Beursbox Nieuwsbrief Berkshire Hathaway aandeelhoudersvergadering

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Berkshire Hathaway aandeelhoudersvergadering
Date: May 6th 2024
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 6 mei 2024
 
 

AEX 887,44 - Dow 38.675 - USD 1,076 - Btc 59.825 - Goud 2,313.54 

 
 

De rest van dit jaar wordt één groot feest voor... (Jack Hoogland)

06/05 7:00

De markt reageert duidelijk zeer positief op het aankomende verbod op import van Russisch uranium waarover ik u gisteren al vertelde.

Dit nieuws lijkt de trigger te zijn voor een nieuwe stijgingsfase voor uraniumaandelen (die er toch al aan zat te komen).

Op de grafiek hieronder zien we dat de uraniumprijs na een forse stijging corrigeerde in februari, vervolgens anderhalve maand zijwaarts bewoog…


…en sinds vorige week de weg omhoog weer heeft gevonden.

Een ijzersterke indicatie dat een nieuwe stijgingsfase is aangebroken.

Tijdens de vorige stijgingsfase (31 mei – 1 februari) stegen uraniumaandelen gemiddeld met 100% in koers.

Da’s 100% koerswinst in zeven maanden tijd.

Tijdens deze nieuwe stijgingsfase zal ook het grotere geld van beleggingsfondsen richting uraniumaandelen vloeien.

Waardoor koersen de komende zeven maanden zelfs...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Goud kopen?

Wil je snel en veilig fysiek goud kopen en daar ook veilig laten opslaan, dan is deze aanbieder mijn tip! Onder voorwaarden is er een stukje korting op je aankoop mogelijk!

Klik hier
 

Crypto Index beleggen, de veilige weg

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk bij het herstel van die markt de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast. De recente dip bleek inderdaad uitgelezen kans te zijn!  (Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

06/05 7:21

 • De prijs voor een pound uranium ligt nu rond de 92 dollar.

 • Ik heb dit weekend even wat ontwikkelwerk aan de site p2pfinance.nl gedaan. De inschrijving op de nieuwsbrief verloopt nu via mijn nieuwe software. Allemaal veel uitzoekwerk, maar het is me zonder externe hulp te moeten inschakelen tot nu toe allemaal gelukt.

 • De Beursbox Insider VIP Nieuwsbrief is gisteren weer naar de abonnees verzonden.

 • Foxconn, het bedrijf dat voor Apple de iPhone in elkaar zet, zag haar inkomsten met 19% stijgen tot 14,8 miljard dollar. Het is opmerkelijk omdat Apple juist een omzet daling in iPhones bekend maakte.

 • Xi is in Europa om hier met miljarden aan leningen en toezeggingen vrienden in met name Oost Europa te maken. Hij heeft de pijlen vooral gericht op Servië en Hongarije. Landen die mogelijk wel los te weken zijn van de EU en zo niet, anders een interessante weg zijn om via hen makkelijker in Europa te komen.

 • Europa wil van China meer handel zien. We kopen veel in China, maar China koopt niet zo heel veel in Europa. Macron is van mening dat dit moet veranderen.

 • Frankrijk wil de verkoop van elektrische auto's in het land verviervoudigd zien worden in 2027.

 • Het tekort aan huizen is geen uniek Nederlands probleem. Wereldwijd zien we een tekort aan goede huisvesting ontstaan. Het is deels veranderende patronen, waarbij men langer en vaker alleen woont, maar ook oplopende kosten door hogere grondstof of arbeid prijzen, hogere bouwkosten, hogere grondprijzen, te weinigt ruimte en lastige wetgeving. In Nederland komt daar dan een tekort aan elektrische infrastructuur bij. De liberalisering van de markt heeft duidelijk niet gewerkt. Laat dat een les voor de toekomst zijn!

 • Mijn collega Joost van Buuren is vrijdag met spoed in het ziekenhuis opgenomen. Ik heb daarna geen contact meer met hem gehad. Hij kwakkelt al een paar maanden met zijn gezondheid.

Het Beursbox video kanaal
 
 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die eventueel (gaan) doormaken!

Kijk hier
 

Ondernemen iets voor jou?

Kijk voor de gein eens op Succesverhaal.nl. Een site vol met motiverende artikelen. Dat heb je als ondernemer af en toe gewoon even nodig!

Kijk hier
 
 
 

Berkshire Hathaway aandeelhoudersvergadering (Tom Lassing)

06/05 7:55

Het was weer zo ver in Omaha Nebraska. De enige keer per jaar dat deze plaats wereldnieuws is. De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering en dit keer dus voor het eerst zonder Charlie Munger.

Warren Buffet sprak over AI, over Apple (ze verkochten wat aandelen Apple de afgelopen maanden) en Paramount.

Warren benadrukte dat het bedrijf altijd een nadruk op de VS zal houden, ondanks beleggingen elders. Hij is positief over India, maar is van mening dat toekomstige leiders van het bedrijf daar maar eens moeten gaan kijken naar kansen.

Als afsluitende grap gaf Buffett aan dat hij graag iedereen volgend jaar weer ziet komen, maar vooral dat hij hoopt er dan ook weer bij te mogen zijn. Na het overlijden van Charlie Munger is hij zich veel meer gaan beseffen dat zijn leven ook een einde zal kennen en dat menig mens de leeftijd van 93 niet eens haalt.

Zoals aangegeven, er werden Apple aandelen verkocht en de belegging in Paramount was geen goede zet. Dat laatste was mij ook al opgevallen.

Greg Abel is zo als het er nu uitziet de gedoodverfde opvolger van Warren Buffett. Hij heeft nu de rol van Charlie Munger overgenomen.

De grootste vijf posities in beursgenoteerde aandelen van Berkshire zijn: Apple 174 miljard, Bank of America 35 miljard, American Express 28,4 miljard, Cocal Cola 23,5 miljard en Chevron 18,8 miljard.

 
 

Brazilië wijst voorstel Vale/BHP af (Tom Lassing)

06/05 8:12

Beide grondstofbedrijven hadden het voorstel gedaan om ter compensatie van de damdoorbraak in 2015 een bedrag van 25,7 miljard te betalen.

Er verloren indertijd 19 mensen het leven en er ontstond een enorme vervuiling in de rivieren onder de dam.

Dat heeft de lokale overheden veel geld gekost.

Brazilië vindt het bedrag nu te laag, maar is vooral bang dat BHP Anglo American koopt voor het de slachtoffers in Brazilië compenseert en vervolgens geen geld meer heeft om de schadeloosstelling te betalen.

Kortom, ze willen voor die eventuele overname geld zien en daarom is het voorstel afgewezen.

De afwijzing is een tegenvaller voor beide bedrijven die deze zaak nu graag achter zich hadden gelaten.

 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 7500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Waarom ik denk dat de Democraten gaan winnen (Tom Lassing)

06/05 8:29

In de VS is de hoeveelheid geld die je hebt als je de verkiezingen in gaat extreem belangrijk.

In november zijn er presidentsverkiezingen, maar ook zetels in het Congres en de Senaat staan op het spel.

Biden en Trump halen voor hun partijen het meeste geld op. Dat geld is dan ook deels voor de verkiezingen van de Congres en Senaatsleden.

Daar wringt het aan de Republikeinse kant. Ten eerste, Trump haalt aanzienlijk minder op dan Biden. Hij is daarbij voor juridische kosten heel veel geld uit de verkiezingskas aan het halen, zodat er niets overblijft voor de Congresleden en Senatoren.

Sterker nog, heel de organisatie die dit moet regelen is bij de Republikeinen ontmanteld. Trump wilde namelijk alleen aan hem trouwe mensen in de organisatie en iedereen werd daarom ontslagen. Vervolgens kon de organisatie vrijwel geen nieuwe mensen vinden.

Er is dus aan Republikeinse kant geen beleid, geen mensen en geen geld voor de komende verkiezingen.

Dat moet zich haast wel laten gaan voelen, dat kan haast niet anders.

De vraag is ook hoe veel er over is van de fan base van Trump. Hij krijgt met zijn stunts nog altijd de tijden en ruimte in de pers, maar de enorme bijeenkomsten zijn verleden tijd. Steeds minder mensen vallen nog voor het constante gezeur over hoe zielig en hoe goed Trump toch wel niet is. Trump is altijd de beste, is altijd slachtoffer en de Democraten zijn altijd 'radical'. Het is altijd hetzelfde riedeltje.

Toch krijgt Trump in de polls nog altijd vrijwel net zo veel stemmen als Biden.

Dat slaat nergens op. Zijn Amerikanen echt zo dom om iemand die bijna 100 aanklachten tegen zich open heeft staan en al verschillende veroordelingen op zijn naam heeft staan te gaan kiezen? De man deed als president urenlang niets toen zijn aanhangers het Capitool bestormden. Daarmee steunde hij deze opstand en ook daar staat hij nog voor terecht. Hij ontdook belastingen, overtrad geheimhoudingswetten en beïnvloedde op illegale wijze verkiezingen. Tenminste, daar laatste staat hij nog voor terecht. Zijn goede doelen stichting bleek al een criminele organisatie en is ontmanteld. Hij is zelf al veroordeeld voor aanranding van een vrouw en ontduiking van belastingen en bankenfraude. 

Ga je écht zo'n persoon tot president verkiezen? Ik geloof daar niets van.

Wat ik denk, is dat Amerikanen nu zeggen op Trump te kiezen, om Biden te laten voelen dat hij zich meer op de wensen van de bevolking moet richten. De polls zijn overigens in mijn ogen wel goed nieuws voor Biden.

Het geeft goed aan dat iedereen moet komen stemmen in november. Kom je niet, dan wordt het inderdaad Trump die terugkomt. Als Biden nu al ver voor zou staan, dan komen Democraten niet stemmen. Immers hij wint toch wel, dus waarom zou ik de moeite doen om te gaan stemmen? Gek genoeg is de vermeende populariteit van Trump op dit moment dus goed nieuws.


Sponsor Beursbox!
 
 
 

Interessant rendement voor grotere bedragen

Een rendement van 8 tot 8,75% is nu mogelijk voor beleggers die tussen de 50.000 en 200.000 te beleggen hebben.

Mail me op tom@PROTECTED

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd