Beursbox Nieuwsbrief De allerbelangrijkste reden voor een mega bull markt

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief De allerbelangrijkste reden voor een mega bull markt
Date: May 3rd 2024
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 3 mei 2024
 
 

AEX 878,71 - Dow 38.225 - USD 1,073 - Btc 55.425 - Goud 2,304.34 

 
 

De allerbelangrijkste reden voor een mega bull markt (Jack Hoogland)

03/05 7:00

Dinsdagnacht stemde de Amerikaanse senaat unaniem voor een ban op de import van Russisch uranium. Zie onderstaande tweet.


Vorige week liet ik u al zien dat uranium op de radar komt van steeds meer grote fondsbeheerders.

Voordeel van dit nieuws is dat alleen maar méér beleggers en fondsbeheerders aandacht gaan besteden aan uranium.

Daarnaast verwachten experts dat uranium in korte tijd explosief zal stijgen als Rusland tegenmaatregelen aankondigt.

De allerbelangrijkste reden voor een mega bull markt in uranium blijft echter het steeds groter wordende jaarlijkse tekort. Zie deze grafiek.


Het jaarlijkse tekort is nu al enorm, maar zal de komende jaren véél groter worden.

En het leuke voor ons is dat bovenstaande grafiek alléén rekening houdt met de vraag naar uranium voor grote kerncentrales

  In de tweet hieronder zien we het resultaat van een eerste studie   naar hoe groot de markt voor kleine kernreactoren (SMR’s) gaat worden.

Dit betekent dat het tekort aan uranium vanaf  2027 zelfs een stuk sneller stijgt dan...
Klik hier om verder te lezen 

 
 

Zonnig rendement voor groene investeerders

Tomorrow Energy biedt u 8% rente per jaar

Kijk hier

Een betrouwbare aanbieder voor edelmetalen

Ontdek onze topaanbeveling!

Laat uw edelmetaal op een veilige en discrete manier thuisbezorgen of kies voor de beveiligde opslag. 

Gebruik de kortingscode 'Beursbox' en ontvang €25 korting op uw eerste aankoop.

Klik hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

03/05 7:17

  • De Chinese EV aandelen deden het goed gisteren. Intraday stond XPeng 12% hoger.

  • In Rusland schiet de inflatie nu omhoog. Met name energie wordt door de aanvallen van Oekraïne op de reffinaderijen flink duurder.

  • Volgens BHP is nu ook Glencore aan het overwegen een bod op Anglo American te doen. Ik gaf al eerder aan, het is geen goede zaak voro de wereldproductie van basismaterialen als de grote jongens samengaan om nog weer groter te worden.

  • Goro Gold wist gisteren positief te verrassen. Het bedrijf maakt echter nog altijd verlies. Het deed voor de koers vrijwel niets. Het is ook met 41 miljoen beurswaarde een erg klein bedrijf. Ik heb er echter wel aandelen van.

  • Apple gaat zich nadrukkelijker bezig houden met AI. Het wil voor consumenten met een reeks aan AI producten gaan komen. De laatste iPhone is al voorzien van AI toepassingen. Apple verkocht 10% minder iPhones in het eerste kwartaal, maar de totaal cijfers waren beter dan verwacht. Apple CEO Tim Cook is heel optimistisch over wat AI voor Apple en haar klanten gaat betekenen... Maar zeg eens eerlijk, hadden we anders van de CEO van Apple verwacht? De koers van Apple steeg nabeurs met 6%. Overigens gaat het bedrijf ter waarde van 110 miljard dollar eigen aandelen terugkopen. Ik weet niet of dat nu een slim idee is. De aandelen zijn immers niet goedkoop.

  • Zwaar onweer in Frankrijk, overstromingen in Kenia, enorme regenval in Brazilië. Is het weer extremer aan het worden, of is slechts de nieuwsvoorziening beter geworden? Ik vrees toch het eerste...

  • In Rusland is een machtsstrijd achter de schermen bezig. De mensen in het tweede echelon her-positioneren zich of worden door Putin even op hun nieuwe plaats gezet. De vraag is of deze machtsstrijd is om Putin het het zadel te houden, of om juist toe te slaan als hij gewipt wordt.

  • Als u de komend weekend even tijd heeft, overweeg dan even te kijken naar wat NEO Finance u in 2024 aan rendement kan bieden. Ik heb hier de flyer voor mijn NEO Finance cursus online gezet.

Naar het Beursbox Video kanaal
 
 
 

De beste broker

Wil je internationaal beleggen, dan zit je bij deze broker heel goed!

Kijk hier
 

Crowdlending leningen verstrekken

Wil je, net als ik al jaren doe, leningen via crowdlending verstrekken aan particulieren? Dat kan en kan al vanaf 20/50 euro per lening. De leningen kan je zelf uitkiezen en risico en rente worden vastgesteld en weergegeven met een A+ tot en met C- waardering. A enorm veilig en C- een enorm hoge rente, maar ook een flink hoger risico.

Kijk hier voor meer info
 
 
 

Aandelen AMD analyse (Tom Lassing)

03/05 7:44

Gisteren heb ik een video gemaakt over het aandeel AMD. Het was woensdag 9% in koers gedaald.

Is dat terecht? Kunnen we nog meer daling verwachten?

Het is een processor ontwikkelaar en maker. Het was altijd de grote concurrent van Intel. Het is nu in vergelijking met de nieuwe marktleider Nvidia een dwerg geworden.

Nu AI zo'n hit is geworden, is AMD ineens één van de spelers in ook die markt.

Je moet even naar de video kijken om te weten hoe ik er over denk en of ik de aandelen heb.

Kijk hier de video
 
 
 

BNP Paribas koopt een BTC positie (Joost van Buuren)

03/05 8:03

BNP Paribas, de tweede grootste bank van Europa die rapporteert, reveleert de BTC spot ETF te hebben gekocht. Specifiek de BlackRock’s iShares Bitcoin Trust, wauw! BNP (niet te verwarren met het bruto nationaal product, want zo groot is die nou ook weer niet...) heeft $600 miljard AUM, assets under management, alstublieft...

...en dit ondanks dat deze trust voor ´t eerst in 77 dagen traden een outflow ziet, in plaats van een inflow. Aan Paris zal ´t in ieder geval niet liggen, de bank laat zich daar niets aan gelegen!

Ziet u wat ik zie: de grootste institutionelen, financiële instituten zoals banken, beleggingsfondsen die één voor één een teen of zelfs voet in ´t digitale water plaatsen? Ha! En u die zeurt dat BTC of altcoins in koers beetje dalen (doet u dat of...?) Een ´bloedbad´ noemen sommige scribenten, die de gespecialiseerde pers vol pennen; sjonge jonge. De onbeschaamdheid, de onervarenheid, tss.... Beseffen zij wel wat hier gaande is, qua adoptie, de betekenis daarvan?!

Meer lezen? Kijk hier
 
 
 

5 uranium aandelen rapport

Vijf superveelbelovende kleine uraniumaandelen met oneindig hoog koerspotentieel.

Bestel nu snel hier
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 39,95 euro tot eind 2024! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Uitvaartverzekering doen of niet doen? (Tom Lassing)

03/05 8:25

Mijn ouders hebben voor mij, toen ik nog een kind van onder de tien was, een uitvaartverzekering afgesloten. Het was toen 1.000 gulden ineens en daarmee was het volledig afgekocht. Het zou inflatiebestendig zijn en er zou nooit meer premie op betaald hoeven te worden.

Als u denkt, hoe zou Tom toch financieel gevormd zijn, dan is het volgende daar bewust onderdeel van.

Die inflatiebestendigheid was één punt... Dat bleek niet zo te zijn. De kosten van het bedrijf werden mede door inflatie, maar ook slechte investeringen, zo hoog dat ze failliet gingen. Dat laatste had tot gevolg dat heel de verzekering verloren ging.

Uiteraard kreeg ik aanbiedingen voor het oversluiten. Mijn oude verzekering was echter vrijwel niets meer waard. Uit coulance wilden ze nog wel een kleine korting op de te betalen maandelijkse premie geven. Een korting die iedere nieuwe klant wel kon krijgen.

Dacht het niet. Met zo'n uitvaartverzekering betaal ik mijn eigen begrafenis wel drie keer.

Dat terwijl ik er zelf niet eens meer van kan genieten. Geen kopje koffie of vette plak cake voor mij. Terwijl ik er wel driedubbel voor betaald zou hebben.

Ik heb dat dus alles bewust niet.

Als ik er definitief mee stop, dan zal 'iemand' vanuit wat er dan nog over is het feestje moeten betalen.

Nu hoeft het wat mij betreft geen dure uitvaart te worden. Zonde van het geld. Net zoals de verzekering.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd