Beursbox Nieuwsbrief Als de Twitter deal niet doorgaat

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Als de Twitter deal niet doorgaat
Date: May 18th 2022
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 18 mei 2022
 
 

AEX 669,74 Dow 32.160 USD 1,054 Btc 29.806 Goud 1,842.23

 
 

Op zoek naar meer rendement?

Ben je op zoek naar meer rendement, minder risico en meer rust?

Deze korte video legt uit hoe jij succesvol belegt op de beurs zonder dat het je veel tijd kost

Kijk hier
 

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone stond recent bij de vorige opleving van de crypto koersen weer snel op winst. Dit kwam omdat ik steeds net voor de maandelijkse herindexering wat geld naar het account overmaak. Ik beleg heel simpel in een mandje met de meeste actieve en meest populaire crypto's. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

18/05 7:00

  • De prijs van koper trekt weer aan nu China de Covid restricties aan het wegnemen is. De mijnaandelen stegen gisteren gemiddeld meer dan 5%.
  • UUUU heeft gisteren haar cijfers gepubliceerd. Het aandeel steeg daarop 10% in waarde. Het bedrijf heeft geen schulden en 105 miljoen dollar werkkapitaal in cash. Ze hebben al een productie en die productie is voornamelijk in de VS. Gezien de huidige situatie in de wereld geen slechte zaak.
  • Microsoft gaat haar lonen verhogen om het verder weglopen van talent tegen te gaan. In de VS zijn veel werknemers nu aan het jobhoppen. Ze zoeken naar 'leuke' banen met interessante voorwaarden. De Corona tijd heeft er voor gezorgd dat ze nu weten dat het ook anders kan. In de VS zijn over het algemeen veel slechtere werkomstandigheden van toepassing als dat wij in Europa kennen. Zo hebben ze vaak niet meer dan 10 betaalde vakantiedagen en ziek worden doe je maar in je eigen tijd.
  • Warren Buffett kocht aandelen Citigroup. Nu gaat heel de beleggingswereld zich op die aandelen storten. Is dat terecht? Ik hoop vandaag aan een video toe te komen. Warren Buffett kocht overigens ter waarde van drie miljard aan Citigroup aandelen. Hij kocht 'in de daling'. Zijn enorme aankopen hebben in die daling geen zichtbare opwaartse druk veroorzaakt. Zijn bekendmaking deed dat wel. Het aandeel steeg gisteren 7,5% in waarde. 
  • Erdogan is tegen de uitbreiding van de NAVO. Hij probeert er via deze oppositie meer uit te slepen voor Turkije. Een uitbreiding kan alleen maar als iedereen het er mee eens is. Zweden heeft nog altijd een actief wapenembargo tegen Zweden in verband met de Turkse inval in Syrië in 2019. In zowel Finland als Zweden bevinden zich PKK topmensen. Turkije wil gemoderniseerde F16's van de VS krijgen. Dit zou wel eens zijn middel daartoe kunnen zijn

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Tussen enorm hoog en oneindig hoog! (Jack Hoogland)

18/05 7:18

Vorige week vertelde ik u al over het unieke aandeel  van één van de belangrijkste niet-Chinese producenten van zeldzame aardmetalen.

Een winstgevend, snel groeiend bedrijf, wiens aandeel je voor slechts 11 keer de jaarwinst kunt aankopen.

Dit bedrijf profiteert nu én de komende jaren sowieso al van stijgende prijzen door een wereldwijd tekort aan zeldzame aardmetalen.          

Maar dat tekort kan voor niet-Chinese landen véél groter worden als China haar export beperkt. Zie onderstaande tweet.


China zal haar export waarschijnlijk sowieso beperken omdat ze haar eigen energietransitie voorrang geeft.

Maar kan haar export verder beperken als de relatie met het westen verder verslechtert.

Het koerspotentieel van het door ons ontdekte aandeel is sowieso al enorm hoog.

Beperkt China echter haar export, dan ontploft de prijs van zeldzame aardmetalen.

Dan ontploft ook de winst van dit bedrijf én de koers van het aandeel.
Bestel hier het nieuwe “Super Rendement Rapport”
 

 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Alsmaar meer dividend

Als u een belegger bent met veiligheid in uw achterhoofd, dan is het bijna een must dat u in uw portfolio ook een aantal Alsmaar Meer Dividend Betalers (AMDB’s) bezit. Dergelijke aandelen beschermen u tegen inflatie en doen uw vermogen sneller groeien.

Meer weten, klik hier
 
 
 

De maak industrie komt terug (Tom Lassing)

18/05 7:41

De afgelopen 30 jaar hebben we de maak industrie keihard verhuisd naar vooral China. Die kon het goedkoper en dat land vond de bijkomende milieu vervuiling heel lang geen probleem.

Er zijn wat zaken anders geworden.

China wil nu de nummer één wereldmacht worden en ziet het westen daarom steeds meer als concurrent en niet als zakenpartner. Dat ligt overigens niet alleen aan China. Vooral de VS was China al voor en ziet het land zelfs ondertussen al als vijand in plaats van concurrent.

China komt dus duidelijk in het andere "blok" te liggen, nu de wereld zich lijkt op te splitsen in twee, drie of vier "blokken". Dat is slecht voor de wereldhandel, maar het tegelijk houdt ook in dat China in de toekomst minder naar ons gaat uitvoeren.

Dat heeft dus gevolgen. De maak-industrie zal dus een andere plek moeten vinden. Een ander land met veel goedkope arbeid, of veel veiliger, weer zelf produceren.

Die keuze gaan we weer moeten maken.


Overigens is dit misschien wel één van die voorlopers van de nieuwe wegen die we gaan lopen. Kijk hier

 
 

Snelle leningverstekkingen bij Neo Finance (Tom Lassing)

18/05 8:02

Mijn ervaring van de laatste weken is dat de leningen weer heel erg snel verstrekt worden. Ik denk dat ik daarom de rente in mijn automaten iets omhoog ga brengen. Iedere procent extra is namelijk toch ook weer meegenomen en nu staat mijn account eigenlijk iedere dag weer op 0 euro beschikbaar vermogen.

Dat lijkt er dus op te duidden dat ik de rente iets te laag heb staan.

Ondertussen staat mijn account op 1.645 leningen met een totaal uitgezet vermogen van 46.480 euro.

Ik wil dat bedrag graag nog voor het einde van het jaar boven de 50.000 euro hebben staan.

Mijn rendement zit momenteel op 12,36% op jaarbasis na herbelegging.

Meer weten? Kijk hier
 
 
 

Leer Japanse Candles goed toepassen

U kan hier gratis het door Tom Lassing geschreven Japanse Candles E-boek opvragen. (Negeer even de foutmelding.)

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

Als de Twitter deal niet doorgaat (Tom Lassing)

18/05 8:22

Stel even dat de Twitter overname niet doorgaat. Elon Musk moet dan 1 miljard dollar aan Twitter overmaken, maar dan is hij er nog niet. Er volgt dan ongetwijfeld een rechtszaak waarbij Twitter zal aangeven dat het Elon Musk nooit serieus was. Dat ze door hem zijn beetgenomen en dat ze hierdoor enorme naamschade hebben opgelopen.

Maar er is meer.

Als de Twitter deal niet doorgaat is ook de naam van Elon Musk zwaar beschadigd. Het is één ding om een beetje de autoriteiten lopen te zieken, maar het is wat anders als je niet langer serieus genomen kan worden in je zakelijke deals.

Dan gaan mensen heel anders naar je kijken.

Daarbij zouden ook de nodige beleggers wel eens rechtszaken kunnen gaan aanspannen. Zeker beleggers die een positie innamen nadat de overname bekend werd. Als die overname dan om flutredenen niet doorgaat, dan kunnen ze wel eens bij de rechter beargumenteren dat ze door Elon Musk bedrogen zijn.

Daarbij kan de koers van Twitter wel eens halveren vanaf dit punt door de afgeketste deal. Ook andere aandeelhouders kunnen dan rechtszaken overwegen.

Dat alles kan dan een langdurige schade aan de naam en faam van Elon Musk veroorzaken.

Hij zal hoe dan ook in de toekomst iets minder impulsief moeten handelen, anders kan hij ook zijn baan als CEO van Tesla wel eens op het spel zetten.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd