Beursbox Nieuwsbrief Uraniumaandelen deze week fors hoger

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Uraniumaandelen deze week fors hoger
Date: November 5th 2021
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 5 november 2021
 
 

AEX 820,38 Dow 36.124 USD 1,155 Btc 54.131 Goud 1,796.63

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen!

In 10 stappen succesvol beleggen! Kijk hier eens, want voor nog geen tientje is dit boek voor jou!



Voor meer info, klik hier
 

Goudmijn beleggingen

Er is een specifiek soort mijnaandeel die de rest het nakijken geeft tijdens een bull-market in de edelmetalen.

De betere aandelen stijgen soms 10% … 20% of 30% PER DAG!

Lees verder
 
 
 

Wakker geschud! (Jack Hoogland)

05/11 7:00

Sinds eergisteren knalden de koersen van uraniumaandelen met gemiddeld maar liefst 9% omhoog.

Naast de inmiddels gebruikelijke stroom aan positieve ontwikkelingen, sloeg vooral onderstaand bericht in als een bom.

China gaat de komende 15 jaar maar liefst 150 nieuwe kernreactors bouwen.

Dat zijn méér kerncentrales dan de hele wereld in de afgelopen 35 jaar heeft gebouwd! 

Dit is het soort bericht dat héél veel grote beleggingsfondsen wakker schudt.

Want alleen dít is al genoeg reden om te verwachten dat deze bull markt groter zal worden dan die van 2001-2007.

De komende tijd zal daarom een enorme stroom aan geld van beleggingsfondsen richting uranium en uraniumaandelen vloeien!

Tegelijk weten we dat ook de VS, Frankrijk, Groot-Brittannië, Japan, India, Rusland en nog een reeks andere landen fors in kernenergie (gaan) investeren.

De wereld gaat de komende decennia héél veel meer uranium nodig hebben dan uraniummijnen kunnen produceren. 

Met als gevolg dat de prijs van uranium door het dak zal gaan.

Deze bull markt gaat daarom véél heviger zijn dan...

Klik hier om verder te lezen
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

05/11 7:16

  • Cathie Wood heeft deze week een stunt uitgehaald. Op dinsdag kocht ze 288.813 Zillow aandelen en maakte daar melding van. Een dag later verkocht ze 3,9 miljoen aandelen Zillow. In mijn ogen maak je dan misbruik van de regels rondom het openbaar maken van gegevens. Beleggers die haar handelingen volgen werden behoorlijk op het verkeerde been gezet en liepen tegen een fors verlies aan.
  • De prijs van goud blijft vooralsnog onder de $1800 dollar. Gezien de inflatie situatie kan dat niet lang meer duren.
  • In zijn artikel refereert Jack Hoogland er al aan, China gaat de komende 15 jaar meer dan 150 kerncentrales bouwen! Dat moet de case voor uranium wel enorm ondersteunen... Het wordt een enorme investering in haar energie voorziening. Waar halen ze de benodigde uranium straks vandaan?
  • In Hong Kong is de handel in aandelen van vastgoed ontwikkelaar Kaisa Group Holdings stilgelegd. Er zijn grote twijfels over de houdbaarheid van de schuldenpositie ontstaan. Gisteren werd een rentebetaling gemist. In dollar genoteerde schulden is Kaisa de nummer twee van China. (Na Evergreen)
  • In Glasgow hebben veel landen het gebruik van steenkool op termijn afgezworen, behalve de drie landen die steenkool het meeste gebruiken, namelijk de VS, China en India. 
  • Het duurzame energie aanbod is in totaal flink aan het groeien, maar... Die groei houdt op dit moment de groei van het totale energie gebruik niet eens bij! De wereld moet snel werk maken van energiebesparing!
  • Qualcomm zegt dat het vrijwel geen last van het chip tekort heeft omdat ze op tijd de leveringen veilig heeft gesteld. Het aandeel won gisteren 12%.
  • Traden of buy and hold, ik maakte er gisteren een video over!
  • Over de veranderingen bij Neo Finance heb ik een video gemaakt. Kijk hier.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

30 aandelen in 5 minuten

''Maak winst op de beurs 

zonder veel risico te lopen - werkt zelfs als je weinig tijd hebt...''

Klik hier
 

KlimSparen heel interessant

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Lees meer
 
 
 

Zillow blunders (Tom Lassing)

05/11 7:36

Zillow is een enorme service in de VS. Het is min of meer vergelijkbaar met Funda in Nederland. Dit even om een idee te geven. 

Zillow is echter beursgenoteerd en is een enorme partij in de woningmarkt. Het bedrijf is ondertussen op de beurs al 18,8 miljard dollar waard. Dat was niet zo heel lang geleden bijna 25 miljard, maar er ging iets mis.

Het bedrijf keert geen dividend uit en als gevolg daarvan klotste de cash tegen de plinten op. Daar moet je wat mee.

Wat ze deden, was zelf woningen op hun eigen netwerk opkopen in de hoop en verwachting dat ze in staat zouden zijn er een hogere prijs voor te krijgen.

Uiteindelijk liep dat niet zoals gewenst. 

Ze zitten nu met 7.000 woningen in hun portefeuille. Woningen die ondanks de stijging van de woningmarkt niet te verkopen bleken te zijn.

Zillow is een mooie service, maar in het flippen van huizen bleken ze geen experts te zijn.

Ze willen nu heel de portefeuille, liefst in enkele delen, aan institutionele beleggers verkopen. In totaal willen ze daar 2,3 miljard dollar voor ontvangen.

Je kan dat wel vragen, maar dat gaan ze pertinent niet krijgen. Ondanks dat de vraagprijs al minder is dan ze er zelf voor betaalden.

Het zijn gemiddeld genomen huizen uit het middensegment van de markt, want de gemiddelde prijs ligt op 330.000 dollar. In feite is dit een heel interessante businesscase. Je zou nu heel die portefeuille met geleend geld moeten kopen en dan renoveren en verkopen, of verhuren.

Zo zou je in één keer een behoorlijk grote onroerend goed magnaat in de VS worden.

Uiteraard zijn er beren op de weg. Zoals een bedrag van 2 miljard dollar kunnen lenen... (De uiteindelijke koopprijs)

Dan de huizen bezoeken en laten renoveren, zonder dat je al heel snel zonder geld komt te zitten. Je zal dus een paar miljoen cash moeten zien te krijgen.

Heel snel zal je een flink aantal van die huizen cash flow moeten laten genereren. Kan je dat, dan loop je binnen. Stokt het, dan ga je failliet. Zoiets kan je dus nooit doen, als je er alleen voor staat. Maar zou je die portefeuille kunnen verdelen in porties van 50 huizen, dan zou je voor iedere 50 huizen een manager kunnen zoeken. Die manager is dan verantwoordelijk voor renovatie, verkoop of verhuur.

In feite heb ik één zo'n opzet al in Detroit opgezet.

Dat werkt.

Het is te kopiëren, alleen heb ik wel twijfel over de snelheid waarmee je de opzet kan kopiëren.

Elon Musk is iemand die groot genoeg kan denken. Die zou zoiets waar kunnen maken. Zulke mensen zijn zeldzaam.

Detroit vastgoed
 
 
 

Wat is Vale voor bedrijf? (Tom Lassing)

05/11 7:56

Vale is een Braziliaanse grondstoffen mijnbedrijf. Ze staan vooral bekend als ijzererts bedrijf, maar hun productie is veel ruimer dan dat. Nikkel, platinum, goud, steenkool, koper, kobalt... Ze produceren het.

Alle producten lopen op dit moment goed, behalve ijzererts. Daar hebben ze zichzelf een productie beperking opgelegd. De reden is het feit dat ijzererts nu niet zo veel oplevert. De reden daarvoor is dat energie niet alleen duur, maar ook beperkt wordt in China. En laat China nu net een grote afnemer van hun ijzererts zijn. Ook de omschakeling van verbrandingsmotoren naar elektrisch rijden en dus de behoefte aan lichtere auto's maakt de case voor ijzererts nu zwak.

Ondanks dat gegeven heeft Vale ook afgelopen jaar weer meer winst gemaakt. De vraag is nu hoe lang China de productiebeperking van staal wil volhouden. Er is namelijk wel veel vraag naar staal. Je kan je voorraden opmaken, maar er komt een moment dat je toch weer ijzererts nodig hebt.

Maar buiten dat, de energie transitie vraagt heel veel metalen, waaronder koper lithium, kobalt...

Vale is ook actief in de exploitatie van havens en spoorwegen. Ook regelen ze hun eigen distributie over heel de wereld. ze hebben uiteindelijk bezittingen in 30 landen, waaronder ook in China.

Op 23 januari 2019 voltrok zich een ramp in Brazilië. Een dam van VALE bezweek. Maar liefst 270 mensen kwamen om het leven en 11 mensen zijn tot op heden zelfs niet teruggevonden.

De hoop is nu dat deze ramp het bedrijf definitief wakker heeft geschud. Het bedrijf was, net als de politiek in Brazilië, ooit volkomen corrupt. Na de ramp heeft het bedrijf zich van haar betere kant laten zien en zijn enkele serieuze projectem ingezet om goed te doen voor de lokale bevolking. Dat kost geld, maar Vale is een enorm winstgevend bedrijf. Ze hebben het geld.

Wat Vale echter niet is, is een beursgenoteerd bedrijf dat meer waard wordt. Verre van dat. Het aandeel is de laatste maanden fors aan het delen geweest. Grofweg een halvering van de koers in een paar maanden tijd is opmerkelijk voor een bedrijf dat zo winstgevend is als Vale. Het dividendrendement is ondertussen 22,4%. De koers winst verhouding nog geen 3,6.

Ik maakte er eerder deze week een video over. Kijk hier


 
 

Royalty aandelen

Een bovengemiddeld rendement en aandelen die perfect voor de buy and hold portefeuille zijn, zeker in combinatie met een simpele, maar zeer doeltreffende strategie.

Bestel het rapport hier
 

Heb je je N26 rekening al geopend?

Kijk hier om een N26 rekening te openen. Op dit moment is er een 50 euro bonus voor nieuwe klanten! Gebruik dan deze link.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Amsterdam Dance Event (Tom Lassing)

05/11 8:14

Je mocht alleen maar binnen met een QR pas OF als je net getest was en negatief testte.

We weten dus vrij zeker dat de onvaccineerden geen Covid hadden. Van de gevaccineerden die met de QR code naar binnen gingen wisten we dat niet en het is dan ook geen verrassing dat nu al meer dan 1.000 Corona gevallen rechtstreeks gelinkt kunnen worden aan dit ene evenement.

Op het event was er maar 75% capaciteit mogelijk. Het was dus mogelijk om afstand te houden.

Wat had er hier beter kunnen gaan?

In feite zou je nét voor het event IEDEREEN moeten testen. Ze doen het in Azië, dus onmogelijk is dat niet.

De organisatoren van het event vonden tenminste 1.000 besmettingen nog niet schokkend.

Procentueel op het totale aantal mensen dat er was, viel dat hun mee. Maar... Die 1.000 besmette mensen hebben ondertussen hoeveel anderen aangestoken?

Zonder dat ene evenement hadden de landelijke corona cijfers er heel anders uitgezien.

De overheid reageert niet meer op ziekenhuis opnames of doden, ze doet dat op het aantal besmettingen.

Dit is nu dus voor veel andere sectoren een duur evenement geweest.

Blijkbaar zitten de organisatoren daar niet zo mee. Hun kas is weer gespekt, de rest van de samenleving bekijkt het maar.

Als we dan toch schuldigen zoeken, moeten we dan de organisatoren van besmettingshaarden ook niet gaan aanspreken op hun verantwoordelijkheid? Hun winst gaat nu ten koste van vrijheden en winsten van anderen.

De overheid blijft ondertussen de ogen gesloten houden voor de nadelen van de QR pas, want die pas is simpelweg te interessant naar de toekomst toe.

Sponsor Beursbox
 
 
 

Daytrading los van beursentiment

Het grote voordeel van daytrading is dat je niet meer te maken hebt met het ongrijpbare beurssentiment. Je reageert slechts op korte bewegingen en bent slechts kort in de markt. Dat heeft veel voordelen. Kom op 29 oktober om 13:30 uur naar het seminar bij Beursbox! Kijk hier

Geef je snel op!
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd