Beursbox Nieuwsbrief Problemen rond de uranium productie!

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Problemen rond de uranium productie!
Date: February 2nd 2024
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 2 februari 2024
 
 

AEX 822,09 - Dow 38.519 - USD 1,087 - Btc 38.941 - Goud 2,055.66 

 
 

Alle reden voor paniek in de tent! (Jack Hoogland)

02/02 6:30

Er is vanaf vandaag alle reden voor paniek op de markt voor uranium, en voor explosieve koersstijgingen van uraniumaandelen.

Dinsdag vertelde ik u al over het vermoeden dat ’s werelds grootste uraniumproducent haar productieverwachting voor 2024 fors zou verlagen.

Dat is gisteren gebeurd.

Op de grafiek hieronder zien we dat ’s werelds grootste uraniumproducent voor 2024 en 2025 een fors stijgende uraniumproductie verwachtte.


Die verwachting kan sinds vanochtend officieel door de shredder.

Want gisteren werd bekend dat die verwachte productie voor 2024 maar liefst 14% lager is dan Kazatomprom eind september nog verwachtte.


Waardoor Kazatomproms productie dit jaar nauwelijks stijgt.

Wereldwijde uraniumproductie zal hierdoor 3500 ton, ofwel maar liefst 7% lager zal zijn dan de markt tot nu toe verwachtte.

Het toch al enorme tekort aan uranium wordt hiermee in één klap fors groter.

Er is nu alle reden om paniek onder kopers, ofwel...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Een gratis ounce zilver

Open nu een account bij deze goud en zilver aanbieder en krijg bij een bestelling van 1000 euro of meer een gratis ounce zilver. Kijk hier voor de voorwaarden

Voor meer info, klik hier
 

Een betrouwbare aanbieder voor edelmetalen

Ontdek onze topaanbeveling!

Laat uw edelmetaal op een veilige en discrete manier thuisbezorgen of kies voor de beveiligde opslag. 

Gebruik de kortingscode 'Beursbox' en ontvang €25 korting op uw eerste aankoop.'


Klik hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

02/02 6:55

 • Gisteren flinke koersstijgingen voor uraniumaandelen. Jack Hoogland en ik zijn al lang fan van die aandelen en nu zien we weer een golf van stijgingen de revue passeren. Gemiddelde stijging gisteren 7%. De vraag is nu aan iedereen die het eerder te vroeg vond of je dan nu nog alsnog gaat instappen? Of is het nu weer te laat voor je? Dat is voor mij de reden om liever altijd iets te vroeg te zijn

 • Rusland heeft recent het Internet in Oekraïne onklaar gemaakt. Als vriendelijke beweging terug hebben Oekraïense hackers hetzelfde in Rusland gedaan.

 • In januari ontving ik 779,81 euro aan rente op mijn NEO Finance account. Ik had eigenlijk 846,08 moeten krijgen. Het verschil komt dus door leners die niet op tijd of helemaal niet terugbetalen. Een maand geleden ontving ik 734,41 terwijl ik toen 770.04 had moeten ontvangen. Mijn account loopt nog altijd op, maar het verschil tussen recht op en daadwerkelijk krijgen is toegenomen. NEO Finance gaf gisteren aan dat het een januari effect betreft. (Dure kerst gehad) 

 • Meta heeft beter dan verwacht gedraaid en gaat zo waar voorhet eerst dividend uitkeren. Daarmee wordt het aandeel nu ook interessant voor pensioenfondsen. Die mogen vaak alleen maar beleggen in aandelen die dividend uitkeren. Het aandeel ging gisteren nabeurs 15%! omhoog.

 • Apple deed het ook beter dan verwacht, maar het aandeel wist daar niet van te profiteren.

 • Amazon had gisteren goed nieuws voor beleggers. Het aandeel won nabeurs ruim 7% aan waarde.

 • Als u de komend weekend even tijd heeft, overweeg dan even te kijken naar wat NEO Finance u in 2024 aan rendement kan bieden. Ik heb hier de flyer voor mijn NEO Finance cursus online gezet.

 • In de VS heeft een reclame bureau geschikt voor 350 miljoen dollar. Het heeft pijnstillers met veel succes gepromoot. Die pijnstillers bleken zwaar verslavend te zijn en de oorzaak van veel problemen in de Amerikaanse samenleving.

 • Finland wil de eerste ziektedag een onbetaalde dag maken. Werknemers zijn het daar totaal niet mee eens en er zijn al de nodige stakingen begonnen.

 • Oekraïne heeft een steun van 50 miljard van de EU verkregen. Het geld komt in vier jaar en zal deels gebruikt worden om in Oekraïne ambtenaren salarissen en uitkeringen van de betalen. Het geld moet vooral de economie steunen.

Naar het Beursbox Video kanaal
 
 
 

De beste broker

Wil je internationaal beleggen, dan zit je bij deze broker heel goed!

Kijk hier
 

Crowdlending leningen verstrekken

Wil je, net als ik al jaren doe, leningen via crowdlending verstrekken aan particulieren? Dat kan en kan al vanaf 20/50 euro per lening. De leningen kan je zelf uitkiezen en risico en rente worden vastgesteld en weergegeven met een A+ tot en met C- waardering. A enorm veilig en C- een enorm hoge rente, maar ook een flink hoger risico.

Klik hier
 
 
 

Meer slechte leningen? (Tom Lassing)

02/02 7:15

Eén van de grotere Nederlandse investeerders in NEO Finance p2p leningen ziet nu in zijn portefeuille dat het percentage slechte leningen bij hem aan het toenemen is.

Nu zie ik dat bij mij zelf niet, omdat ik bewust slechte leningen aankoop. Ik heb dus nog altijd een toenemend aandeel in slechte leningen. Dat is bij mij een bewuste keuze.

De grote investeerder heeft juist heel bewust een relatief schone portefeuille met weinig slechte leningen.

Nu vraag ik mij af, zijn er andere accounthouders die ook het percenatage slechte leningen zien toenemen?

Ik heb gisteren bij NEO Finance nagevraagd of ze dat ook in hun totale systeem constateren. Dat is niet zo. Het is volgens hen procentueel niet anders dan in andere jaren in januari.

Het is het kerst effect. Kerst was zoals ieder jaar te duur en dus is er in januari te weinig geld.


De toepassing van AI over het bepalen van het risico maakt het mogelijk dat veranderingen in betalingsgedrag snel kunnen worden gecorrigeerd via aanpassingen in de rentes. (hogere rentes bij slechtere betalingen).

Ik constateer juist dat de rente iets lager wordt. Dat zou dus inhouden dat er minder risico is en dat lijkt dan het standpunt van NEO Finance te ondersteunen.

Overigens is er nu even te veel geld beschikbaar in het NEO Finance systeem. Dat drukt de rentes, maar is wel goed voor de omzet. Gevraagde leningen worden direct gevuld.

Heb je al een account, hou dan vrijdagmiddag of avond 1 maart even vrij. Er komt een bijeenkomst voor accounthouders! Binnenkort meer info! 

Hier een account openen
 
 
 

Strubbelingen in de top van Oekraïne (Tom Lassing)

02/02 7:50

President Zelenski heeft op persoonlijk vlak een bloedhekel aan de opperbevelhebber van het Oekraïense leger. Dat gevoel is wederzijds.

Niet zo gek, want deze twee mannen zijn elkaars tegenpolen in heel veel opzichten.

De één is een acteur die de rol van president op sublieme wijze weet te spelen, nadat hij eerst, voor de oorlog, op alle fronten faalde in zijn rol als president. De ander is een briljante militaire strateeg die met beperkte middelen een wereldmacht in toom wist te houden.

Dat Oekraïne beide mannen tot haar top mag rekenen is een zegen voor het land gebleken.

Er zou echter een mediator tussen beide mannen moeten staan.

Samen zijn ze een enorm sterk team, zonder dat ze dat zelf ook zo ervaren.

Enfin, ik maakte er een video over. Je kan die hier zien.

 
 

Brechts' studiedag in Eindhoven

Op 27 januari organiseert Brecht Arnaert een studiedag te Eindhoven met Willem Middelkoop, Paul Buitink, Ab Flipse, Diederik Schmull, Lex Hoogduin, Arjo Klamer, Jelena Postuma, Ferre Clabau en Ancilla van der Leest. Livestream kost 89 EUR, fysiek ticket kost 199 EUR. Gebruik de code TOM om 10 EUR korting te krijgen.

Klik hier
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 39,95 euro tot eind 2024! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

De agrarische productie van Oekraïne en Rusland (Tom Lassing)

26/01 8:55

2023 was het laatste jaar dat Oekraïne de beschikking had over een gigantisch stuwmeer waaruit het water kon putten voor haar enorme landbouwvelden.

De Russen bombardeerden de dam kapot en daarmee was De Krim haar zoetwaterbron kwijt, maar verloren de Oekraïense boeren ook hun onuitputtelijke watervoorraad.

Dat gaat dus in 2024 gevolgen hebben voor de omvang van de oogst.

De Oekraïense cijfers voor het jaar er voor (2022) heb ik op de FAO site gevonden.

Aan Maïs was er toen een productie van 26,1 miljoen ton.

Aardappelen 20,9 miljoen ton

Graan 20,7 miljoen ton

Zonnebloem zaden 11,3 miljoen ton

Suikerbieten 9,9 miljoen ton


Om even een vergelijking met Rusland te maken. Dat land had in 2022 de volgende productie cijfers in dezelfde producten:

Maïs 15,8 miljoen ton

Aardappelen 18,8 miljoen ton

Graan 104,2 miljoen ton

Zonnebloem zaad 16,3 miljoen ton

Suikerbieten 48,9 miljoen ton


Ook Rusland zou wel eens in 2024 een daling van de productie tegemoet kunnen gaan zien. De Russen onttrekken namelijk vooral van het platteland de mannen die in het leger moeten dienen. De boeren komen dus handjes tekort en dat zou wel eens de omvang van de oogst kunnen gaan beïnvloeden. 


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd