Beursbox Nieuwsbrief Een spannend aandeel

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Een spannend aandeel
Date: January 12th 2022
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 12 januari 2022
 
 

AEX 782,35 Dow 36.252 USD 1,136 Btc 37.460 Goud 1,819.02

 
 

Trading Navigator

Beleggen met de steun van een degelijke analyse methode die je aangeeft wanneer je moet kopen of verkopen. Een combinatie van een goede beleggingscursus EN een degelijke beleggingsmethode! 

Kijk hier
 

Index crypto beleggen

Vandaag heb ik mijn index crypto portefeuille geactiveerd

Ik opende de rekening al enige tijd geleden, maar door mijn eigen fout werd de rekening bij Kraken nog niet actief. Gisteren is dan alles alsnog in orde gekomen en vanochtend activeerde ik mijn portefeuille bij Mercury Redstone. Vanaf nu beleg ik ook in een mandje met de meeste actieve crypto's. Wil je korting op je accountkosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Niemand gaf er nog een stuiver voor! (Jack Hoogland)

12/01 7:00

In 2018 was de Federal Reserve de rente aan het verhogen en was ze bezig met ‘Quantitative Tightening’. 

Het negatieve effect daarvan werd echter (grotendeels) teniet gedaan door de ‘sugar rush’ die Trumps forse belastingverlaging veroorzaakte. 

Waardoor iedereen tot de zomer van 2018 razend positief was over economie en beurs.

Hieronder zien we wat de goudprijs in de eerste acht maanden van 2018 deed. Daalde van ruim $1300 naar $1170.

U kunt zich misschien wel voorstellen (of u herinnert zich nog) hoe negatief het sentiment rond goud in de zomer 2018 van was.

Hieronder een tweet uit 2018 van het soort dat we de afgelopen maanden ook steeds vaker zagen verschijnen.

Goud werd afgeschreven als belegging. Niemand gaf er nog een stuiver voor!

Hoe verder 2018 echter vorderde, hoe minder het stimulerende effect van Trumps belastingverlaging werd, en hoe ongeruster beleggers werden over de negatieve effecten van het Fed-beleid.

Vanaf augustus 2018 begonnen beleggers te doorzien dat het Fed-beleid onhoudbaar zou worden. 

Waarna goud in twee jaar tijd...

Klik hier om verder te lezen
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

12/01 7:23

  • Blijkbaar is de rust in Kazachstan teruggekeerd. Het land heeft weer Internet en websites van bedrijven zijn weer bereikbaar. Opvallend is dat de aandelen niet erg veel te leiden hebben gehad van de onrust.
  • Het afgelopen jaar is er 9 miljard aan spaargeld 'verdwenen' door inflatie en lage rente. Dat heeft Geld.nl berekend. Iedereen met spaargeld op de bank heeft een deeltje van dat geld verloren. Het is dus zaak niet te veel spaargeld op de bank te hebben. Ik heb op Goudgoud.com staan waarom ik mijn spaargeld in de vorm van fysiek goud en zilver aan hou. Geen last van inflatie meer, maar wel een wisselkoers risico.
  • Bij Heineken staken medewerkers voor meer loon. Heineken deed een mager voorstel. Daarop legden medewerkers het werk neer.
  • Ondanks alle schandalen bij Boeing verkocht de vliegtuigbouwer in 2021 meer vliegtuigen dan Airbus. Het zijn vooral Amerikaanse maatschappijen die bij Boeing kopen. Buiten de VS deed Airbus het beter.
  • Volgens FD voorzitter Powell moet de Amerikaanse rente omhoog. Zo ver is het echter nog altijd niet. Het is nog steeds alleen maar praten over de te nemen maatregelen. Veel ruimte heeft de FED ook niet. Ik verwacht zelf dat de FED niet meer dan bijvoorbeeld vier keer 0,25% renteverhoging kan doorvoeren en dan zullen ze weer moeten laten vieren om niet in de problemen te komen.
  • Oekraïne wil bij de NAVO komen, Rusland heeft er mogelijk een oorlog voor over om dat te voorkomen. Het is écht spannend nu en we moeten ons daar zorgen over maken (maar het feit wordt vrijwel volledig genegeerd door de bevolking in het westen.)
  • In China is de inflatie in December juist afgenomen. In Europa nam inflatie in December juist toe.
  • De digitale yuan wordt door de Chinese overheid steeds nadrukkelijker in de economie gedrukt. Alibaba en Tencent gaan (moeten) deze munt nu ook omarmen. De digitale yuan moet cash geld gaan vervangen.

Naar het Beursbox.nl video kanaal
 
 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Alsmaar meer dividend

Als u een belegger bent met veiligheid in uw achterhoofd, dan is het bijna een must dat u in uw portfolio ook een aantal Alsmaar Meer Dividend Betalers (AMDB’s) bezit. Dergelijke aandelen beschermen u tegen inflatie en doen uw vermogen sneller groeien.

Meer weten, klik hier
 
 
 

Robinhood heeft eerste boete te pakken (Tom Lassing)

12/01 7:53

In januari 2021 besloot Robinhood ineens om de handel in meme stocks te beperken. Een 27 jarige vrachtwagenchauffeur werd daar zwaar door gedupeerd en hij begon een rechtszaak tegen de app.

De rechter heeft nu recht gesproken en Robinhood moet hem 29.460 dollar betalen.

Na een jaar is dit de eerste keer dat Robinhood moet dokken.

De vrachtwagenchauffeur had een goede advocaat die hem heeft aangeraden een heel specifieke rechtszaak te voeren, puur gericht op zijn handel in twee meme aandelen.

Die handel werd hem onmogelijk gemaakt en hij kon zijn verlies tot achter de komma beargumenteren.

De rechter ging hier in mee.

Hij kon zijn pogingen om te traden bewijzen EN hij gaf aan dat andere aandelen waar hij uiteindelijk ook niet in kon handelen voor hem geen issue waren omdat hij die toen niet wilde verhandelen.

Waar deze rechtszaak zich totaal niet mee bezighield, waren complot theorieën en wat als scenario's die uiteindelijk niet bewezen konden worden. Dit was puur op feiten gericht en het werkte. Bron

 
 

Weinig richting (Tom Lassing)

12/01 8:12

Ik heb het al vaker gezegd en geschreven, je moet de beurs niet per dag bekijken. Zie de uraniumaandelen de afgelopen week. De ene dag extreem omhoog, de andere dag extreem omlaag en de dag erna weer omhoog etc. Er lijkt geen lijn in te zitten.

Zijn beleggers dan zo besluiteloos?

Ja en nee.

Die koersbewegingen komen niet altijd van beleggers. De marketmakers hebben hier ook een belangrijke rol in. Die willen namelijk omzet creëren, want van omzet moeten ze leven. Ze zetten dus de koers de andere kant op om weer nieuwe beleggers te lokken, of om twijfelende beleggers de aandelen uit te jagen.

Dat werkt goed te laatste tijd. Er is veel twijfel in de markt en dat weten de marketmakers goed voor zichzelf te benutten.

Als belegger moet je dan een keuze maken.

Zit ik er in, of ga ik eruit?

Proberen in die markt de toppen en dalen te bespelen, is als spelen met vuur terwijl je een blinddoek op hebt. Je hebt immers geen inzicht wat de grote spelers en de marketmakers bekokstoven.

Daar in mee doen is in mijn ogen niet verstandig. Je moet dus kiezen, aandelen bezitten, of aandelen voorlopig even verkopen. Die keuze moet je zelf maken.

Er komt wel weer een trend. Omhoog of omlaag. Ik verwacht omhoog... maar op dag basis is die trend nu even totaal onzichtbaar.

Kijken we een jaar terug, dan staan al die aandelen op een mooie winst. Dán zie je de trend wel.

x10beleggen
 
 
 

Leer Japanse Candles goed toepassen

U kan hier gratis het door Tom Lassing geschreven Japanse Candles E-boek opvragen. (Negeer even de foutmelding.)

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

Een spannend aandeel (Tom Lassing)

12/01 8:38

Ik heb dit aandeel al eerder besproken. Een concessie zo groot als België, Noord-Brabant en Zeeland samen en een bodemstructuur zoals onder de beste olie en gashoudende regio's in de wereld, waaronder de Permian basin in de VS en ons eigen Groningen.

Het is de laatste weken stil rond het aandeel. Advocaten hebben December gebruikt om zieltjes te winnen voor een rechtszaak tegen het bedrijf.

Nieuws van het bedrijf was er niet. De koers ligt al enige tijd stil.

Kortom een mooi moment om eens te gaan kijken.

Je kan dat hier doen


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd