Beursbox Nieuwsbrief Een huis voor 1 euro

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Een huis voor 1 euro
Date: April 30th 2024
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 30 april 2024
 
 

AEX 882,27 -  Dow 38.386 - USD 1,07 - Btc 59.102 - Goud 2,325.39 

 
 

Is het lek boven bij Alfen? (Tom Lassing)

30/04 6:30

De koers van het aandeel Alfen is gisteren 13% gestegen.

Eerder dit jaar bleken er redelijk veel vochtproblemen te zijn in de trafohuisjes die het bedrijf levert.

Nu was het ook wel weer een extreem nat voorjaar, maar ook dan moet elektriciteit gewoon netjes geleverd kunnen worden.

Alfen heeft een oplossing voorgesteld en al sinds april ook doorgevoerd. Daarna zijn er geen problemen in de aangepaste trafohuisjes meer geweest.

Ik heb zelf vorige week de kans gepakt om wat extra aandelen op te pakken waardoor mijn gemiddelde koers daalde naar 40 euro per aandeel. Door de stijging van gisteren sta ik nu weer in de plus.

Wat mij betreft is Alfen een aandeel voor de wat langere termijn. Ik voorzie een grote toekomst vanwege de energietransitie.

Ik heb eerder dit jaar een serie over de energietransitie gemaakt. Alfen was volgens enkele mensen die ik over de sector sprak toch wel één van de belangrijkste spelers voor de komende jaren. Dat waren dan de mensen die oordeelden over de technische positie van dat bedrijf in de markt. Dat zegt dus niets over de kansen op de aandelenbeurs. Daarvoor moet je het aandeel ook analyseren en niet alleen het bedrijf.

Dat ga ik dus nog wel een keer doen.

 
 

Een aantrekkelijke rente

Bent u op zoek naar een aantrekkelijk en duurzaam rendement voor uw spaargeld? Door obligaties aan te schaffen, investeert u in Nederlandse zonnepark- en batterijopslagsysteemprojecten die worden beheerd en ontwikkeld door Tomorrow Energy.

Download nu de gratis informatie brochure!

Presentatie in Maastricht

Ik ben 24 juni 2024 één van de sprekers op een beleggingsbijeenkomst georganiseerd door WH Selfinvest in Maastricht.

Wil je er bij zijn (gratis), meldt je dan hier aan.

Je kan je ook aanmelden voor de live stream van het event. Klik dan hier

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

30/04 6:52

  • Pak die gratis ounce zilver! Een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar het aandeel Rheinmetall bespreken. Een wapenmaker en op dit moment zijn de producten zeer gevraagd. Klik hier om er om 12:30 live online bij te zijn. Het is gratis.

  • Elon Musk is even naar China gegaan om orde op zaken te stellen met de Chinese overheid. Hij was er zeer succesvol in en de koers van het aandeel Tesla reageerde dan ook zeer positief. De koers ging 15% omhoog. Dit is waarom het hebben van een beroemde CEO goed voor je kan werken. 100 miljard meer beurswaarde door een trip naar China! Vervolgens moet die CEO nu wel zijn mond houden over politieke zaken. Immers, dat doet de onderneming gewen goed.

  • Een verkoolde papyrusrol heeft veel meer duidelijk gemaakt over Plato. Erg interessant artikel op NU.nl Kijk hier

  • Philips schikt in de VS voor 1 miljard euro vanwege de apneu affaire.

  • HSBC heeft beter dan verwachte cijfers geprubliceerd. De CEO gaat binnenkort met pensioen.

  • Het gaat goed met Samsung. De winst ging het eerste kwartaal met 933% omhoog. Dat lag boven de verwachtingen. Overigens is die winst niet zo extreem als je zou denken. 2023 was een slecht jaar voor Samsung. Ze komen dus van diep.

  • Hitte wordt één van de grotere bedreigingen voor de bevolking. Dat is in warme landen extremer dan hier, maar ook hier kan je tuin gevaarlijk warm worden in de zomer. Er zijn maatregelen die je daar tegen kan nemen. De natuur terug in je tuin brengen bijvoorbeeld!

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

AEX Fear & Greed index beleggingswijzer

Mijn collega van Beleggen.com heeft een AEX Fear & Greed index beleggingswijzer ontwikkeld. Je kan dat hier eens bekijken.

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Tweedehands (Tom Lassing)

30/04 7:10

Ik heb laatst van de vlooienmarkt een werkplaats bureaulamp met vergrootglas op een meter lange arm meegenomen. Voor 50 cent een koopje. Thuisgekomen bleek de lamp niet te werken. Helaas ook niet met een nieuwe lamp er in. Even onderzoeken leerde me dat de aan/uit knop stuk was.

Wat te doen?

Uiteindelijk besloten deze er simpelweg tussenuit te halen. Als ik nu de stekker in het stopcontact steek, dan doet de lamp het. Haal ik de stekker er uit, dan is de lamp uit. Voor een lamp die ik heel zelden gebruik een prima oplossing.

Voor 50 cent een mooie en handige lamp er bij.

Nu weet ik natuurlijk niet wat de reden van de vorige eigenaar was om deze lamp weg te doen, maar als het alleen maar was omdat het knopje het niet deed, dan is het behoorlijk zonde geweest.

 
 

De koperproductie moet omhoog (Tom Lassing)

30/04 7:26

Het bod van BHP op concurrent Anglo American is eerder een wanhoopsdaad dan een goede zet. Het probleem is namelijk dat BHP niet aan de enorme vraag naar koper kan voldoen. Dan is dus de vraag, ga je nieuwe bodemschatten zoeken, of koop je gewoon een concurrent die nog wat interessante mijnen in zijn bezit heeft?

BHP kiest voor dat laatste. Leuk voor BHP, maar de wereld wordt er niet wijzer van.

Daarmee gaat namelijk de totale productie niet omhoog EN er is één investeerder minder op de markt.

De beoogde overname is dus in feite per saldo slecht voor de wereldmarkt.

Anglo American wees het bod van BHP af. Het is in hun ogen veel te laag.

Beleggers zullen ook niet snel happen. Op de beurs is Anglo American 35 miljard dollar waard terwijl BHP slechts 31 miljard dollar biedt. BHP zal dieper in de buidel moeten tasten.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Investeer je gespaarde geld

Beleggingen vanaf 20 euro, rendementen tot netto 12%. Zeer betrouwbare partij. Kijk hier voor meer informatie.

 
 

Een huis voor 1 euro (Tom Lassing)

30/04 7:45

In Italië is in 2019 het project begonnen dat je in afgelegen dorpjes op huizen kon bieden. Laagste prijs 1 euro. Het koopje komt echter wel met de nodige eisen.

Zo moet je binnen een jaar klaar zijn met de verbouwing en je moet er zelf gaan wonen. Lukt je dat niet, dan ben je het huis weer kwijt.

Waarom niet iedereen succesvol is geweest?

Onder meer door Covid. Toen alles op slot ging, werden de doelen onhaalbaar. Dat heeft veel kopers hun net gekochte huis weer gekost.

Maar er is ook vaak geen water of stroom aanwezig. Dat moet je dus ook binnen dat jaar regelen. De dorpjes zijn enorm in verval. Je moet dus veel zelf kunnen, want veel deskundigheid is er niet om in te kopen. Je bent immers niet de enige die daar koopt en de paar bedrijven die er werkzaam zijn, die hebben het al druk.

Er zijn gelukkig ook de nodige succesverhalen. Die kopers kregen het voor elkaar en wat enkelen nu doen, is meerdere huizen kopen, maar dan buiten het veiling systeem om. Er is dan geen tijdsdruk en je kan dan proberen tegen een schappelijke prijs het huis commercieel te verkopen aan mensen die van het succes hoorden, maar zelf opzien tegen het renovatie karwei.

De regio is extreem arm en faciliteiten zijn er vrijwel niet. Je zit vervolgens als buitenlander in zuid Italië. Mooi, maar er wonen is wat anders dan op vakantie gaan. De dorpjes liggen vaak op heuvels en veel buitenruimte is er niet. Je hebt hooguit een balkon.

Je moet het maar willen.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd