Beursbox Nieuwsbrief Als je zo'n goede belegger bent dan...

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Als je zo'n goede belegger bent dan...
Date: June 13th 2022
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 13 juni 2022
 
 

AEX 681,97 Dow 31.392 USD 1,048 Btc 24.178 Goud 1,864.77

 
 

Is goud ook nu interessant?

Mijn visie op het bezitten van goud heb ik in een aparte website vastgelegd. Ga naar deze site om mijn visie op goud te leren kennen.

Crypto Index beleggen

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast.

(Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

13/06 7:00

  • Tesla wil een drie voor één aandelensplitsing gaan doorvoeren. Zoiets is bijna altijd goed voor de koersvorming. Kan Tesla ook wel gebruiken, want de koers daalde al van ruim 1200 naar onder de 700.

  • Goudaandelen deden het eind vorige week heel goed. De angst voor de aanhoudende inflatie is goed voor de koersen van goudmijnaandelen.

  • Waarom zijn vakantie parken en campings de laatste tijd zo in beweging? Dat komt volgens het Regionale Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) Oost-Nederland omdat criminelen het gebruiken om er hun geld wit te wassen. Vandaar dat zo veel campings ineens bungalowpark gaan worden. De chalets kunnen en mogen cash afgerekend worden en er is geen registratie bij de notaris.

  • De Duitse economie groeit volgend jaar naar verwachting 2,2%. De verwachting was eerst 4,5%.

  • De prijzen voor voedsel blijven stijgen. Het heeft te maken met de oorlog in Oekraïne, met inflatie en met de verstoringen in de transportketen.

  • De rente op 2 jarige overheidsobligaties in de VS is sinds 2007 niet zo hoog geweest.

  • JP Morgan is van mening dat Chinese aandelen nu een mooie spreider in je portefeuille kunnen zijn. Ik zelf zou daar heel voorzichtig mee zijn. De spanningen met China nemen eerder toe dan af.

  • De markten in Azië verloren vanochtend zo'n 3% aan waarde.

Beursbox.nl video kanaal
 
 
 

Dit kan snel veranderen! (Jack Hoogland)

13/06 7:18

Gisteren vertelde ik u al dat uranium- en grondstofaandelen nu fors beter presteren dan de beursindices.

Dat is al een tijdje aan de gang.

Het verschil tussen enerzijds grondstoffen en anderzijds de Nasdaq is goed te zien in onderstaande grafiek.


Sinds eind 2020 stegen de aandelen uit ons “Grondstoffen Supercycle Rapport” met gemiddeld 49% in koers, terwijl uraniumaandelen met gemiddeld 63% in koers stegen.

In diezelfde periode daalde  de Nasdaq met 7% in koers.          

En hoewel goud dit jaar beter presteert dan de beursindices, is het koersverloop tot nu toe teleurstellend.

Maar dat kan snel veranderen.

Niels Jensen van Absolute Return Partners verwijst in het citaat hieronder naar een interessante analyse van het research team van Goldman Sachs.

GS constateert dat een stijging van de goudprijs dit jaar is tegengehouden door...
Klik hier om verder te lezen 

 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die nu binnenkort eventueel gaan doormaken!

Kijk hier
 

Kijk ook eens naar KlimSparen

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Kijk hier voor meer info
 
 
 

Wat kan goud voor je doen? (Tom Lassing)

13/06 7:49

Je kan het niet eten en het geeft geen dividend...

Toch heeft het wel degelijk een heel groot nut. Goud is namelijk geld en je kan met dit geld jezelf beschermen tegen een valutacrisis.

Kijk bijvoorbeeld naar Turkije. De inflatie is er rond de 75%.

Je koopkracht in de lokale munt neemt dus enorm af. Maar je koopkracht in goud blijft vrijwel gelijk. Goud is daar dus een prachtige bescherming tegen inflatie. Je wisselt het in nét voor je iets in de lokale valuta moet kopen, of je probeert letterlijk met goud iets te kopen.

Bij ons is de inflatie ondertussen al bijna 10%. Met dat inflatiecijfer is de bescherming door goud iets minder. Immers kan de prijs van goud, ofwel de koers van goud ook eens veranderen. Het is niet ongewoon dat deze koers 10% stijgt of daalt. Voor de korte termijn is dat dus geen absoluut zekere bescherming tegen een lage inflatie.

Op de lange termijn echter wel, want fiat munten zoals de euro hebben altijd een zekere inflatie in zich. Het liefst voor de ontwikkeling van de munt zo'n 2%, maar nu zitten we duidelijk boven dat ideale plaatje.

Ik heb mijn visie op goud vastgelegd op deze site

Ga naar goudgoud.com
 
 
 

Als je zo'n goede belegger bent dan... (Tom Lassing)

13/06 8:11

Ongetwijfeld heeft u zoiets al eens gehoord, of al eens gedacht. Als een belegger zo goed kan beleggen, waarom verkoopt deze belegger dan rapporten? Waarom daar dan omzet mee maken?

Je kan toch gewoon zo goed beleggen?

Dat lijkt een goed punt te zijn.

Toch is beleggen niet hetzelfde als inkomen.

We hebben allemaal maandelijks inkomen nodig. OOK de beste belegger. Wil je dus niet steeds moeten putten uit je belegde vermogen, dan is een stukje extra inkomen wel zo prettig.

Daarbij kan het ook zo zijn dat je steeds gevraagd wordt vanwege je goede beleggen.


Omdat ik Warren Buffett nog wel eens noem, kreeg ik als reactie "Warren Buffett verkoopt ook geen rapporten".


Dat voorbeeld met Warren Buffett is leuk... Juist omdat de persoon die me dat aangaf in mijn ogen iets over het hoofd ziet.


Warren Buffett verkoopt inderdaad geen rapporten. Maar hij verkoopt wel al 60 jaar lang zijn naam. Het jaarlijkse feest in Omaha EN het MOETEN publiceren en dan weten dat je door duizenden beleggers gevolgd wordt maakt dat Warren Buffett dus wel heel bewust profijt heeft van die grote groep volgers. Hij kiest een andere methode om volgers te krijgen, maar ook Warren Buffett maakt dankbaar gebruik van tienduizenden en misschien wel honderdduizenden beleggers die hem volgen. Dat is geen toeval, hij heeft daar tientallen jaren naar toe gewerkt. Dat was zijn winstverdubbelaar.

Waarom geeft het Warren Buffett winst?

Warren koopt ongezien aandelen en dan MOET hij van de toezichthouder iedere drie maanden publiceren wat hij gedaan heeft. Enorme aantallen beleggers en beleggingsfondsen volgen door zijn naam en faam daarop zijn voorbeeld en de eerste 20 tot 40% van Warren's winst is vrijwel een zekerheid.

Zonder die enorme naamsbekendheid had Warren Buffett veel minder succes gekend en was hij ook bij grote deals nooit in beeld gekomen. Ook Warren verkoopt dus 'iets' naast zijn beleggingen. Het zijn geen rapporten, maar het is wel zeer lucratief.

 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

Vastgoed projecten Matching Capital

Regelmatig nieuwe projecten om in deel te nemen! Bezoek de site daarom regelmatig!

Kijk hier
 
 
 

Discussie over grondrechten (Tom Lassing)

13/06 8:42

Nu de Covidmaatregelen achter ons liggen, zou het goed zijn als we in Nederland en België de discussie aangaan over absolute grondrechten van de inwoners.

Hebben we die absolute grondrechten, of moeten we ons in alles onderwerpen aan een nationale of zelfs internationale overheid als die overheid het van ons eist?


Stel even... De overheid stelt dat je maar twee mensen tegelijk in jouw eigen huis mag ontvangen. Is dat niet de beperking van een absoluut grondrecht? Immers, het recht op eigendom en het recht op samenkomen en organisatie?

Nu zegt de overheid, je mag dat niet als het in onze ogen ongezond voor je is...

OK. Wil ik in meegaan.

Maar dan moet je concerten blijvend verbieden. Immers, herrie, alcohol, drugs... Allemaal heel ongezond voor je. Je kan er van alles oplopen en dan weer doorgeven aan anderen...


Is de overheid afgelopen jaren niet veel te ver gegaan in haar opzet enorme beperkingen op te leggen? Beperkingen met misschien de beste bedoelingen, maar het ging wel heel ver. Mensen mochten niet bij hun partners zijn en hoeveel mensen stierven in complete eenzaamheid omdat de verzorgingstehuizen volledig afgesloten werden? Was dat nu écht nodig? Moesten we uit pure angst zo extreem onmenselijk worden?

Bestaan grondrechten nog, of besluiten we die definitief overboord te gooien?

We zien nu in Oekraïne dat in een oorlog grondrechten ook met voeten getreden worden. Letterlijk moeten ze er nu voor vechten om ze terug te krijgen. Ik denk dat we er hier over moeten gaan praten om te voorkomen dat we straks ook letterlijk moeten vechten om zelfs zonder oorlogssituatie grondrechten te houden of te verkrijgen. Tot hoe ver mag een nette overheid gaan? Zullen we het daar eens over gaan hebben? Liever nu dan straks al de emoties en angsten weer enorm oplopen.


Sponsor Beursbox!
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Boek In 10 stappen succesvol beleggen. Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Een heel interessante aanbieding voor beleggers die meer over succesvol beleggen willen leren. Klik hier

Kijk hier verder
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd