Beursbox Nieuwsbrief Grondstof aandelen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Grondstof aandelen
Date: May 1st 2024
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 1 mei 2024
 
 

AEX 878,83 - Dow 37.815 - USD 1,065 - Btc 56.415 - Goud 2,287.4    

 
 

Explosieve koersstijgingen zijn zowat onvermijdelijk! (Jack Hoogland)

01/05 6:45

Maandag liet ik u al zien dat beleggers nu beginnen te beseffen dat de wereld op een gigantisch tekort aan koper afstevent.

Waardoor koperaandelen nu in een stevig stijgende trend zitten.

In de tweet hieronder waarschuwt Trafigura dat het jaarlijkse tekort zal oplopen naar 4,5 miljoen ton in 2030.

Het tekort aan koper zal in 2030 maar liefst eenderde van de totale vraag bedragen


De wereld blijft (door energietransitie en A.I.) nieuwe bronnen van vraag naar koper toevoegen. 

Dat terwijl er nu zelfs al te weinig nieuwe mijnen in aanbouw zijn om de huidige productie overeind te houden.

Dit gaat richting een ernstige aanbodcrisis.

Hieronder geeft Blackrock aan dat koper eerst nog 20% moet stijgen, voordat koperproducenten worden aangemoedigd om te investeren in nieuwe mijnen.


Een nieuwe kopermijn bouwen neemt gemiddeld maar liefst 18 jaar in beslag.

Waardoor je nu al zeker weet dat..
Klik hier om verder te lezen 

 
 

Een betrouwbare broker

Kies nu ook voor deze betrouwbare en goedkope aandelenbroker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen in aandelen, opties en andere derivaten.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trok de laatste tijd weer even aan qua waarde. De maanden voor de laatste stijging heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van de crypto markt, dan is dat een aardige strategie. Zeker nu crypto's zwaar corrigeerden de laatste dagen. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

01/05 7:01

 • Gaat zilver dit jaar schitteren? Steeds meer analisten zien een opkomst van de zilverkoers in 2024 wel zitten.

 • Vandaag ga ik in het lunchwebinar het aandeel Trump Media & Technology Group (DJT) bespreken. Vanwege meerdere redenen een interessant aandeel. Klik hier om er om 12:30 uur gratis online bij te zijn.

 • Ik heb de kosten binnen voor het 'huren' van de DJT aandelen waarin ik laatst short ging. Per aandeel koste het beschikbaar krijgen maar liefst 0,50 per dag! Daarom moest ik dan ook snel mijn winst nemen. Dit waren wel extreem hoge kosten, maar dat kwam omdat er weinig aandelen beschikbaar waren om short op te gaan.

 • McDonalds stelde beleggers gisteren teleur met tegenvallende omzetcijfers. Je zou het bijna niet geloven, want de rijen in Nederland zijn bij de keten nog altijd extrteem lang. Mijn laatste keer bij zo'n restaurant was alweer tien jaar geleden. Mijn zoon wilde toen om 23:00 uur nog wat halen en of ik hem even kon brengen. Anders gezegd, het is niets voor mij.

 • Drie jaar geleden maakte ik een video over waarom ik cash geld zo belangrijk vind. Dat is niet veranderd!

 • Gisteren een slechte dag voor de Amerikaanse beurzen. Ik voelde het in mijn portefeuille. Eén van mijn aandelenrekeningen verloor 7000 dollar aan waarde.

 • Het is weer 1 mei, traditioneel in Parijs en Berlijn een dag waarop een deel van de bevolking haar onvrede over hun situatie uit door alles in hun omgeving te vernielen.

 • AMD heeft de verwachtingen overtroffen, maar beleggers schrokken van de voorzichtige toon naar de toekomst toe. Het aandeel verloor gisteren nabeurs na de publicatie van de cijfers 7% aan waarde.

 • Cathie Wood koopt zich in bij een aandeel waar ik ook aan het bijkopen ben... Ik zal er een video over gaan maken!

Beursbox video kanaal
 
 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

Grondstof aandelen (Tom Lassing)

01/05 7:22

Op de lange termijn MOETEN die het wel goed gaan doen, want de grondstoffen die ze delven worden steeds duurder. Maar... Er is altijd een maar.

De investeringen die deze bedrijven moeten doen om hun voorraden aan te vullen worden ook steeds hoger. Vergunningen zijn extreem moeilijk te krijgen en veel van de bodemvoorraden liggen in landen met niet erg stabiele regeringen.

Het feit dat bedrijven als RIO Tinto en VALE zo goedkoop zijn, komt dus niet uit de lucht vallen. Het zijn daarbij bedrijven uit Brazilië en dat land is zelf ook geen voorbeeld van stabiliteit. 

De door hen veroorzaakte milieuschade is aanzienlijk en daar zijn ze aansprakelijk voor. Ongelukken komen voor en ook dat levert de nodige schadeclaims op die in de miljarden kunnen lopen.

Overheden proberen steeds meer belastingen te heffen en zoals gezegd, de delving wordt duurder en duurder. Dat is mede omdat de makkelijk te winnen voorraden al uit de bodem gehaald zijn.

Het is vooral koper waar men zich nu zorgen over maakt, maar lithium, uranium en de nodige rare earth metalen worden ook meer gevraagd dan de productie de komende jaren kan bijhouden.

Gaat die over vraag positief uitvallen voor grondstofaandelen? Dat is de grote vraag.

VALE heeft een K/W verhouding van 6,8

RIO K/W is 11

BHP K/W is 19,4 

Anglo American K/W is 144

Van deze aandelen heb ik nu een kleine positie in VALE.

 
 

Zo veel mogelijk hergebruik (Tom Lassing)

01/05 7:41

Eén van mijn drie Weber bol barbecues was zo verroest, dat de gaten er aan de onderkant in vielen. De onderkant van de ketel was daarom compleet op. Nu is dat geëmailleerd en dus amper te lassen.

Bij Weber gekeken, maar zo'n onderkant alleen kost bijna net zo veel als een hele nieuwe ketel met alles er op en er aan.

Dat is dus geen optie.

Helaas dus afscheid genomen van die onderkant. Ik heb nu alle delen die nog wel goed waren er afgehaald en de deksel (59 cm) al op Marktplaats gezet.

Ik hoop er nog 25 euro voor te krijgen. Kan ik dat weer in een NEO Finance lening investeren.

De rest, de rekken, wieltjes en schuifjes heb ik netjes schoongemaakt en kan ik of zelf als reserve houden, of ook op Marktplaats zetten.

Overigens had ik drie van die dingen, omdat ik de vervanging al eerder gekocht had. Twee van de Weberbollen is echt voldoende. Dan kan je ook grote feestjes mee barbecueën. De ene aan en de andere voorbereiden.

 
 

P2P leningen verstrekken

Verdien een prachtig rendement door het uitlenen van geld aan particulieren! Hoe dat het werkt leggen we je perfect uit. Een rendement van tussen de 10 en 12% is zeer wel mogelijk. Het gemiddelde rendement van heel het platform ligt momenteel zelfs op 15,5%.

Klik hier
 

Koop fysiek goud

De spaarrekening levert amper rente op en is enorm kwetsbaar voor inflatie. Koop daarom fysiek goud en hou dat veilig in een verzekerde kluis in bewaring. Kijk hier voor de mogelijkheden.  

 
 

Het video kanaal heeft 15.000 abonnees! (Tom Lassing)

01/05 7:52

Ik heb er lang over gedaan als je het vergelijkt met de grote zeer succesvolle influencers. Die hebben echter vaak niet zo heel serieuze kanalen. Kattenfilmpjes, roddels over bekende mensen. Dat soort zaken. Kan je snel honderdduizend abonnees mee halen, terwijl het hard werken is met een serieus kanaal.

Toch gaat het mij om de inhoud. 15.000 voor een kanaal met een serieuze inhoud en ook nog eens in het Nederlands... Heel mooi. Ik heb er heel blij mee. Iedereen die abonnee is, hartelijk dank!

Gisteren ook weer even contact gehad met iemand die interesse heeft in een korte reclame campagne. Ik krijg dan 100 euro voor een korte onderbreking in de video. Dat doe ik dan in een maand tien keer.

Voor mij ook weer leuk meegenomen.

De investering in tijd maakt nog altijd dat het vooral liefdewerk oud papier is. Dus zo'n extra advertentie is leuk.

Hier de link naar het video kanaal. 


Overigens even de geschiedenis van de groei van mijn video kanaal. Ik ben er mee begonnen in 2012. Nul abonnees tot 24 juli 2019 toen ik mijn eerste abonnee mocht verwelkomen. In die zeven jaar had ik maar enkele video's gemaakt. Dat stelde dus niets voor. De video's werden bekeken door hooguit enkele tientallen personen. De technische kwaliteit van de video's was op amateuristisch niveau.

20 juli 2020 had ik 64 abonnees en vanaf dat moment ging ik iets serieuzer video's maken.

Het was achteraf bezien nog altijd zeer amateuristisch, want ik kon totaal niet editen. Wat ik dus deed, moest in één keer goed zijn. Mijn logo in beeld brengen was een kwestie van een sticker in mijn hand nemen.

7 juli 2023 had ik 3.800 abonnees. Vanaf dat moment begon het harder te gaan. Een klein jaar later sta ik al op een totaal van meer dan 15.000 abonnees.

Mijn meest bekeken video maakte ik ruim drie maanden geleden. Die video is ondertussen meer dan 100.000 keer bekeken.

Mijn minst bekeken video? Dat is de video waar aan ik nu werk. Die is nog nul keer bekeken. De status van minst bekeken zal snel veranderen zodra ik deze plaats!


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd