Beursbox NieuwsbriefFlinke beursdaling

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox NieuwsbriefFlinke beursdaling
Date: June 14th 2022
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 14 juni 2022
 
 

AEX 661,54 Dow 30.516 USD 1,043 Btc 21.864 Goud 1,827.53

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

14/06 7:00

  • De S&P 500 is nu in berenmarkt terrein gekomen.

  • In de crypto markt gaat het nu ook goed mis. Door de dalingen is de liquiditeit volledig verdwenen. Dat kan inhouden dat de zaak helemaal implodeert. Dat wil niet zeggen dat het over en uit is. Het is alleen dat er nu geen kopers in de markt zijn. Wanneer die weer wel komen is dan de open vraag.

  • De Amerikaanse economie lijkt af te koelen. Het is terug te zien in de consumenten index cijfers. De vraag naar bepaalde consumentengoederen neemt af.

  • Tesla kwam recent met de mededeling van een 3 voor 1 split. Dat was geen mededeling op het juiste moment. Beter is het als je dat als bedrijf doet als de koers sterk stijgt. In dit geval is dat totaal niet het geval. Zo'n splitsing helpt dan nog vaak wel, maar verwacht geen wonderen. Tesla verloor gisteren ruim 7% aan waarde.

  • Zijn er nog aandelen aan het stijgen in deze markt? Neen, vrijwel niet. Als het sentiment zo slecht is, gaat eigenlijk alles wel omlaag. Waar zou ik dan als eerste op inzetten? Voor mij zouden dat goudaandelen zijn.

  • Sywert van Lienden, Bernd Damme en Camille van Gestel, de drie oprichters van Stichting Hulptroepen Alliantie worden nu ook verdacht van witwassen. Dat komt omdat de winsten die ze maakten en die ze zichzelf uitkeerden uit mogelijke fraude voortkomen. Ze verdienden miljoenen aan de mondkapjes deal.

  • Noord Ierland kan wel eens de vonk zijn die de relatie tussen het VK en de EU op scherp zet. Het VK wil eerdere afspraken eenzijdig aanpassen. Kan gaat een forse ruzie worden. Ik hoop dat de EU haar poot stijf houdt. Dit is een probleem dat het VK moet oplossen.

  • Kan Rusland de oorlog wel betalen? Het land verdiende sinds 24 februari 93 miljard euro aan de uitvoer van energie. Ik denk dat de financiering van de oorlog dus niet snel een probleem voor Rusland gaat worden. De Russische economie is een ander verhaal. Die is naar de knoppen aan het gaan vanwege tekorten op van alles, maar vooral reserve onderdelen op de gebruikte buitenlandse machines en goederen.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Flinke beursdaling (Tom Lassing)

14/06 7:18

Ik heb de laatste weken al de nodige koopacties ingezet op aandelen. Aandelen die de laatste dagen makkelijk 10% of meer gedaald zijn.

Ik was dus te vroeg.

Dat was mijn eigen keuze en je neemt als je vroeg bent daarin een gok. Nu heb ik nog lang niet al mijn cash ingezet, maar uiteraard is het wel jammer. Achteraf...

Maar wat nu wel van belang is, is je te beseffen dat de beurs los staat van de economie. De economie draait nu nog positief. De beurs al even niet meer. Binnenkort lopen we kans dat de economie begint te haperen en je moet dan niet vreemd staan te kijken dat de beurs dan al snel begint te herstellen.

We zeggen dan dat de beurs vooruitloopt, maar je kan ook stellen dat die twee gewoon weinig met elkaar hebben. De beurs is immers sentiment en de economie is een kwestie van discutabele cijfers die zeggen dat een economie groeit.

In feite allemaal wat wazig en hoe dan ook appelen en peren als je het met elkaar wilt vergelijken.

Ik ben in afwachting van de capitulatiedag. Achteraf gezien had ik het geduld moeten hebben daar op te wachten.

 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Hoe als bedrijfsleider of eigenaar fraude te herkennen? (Tom Lassing)

07/06 7:36

Ik las een uitdagende stelling van Prof. dr. Bob Hoogenboom, hoogleraar Forensic Business Studies van BU Nyenrode. Hij stelt namelijk dat je eerst maar eens zelf moet leren frauderen om dan daarna makkelijker fraude te kunnen herkennen.

Hij heeft een punt.

Ik heb daar vroeger toen ik nog werknemer, afdelingschef was met mijn directeur over gesproken.

Je hebt namelijk geen idee waar je de fraude moet zoeken.

We hebben toen dus zitten bomen over hoe je de zaak kan flessen. Uiteindelijk nooit echt doorgezet om het diepgaand te onderzoeken omdat hij naar de hoofddirectie vertrok.

Ik heb wel eens gehoord van een interessante fraude bij de Rabobank.

Daar was een programmeur die zich realiseerde dat er bij de honderdduizenden transacties vaak een deel van een cent over bleef. Wat daar mee te doen? 

Hij besloot er zijn eigen rekening aan te koppelen. Dus iedere keer als er een deel van een cent over bleef, ging dat naar zijn rekening. Het duurde niet lang voor hij gepakt werd. Er stond snel heel veel geld op. Zo veel dat het gewoon enorm opviel. Toch geeft het te denken... Waar verdwijnen die deeltjes van centen nu naar toe?

 
 

Was het een couppoging op 6 januari 2021? (Tom Lassing)

14/06 7:58

Vanuit de Democraten is er geen twijfel. Het was een poging de verkiezingen te negeren en daarmee een couppoging.

Vanuit de Republikeinen is het geluid heel anders. Daar willen ze heel die dag graag vergeten. Het was voor hen een uit de hand gelopen rel. Ze weten wel dat het goud fout was, maar heel die partij zat fout. Ze hebben zich laten meeslepen. Het is al lang geleden, kunnen we niet vooruit gaan kijken?

Maar het feit is... het was een poging een wettelijk gekozen president zijn termijn niet te gunnen en een niet gekozen president aan de macht te houden.

Waarom hebben Democraten daarin gelijk?

De reden dat ze gelijk hebben, is dat de mensen die deze couppoging deden aan de vorige president een pardon gevraagd hebben.

Als jij weet en vindt dat jouw handelen legaal is, dan heb je geen presidentieel pardon nodig.

Als jij weet dat je heel erg fout zit, dan heb je dat pardon wel nodig. Dan wil je gedekt worden door het pardon, mocht de poging tot staatsgreep niet lukken.

Massaal vroegen de daders een pardon aan en wat de reden ook was, de vorige president gaf ze dat pardon in vrijwel alle gevallen niet. 

Tenminste... We weten van de aanvragen, maar tot op heden is er niemand gekomen die met een tot op heden onbekend gebleven presidentieel pardon kwam aanzwaaien nét voor de celdeur dichtklapt. 

Voor de vorige president een goede zaak als die pardons er niet zijn. Ze namelijk wel gegeven hebben, geeft aan dat ook JIJ wist dat ze de wet overtreden hebben om jouw poging de macht over te nemen te steunen. Daarmee geef jij dan als president ook toe dat je weet dat de actie illegaal en heel erg fout was. 


Het is allemaal leuk en aardig, maar van geen enkele betekenis als dit alles geen juridische gevolgen heeft voor de vorige president en de mensen die de coup organiseerden. Tot op heden hebben ze alleen de sukkels berecht die op camera zichtbaar in de fout gingen. Degenen die dit planden zijn nog altijd vrij en blij en blijven hun onzin over een gestolen verkiezing rondbazuinen.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Tuintegels schots en scheef (Tom Lassing)

14/06 8:12

Ik heb in de tuin van die donkere 60 cm bij 60 cm betontegens liggen. Mooi, maar vreselijk zwaar.

Je hoopt dat ze er liggen en dat je er niets meer aan hoeft te doen, maar dat bleek een utopie.

Eén tegel kwam écht te scheef te liggen.

Ik had al eerder zo'n probleem, maar het punt is, die tegels zijn vrij onhandelbaar door hun omvang en vooral hun gewicht. Ze oppakken en opnieuw leggen is zo met de hand écht geen pretje.

Wat is wijsheid?

Lees verder


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook begonnen met het index beleggen in crypto's. Nu die markt weer keihard aantrekt zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd