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Moet Apple Disney kopen? (Tom Lassing)

04/04 7:23

Een analist in de VS deed de suggestie dat Apple eigenlijk heel Disney zou moeten overnemen. Het zou Apple dan neerzetten als 'de' media onderneming.

Disney heeft immers een enorme portefeuille aan films in haar bezit en laten we eerlijk zijn, kan Disney+ op termijn wel op tegen de kracht van Apple met haar Apple TV, dat enorm veel groter en rijker is.

Apple zou de overname kunnen betalen met een combinatie van cash en aandelen.

Het zou van Apple echt een media powerhouse maken.

Maar...

Het zou ook betekenen dat Apple zo groot wordt dat het eng begint te worden. Hoe dat kan mislopen zie je bij Fox, dat hele landen in het verderf stort met haar leugens om maar meer winst te maken.

Daarbij is Disney nu extreem hoog gewaardeerd. Puur qua prijs die Apple zou moeten betalen zou het waanzin zijn.

Mijn bezwaar is echter meer het feit dat Apple te machtig zou gaan worden in die markt.

Het bedrijf is nu al 2,6 triljoen waard... 2.600 miljard dollar. Het heeft een vrije kasstroom van 85 miljard per jaar.

Waar houdt het op een gegeven moment dan op?

In mijn ogen is dat niet goed voor de maatschappij in haar geheel. Apple zou eerder gedwongen moeten worden te splitsen, niet fuseren.

 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Update Detroit project (Tom Lassing)

04/04 7:47

Ik heb gisteren een video update gemaakt over de stand van zaken rondom mijn Detroit project.

Ik heb in Detroit 31 huurwoningen en een appartementencomplex.

Er zijn wat zaken aan het veranderen want over zes maanden lopen de leningen af. Ik moet dus gaan kijken naar verlenging, of heruitzetten van leningen bij anderen, eventueel uitzetten van leningen bij commerciële partijen of... het verkopen van huizen om daarmee minder afhankelijk te worden van vreemd vermogen.

Dat laatste doe ik liefst niet, want ik heb juist bewust ingezet op vreemd vermogen, want zonder dat had ik nooit zo'n mooie portefeuille aan huurwoningen kunnen opzetten.

Punt is namelijk dat ik op een heel goed moment de huizen gekocht heb. De koopprijzen en de huurprijzen liggen nu heel veel hoger dan toen ik de huizen kocht.

Dát is dus goed gegaan. Door Corona is er de laatste jaren ook heel wat verkeerd gegaan en niet gelopen zoals het de bedoeling eigenlijk was.

Kijk hier de video
 
 
 

Wie heeft schuld aan de oorlog in Oekraïne? (Tom Lassing)

04/04 8:08

De schuld voor het conflict in Oekraïne ligt volgens Rusland volledig bij de VS, want de VS heeft in hun ogen in 2014 een staatsgreep uitgevoerd in Oekraïne en de VS gaf daarbij Rusland geen veiligheidsgaranties.

Alles begon volgens volgens Moskou dus in 2014, met de toenmalige machtsovername door meer westers gezinde leiders.

Dat nét daarvoor de machtsgreep via gemanipuleerde verkiezingen door Rusland had plaatsgevonden wordt nooit door Moskou besproken. 

Het is volgens de Russen allemaal de schuld van de VS en om dat te staven moet je de start van het conflict in Oekraïne dus altijd leggen bij de staatsgreep van 2014. 

Daarna kwam inderdaad een westers gezinde leider aan de macht. Uiteraard dat de Russische propaganda het conflict dus altijd dan pas laat beginnen. Als je dus iets leest met als startpunt de staatsgreep van 2014, dan weet je al waar het stuk vandaan komt.


Ik heb daar de nodige moeite mee. Het is immers de standaard Russische propaganda.

Waar de Russische propaganda in dat verhaal ook totaal aan voorbij gaat, is de opstelling van Putin. Het is namelijk Putin zelf die het bestaan van de Oekraïense identiteit(*) volledig ontkent.

(*) https://blogs.lse.ac.uk/lseih/2020/07/01/there-is-no-ukraine-fact-checking-the-kremlins-version-of-ukrainian-history/

Putin heeft zelf gezegd dat in zijn ogen Oekraïne niet bestaat (*1). Nooit bestaan heeft. Het is in zijn ogen gewoon Rusland.

(*1) http://en.kremlin.ru/events/president/news/66181


Met die instelling van de dictator van Rusland weet je dus al dat Oekraïne een probleem heeft. Dat probleem ontstond al snel nadat Putin in 1999 aan de macht is gekomen. Tot dat moment werd Oekraïne na de verzelfstandiging door Rusland met rust gelaten. Rusland erkende de grenzen en erkende het feit dat ALLE provincies in Oekraïne voor de oprichting van de staat Oekraïne hadden gekozen. OOK De Krim en ook Donbas.

Na de machtsovername van Putin begonnen de problemen voor Oekraïne. Steeds meer ging Rusland een actieve rol in Oekraïne spelen. Vooral na 2010 ging Rusland steeds openlijker een actieve rol binnen Oekraïne spelen en werden Rusland gezinde Oekraïners steeds meer politiek, financieel en zelfs actief met wapens gesteund. Dat ging zo ver dat de opstandelingen in Donbas zelfs artillerie en luchtafweer van Rusland kregen. Dit was ook de tijd van de "groene mannetjes". Russische soldaten die zogenaamd in hun vrije tijd in Oekraïne kwamen vechten. Het werd een compleet leger in Oost Oekraïne.

We weten allemaal wat er gebeurde met MH17.

Op dat moment schond Rusland zelf openlijk de afspraken van 1993 en dat werd nog erger toen Rusland besloot De Krim te bezetten en vervolgens te annexeren.


Als het westen hier schuld draagt, dan is het vooral omdat het toen te weinig deed.


Door de passieve houding van het westen kreeg Putin het idee dat hij nog wel een stap verder kon gaan en zijn droom van een Oekraïne terug in de Russische schoot wel kon waarmaken.

Dát was het grote plan eind februari 2022.


Passief Europa

Europa zou niets doen, want het was na 2014 volledig afhankelijk van Russische energie gemaakt. De VS kon niets doen, want Oekraïne was nu eenmaal veel te ver weg.

In drie dagen tijd zou het varkentje wel gewassen zijn. Immers Oekraïne werd geleid door een onervaren acteur die het tot op dat moment bijzonder beroerd had gedaan en ook niet meer populair was. Oekraïne was onder zijn leiding geen beter land geworden en corruptie weelde tierig.

De verwachting vanuit Moskou was dat Zelenski het eerste de beste vliegtuig naar een ver buitenland zou nemen en dat Rusland daarna een Rusland gezinde machthebber kon aanstellen.

Dat de bevolking van Oekraïne massaal voor de strijd tegen Rusland koos, hadden ze in Moskou niet verwacht. Zeg eerlijk, wie had dat wel verwacht?

Het westen in ieder geval niet. Daarom duurde het zo lang voor we het aandurfden om de Oekraïners in hun strijd tegen de invaller te steunen. We hadden niets anders verwacht dan dat Rusland het corrupte Oekraïne wel onder de voet zou lopen.

Rusland is hier de agressor, niemand anders!


Wat we bij wereldmachten niet moeten vergeten, is dat wereldleider worden een smerige zaak is. Je bent steeds aan het roeren in lokale politieke potjes om je concurrenten om het wereldleiderschap een stapje voor te zijn. Op papier zijn kleine landen onafhankelijk en vrij hun eigen keuzes te maken. In het echt is er steeds een strijd tussen de vier grote machten in de wereld gaande. De VS, China, Europa en Rusland.

Er is daarom geen schuld bij één. Het verhaal is altijd veel complexer dan dat. Wat nu staat, is de strijd van Oekraïne om als zelfstandig land te mogen overleven. Helaas is door de stappen die al gezet zijn de tijd van praten voorbij. Op dit moment willen beide partijen eerst militair gezien een positie veroveren van waaruit ze de komende gesprekken makkelijker kunnen voeren.

De gevechten zijn wederom een verlenging van de politiek.

We kunnen alleen maar hopen dat zo snel mogelijk de strijd niet meer nodig is en praten de oplossing gaat geven.

Maar om te praten heb je wel twee partijen nodig die ook willen luisteren.

Dat moment is nu ik dit schrijf (eind maart 2023) nog niet aangebroken.

Rusland koos bewust voor het laten spreken van de wapens. De wapens zijn nu aan het woord. Die wapens luisteren echter heel slecht.

We kunnen slechts hopen op een snel besef dat in deze oorlog nog maar weinig gewonnen kan worden. De enige winst die in mijn ogen nog mogelijk is, is de zelfstandigheid van Oekraïne als vrij en onafhankelijk land. Voor Rusland is hier geen winst meer te halen. Het is zonneklaar dat Oekraïne niet zit te wachten op de Russische overheersing van hun land.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Mijn slechte leningen strategie bij Neo Finance (Tom Lassing)

04/04 8:24

De gemiddelde rente die wordt verkregen is bij Neo Finance is momenteel 14.45%.

Als ik kijk naar wat ik zonder herinvestering verkrijg, dan is dat 10,8%. Ik ben dus duidelijk iets voorzichtiger met mijn leningen dan wat gemiddeld bij Neo Finance mogelijk is.

Ondanks dat heb ik verhoudingsgewijs veel slechte leningen in portefeuille. Dat is mijn bewuste keuze geweest. Er was tot een jaar geleden een levendige handel in slechte leningen en ik heb er heel wat met een mooie korting opgekocht.

Het risico dat ik nam, is dat de slecht lopende lening uiteindelijk niet terugbetaald zou gaan worden. Dat risico was groter dan bij nieuwe leningen, want hier was het al zo dat er al enige tijd de rente en aflossing niet betaald werd.

Om dat risico te dekken, kreeg ik korting bij de aankoop van de lening. Soms wel tot 70% korting.

We zijn in veel gevallen meer dan een jaar verder en op een aantal van die leningen wordt nu toch al 'iets' betaald.

Het is namelijk zo dat maar weinig particulieren zich failliet laten verklaren.

Als ze kunnen, dan gaan ze ook wel weer betalen. Het geld druppelt dus binnen.

Ik heb nu 1.090 euro aan leningen uitstaan die meer dan twee jaar achter zijn met betalen. Ongeveer de helft van de leningen (het zijn er in totaal 45) is ondertussen al wel 'iets' aan het betalen. Ik ben dus heel tevreden met die posities, want ik heb de korting en de rente op die leningen is vaak ook nog ouderwets hoog.

Op dit moment heb ik 866 euro in de leningen geïnvesteerd en er is nog een uitstaand tegoed van 1091 euro. De leningen hebben een betalingsachterstand van 801 euro. Er staat over deze leningen ook nog 182 euro open over rente die niet op tijd werd betaald.

Van de nu openstaande leningen is 40 euro afgelost, is 52 euro rente overgemaakt en is 32 euro achterstallige rente overgemaakt. Ik ben heel benieuwd hoe zich dit deel van de portefeuille zich op termijn gaat ontwikkelen.


https://www.p2pfinance.nl


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd