Beursbox Nieuwsbrief Daytrading frustratie

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Daytrading frustratie
Date: January 20th 2023
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 20 januari 2023
 
 

AEX 735,68 Dow 34.044 USD 1,083 Btc 19.427 Goud 1,927.96

 
 

Beursbox Insider Service

Beursbox kent nu ook een betaalde versie in twee smaken. Een service die een combinatie is van tekst en video en iedere maand ook concrete aandelentips. Kijk hier voor meer informatie!

Voor meer info, klik hier
 

Een degelijke broker

Of het nu voor aandelen, opties of daytraden is, bij FXFlat kan je altijd terecht. Scherpe tarieven en een goede service. Ook heel bewust actuele webinars waar je als belegger iets aan hebt!

Open nu een rekening!
 
 
 

Marktbeeld (Jan Robert Schutte)

20/01 7:00

  • Ik had vandaag mijn Artificial Intelligence rapport willen uitbrengen, maar kwam nog een aandeel tegen dat ik er in wil verwerken. Tevens gekozen om toch een website ontwerp te laten maken en dus niet zelf iets in elkaar te frutselen. Het gaat dus toch nog even duren.

  • De ECB zegt de rente te blijven verhogen tot de inflatie terug is naar 2%. Ik ben benieuwd of ze dat inderdaad vol gaan houden. Het klinkt leuk, maar ook de ECB is vooral marketing en politiek. De ECB heeft maar een beperkte invloed op de economie. Ook via het rentewapen.

  • Volgens een Duitse minister is Duitsland nu niet meer afhankelijk van Russische energie. Hij denkt dat Duitsland genoeg andere bronnen kan aanboren. Ik hoop dat hij gelijk heeft. Ook dit is vooral marketing en politiek.

  • De site Shark777 heeft van de Ksa een boete gekregen van 900.000 euro. De website gaf ilklegaal Nederlandse gokkers toegang tot het online casino.

  • De nabestaanden van Jan des Bouvrie hebben ruzie over de erfenis. Zijn oudste twee kinderen willen een groter deel dan ze tot nu toe verkrijgen. De weduwe en haar kinderen zijn het daar niet mee eens.

  • In mijn dorp is een ondernemer veroordeelt voor het persoonlijk moeten betalen van een rekening die hijh namens een stichting had ondertekend. Hij had kunnen weten dat die rekening niet betaald zou gaan worden. Kijk hier voor meer info

  • Genesis Trading heeft faillissement aangevraagd. Het bedrijf is onderdeel van Barry Silbert's Digital Currency Group die door de ondergang van FTX in de problemen is gekomen. Meer dan 100.000 crypto beleggers zijn nu in de problemen gekomen en mogelijk al (of een deel van) hun tegoeden bij Genesis kwijt.

  • Google heeft ineens besloten de bonussen niet in januari, maar pas in maart uit te keren. Dat wekt enige verbazing. Blijkbaar zijn ze door een verandering van salarissysteem niet in staat de bonus nu al uit te keren. Het zou om een eenmalige zaak gaan.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Drie aandelen met fenomenaal koerspotentieel (Jack Hoogland)

20/01 7:21

Spotgoedkoop aandeel van een zeer winstgevende koperproducent, waarmee je maximaal profiteert van de langjarige  bull markt in koper.

Bedrijf met drie koper producerende mijnen, die ze fors aan het uitbreiden zijn.

Daarnaast een nieuwe kopermijn in aanbouw die medio 2024 in productie zal gaan.

Gevolg is dat koperproductie de komende jaren met maar liefst 75% zal stijgen.

Is één van de snelst groeiende koperproducenten ter wereld, wiens productiekosten tot de laagste ter wereld behoren.

De fors stijgende productie in combinatie met een sterk stijgende koperprijs zorgt voor explosieve winstgroei in de komende jaren.

En als gevolg daarvan voor een explosief stijgende aandelenkoers.

Wij berekenden 840% koerspotentieel!

Daarnaast een fantastisch aandeel van een bedrijf dat ruim 70 olietankers bezit, die het aan oliemaatschappijen verhuurt.

Profiteert enorm van de snel stijgende huurprijzen voor olietankers.

Heeft de jongste vloot én de laagste kosten ter wereld, waardoor het het hardst profiteert van de stijgende huurprijzen.

  Terwijl de winst dit jaar met bijna 80% stijgt, koop je dit aandeel voor slechts 5 keer de jaarwinst. Lachwekkend goedkoop!

Koers moet dit jaar met...  Klik hier om verder te lezen

 
 

30 aandelen in 5 minuten

''Maak winst op de beurs 

zonder veel risico te lopen - werkt zelfs als je weinig tijd hebt...''

Klik hier
 

Leren Daytraden

Wil jij het jaar 2023 goed beginnen en goed leren Day Traden? Kom dan naar ons Live Trading Seminar op 24 januari 2023 van 09:00 hrs tot 16:00 hrs in het VVV Stadion De Koel.

Meer info hier
 
 
 

Is het gedaan met de dollar als wereldmunt? (Tom Lassing)

20/01 7:55

We weten dat De VS ooit de (2e) oorlog met Irak begon, mede omdat Saddam indertijd aangaf dat je wat hem betreft olie ook mocht afrekenen in goud.

Ook Ghaddafi in Libië zei zoiets en hij eindigde letterlijk met een mes tussen zijn ribben in de goot.

De VS deed 'alles' om haar dollar hegemonie te bewaren. Dat beleid is niet veranderd.

Nu de oorlog in Oekraïne voortduurt heeft Rusland ook aangegeven dat je olie nu niet in dollars, maar in roebels moet afrekenen. Een duidelijke 'aanval' naar de dollar als wereldmunt. Ruslands leider vindt namelijk dat hij al in oorlog met de VS is, dus daarom zijn stap de dollar te ondermijnen. 

Vanaf het moment dat het Russische standpunt bekend werd, kwamen de wapen leveranties voor Oekraïne een stuk makkelijker tot stand.

Tot mijn verrassing ziet Saoedi Arabië nu toch ook haar kans schoon om nog een stoelpoot van de VS door te zagen. In Davos gaven ze aan dat olie wat hen betreft ook in andere valuta dan de dollar mag worden afgerekend.

Daarmee neemt het land een risico.

Iran is de aartsvijand van de Saoedi's. Iran helpt Rusland. Weinig kans dus dat Iran in het Amerikaanse kamp komt.

Blijkbaar is Saoedi Arabië van mening dat ze daarom de nodige bewegingsvrijheid hebben daar waar het de dollar en de Amerikaanse reactie betreft. Ik denk een enorme misrekening.

Het risico is dat de VS niet 'te snel' te hulp komt als Saoedi Arabië met Iran ineens tot een echte oorlog komt.

De VS zal Iran nooit laten winnen, maar als Amerika moet ingrijpen om Saoedi Arabië te redden, dan zullen de huidige leiders van Saoedi Arabië  zeker niet aan de macht blijven.

Het risico is dus dat ze de VS als grote bondgenoot verliezen en dat Iran nu brutaler richting de Saoedi's gaat worden, mede omdat Iran een buitenlandse vijand nodig heeft om binnenlandse onrust de kop in te drukken.

In mijn ogen geen beste timing van de Saoedi's.

 
 

Netflix verrassing (Tom Lassing)

20/01 8:13

Netflix heeft haar voorwaarden verscherpt. Voor ons als gezin reden om het abonnement per 1 januari stop te zetten, maar we zijn blijkbaar in de minderheid. Het bedrijf verkreeg is het vierde kwartaal 7,66 miljoen extra abonnees.

Dat is 4,5 miljoen meer abonnees dan analisten verwacht hadden.

Blijkbaar heeft de verandering er voor gezorgd dat mensen die tot nu toe gratis (mee)keken alsnog een betaalde service afnamen.

Of nu de januari cijfers gaan tegenvallen is de vraag. Waren wij met de opzegging een minderheid, of komt er nu over het eerste kwartaal van 2023 een tegenvaller aan?

Ik weet het simpelweg niet.

Overigens viel de gerapporteerde winst wel tegen. Dat kwam omdat euro leningen blijkbaar ineens een stuk duurder werden. De winstmarge viel analisten dan wel weer mee. Nabeurs wist het aandeel 7% te winnen nadat het tijdens beursuren 3,2% had verloren. Ik heb overigens zelf geen aandelen Netflix. Met een PEG ratio van 2,5 vind ik de aandelen veel te duur. 

 
 

Royalty aandelen

Een bovengemiddeld rendement en aandelen die perfect voor de buy and hold portefeuille zijn, zeker in combinatie met een simpele, maar zeer doeltreffende strategie.

Bestel het rapport hier
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 25 euro voor de rest van 2023! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Daytrading frustratie (Tom Lassing)

20/01 8:25

Gisteren verloor ik in de Nasdaq daytrading handel in twee trades maar liefst 55 punten. Twee keer een goed signaal, maar de markt keerde zich tegen mij. Dat was zuur. (en duur)

Ik maakte tegen Jan Robert wel eens de grap dat ik rijker zou worden als ik precies het tegenovergestelde zou doen in de Nasdaq daghandel.

Dat pakte gisteren inderdaad veel beter uit!

Met een tiental snelle actieve trades won ik in een uurtje 73 punten terug, puur door keihard tegen de signalen in te handelen, maar er ook vaak met enkele punten winst weer uit te springen. Arbeidsintensief, maar wel winstgevend.

Zo moet het natuurlijk niet, maar mijn frustratie over het opgelopen verlies was zo groot dat ik met toch maar eens probeerde. 

Dat het me lukte, is geluk. Immers, de meeste dagen werken de signalen wel keurig.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd