Beursbox Nieuwsbrief Sociale onrust in China neemt toe

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Sociale onrust in China neemt toe
Date: August 9th 2022
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 9 augustus 2022
 
 

AEX 727,87 Dow 32.832 USD 1,019 Btc 23.461 Goud 1,787.02

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

09/08 7:00

  • Vandaag ga ik in de lunchwebinar het aandeel Vopak bespreken. Om u een indruk te geven... Het bedrijf is meer waard dan alle oude automerken samen! Zou ik het kopen? Je hoort en ziet het in het webinar.

    Je kan je hier opgeven om het webinar live te volgen.

  • Berkshire Hathaway heeft haar aandelen terugkoop programma iets beperkt. Het kwam in het kwartaal waarin de aandelenportefeuille van het bedrijf 44 miljard dollar minder waard werd. De operationele winsten waren ondertussen wel 31% hoger.

  • Gisteren was de tip in de gepubliceerde video goed voor een winst van bijna 7%. Deze winst was ook echt te behalen. Ik kocht zelf voorbeurs nog wat aandelen bij op 1,16 dollar. Kijk hier de video.

  • Ik heb gisteren een een video gemaakt voor de Beursbox Insider abonnees. Dat aandeel won een half procent aan waarde. Wordt hier ook Beursbox Insider abonnee.

  • Gisteren is weer een slecht betalende huurder uit één van mijn woningen vertrokken. Al maanden was het ellende. De subsidie viel enkele maanden geleden weg en de persoon in kwestie wilde of kon de huur niet meer betalen. Er was blijkbaar geen ander subsidie potje meer. Bestemming onbekend. Het huis wordt vandaag schoongemaakt en klaargemaakt voor de volgende huurder.

  • Berkshire Hathaway heeft nog meer aandelen Occidental Oil gekocht en heeft nu bijna 20% van de aandelen in handen.

  • De FBI heeft een inval gedaan bij voormalig president Trump. Ze zochten naar nog meer documenten die hij illegaal mee uit het Witte Huis mee heeft genomen.

  • De koper van het graan uit Oekraïne heeft de lading geweigerd omdat deze 5 maanden te laat werd geleverd. Er moet nu een andere koper gevonden worden. In een wereld op jacht naar graan moet dat toch geen probleem zijn denk je.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Sociale onrust in China neemt toe (Tom Lassing)

02/08 7:18

Nadat vijf verschillende banken het opnemen van spaargelden verboden had, is er in meerdere steden een serieuze sociale onrust ontstaan. De banken zijn naar verluidt slachtoffer van een enorme fraude en zijn daarom niet meer in staat om het spaargeld van de spaarders uit te keren.

Die spaarders zijn daarop op straat gaan protesteren, waarna de oproerpolitie de zaak wel even in de kiem wilde smoren door er hard op in te slaan.

Het gevolg is nu dat er een heel serieuze onrust is ontstaan in delen van China. De volgende stap is een burgeroorlog is de angst.

Dat alles is slecht nieuws. We zien het namelijk terug rondom Taiwan. China heeft namelijk besloten de crisis rond Taiwan te gebruiken om een buitenlandse vijand te creëren om zo te proberen door het aanwakkeren van nationalisme de interne onrust in de kiem te smoren. De oefening die al afgelopen had moeten zijn, is opgerekt en is nog altijd gaande.

Als dit niet lukt om de binnenlandse onrust in de kiem te smoren, dan moet er een tandje bij en dan kan er wel eens ineens een echte oorlog ontstaan, puur omdat de Chinese bevolking in opstand komt tegen de eigen regering.

Hoe makkelijk je dan je volk weer achter de vlag kan krijgen bleek in 1982 toen Argentinië in één week van grote protesten tegen het toenmalige regime ging naar enorme manifestaties om de oorlog tegen Engeland te steunen.

Taiwan is als de Falklands eilanden voor Argentinië. Iedere Chinees wil dat het weer bij China komt, zonder dat ze de Taiwanezen vragen wat die willen.

 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Rondje Markerwaard (Tom Lassing)

09/08 7:41

Afgelopen weekend ben ik even rond een deel van de Markerwaard gereden. Binnenkort ga ik het andere deel doen, want we kwamen eigenlijk maar half rond. Afgelopen weekend zijn we naar Lelystad en Enkhuizen geweest. Heerlijk om vooral in die laatste stad weer eens rond te lopen. Ik ben er in mijn vroege tienerjaren veel geweest. Kom er altijd graag terug.

Zou er echter niet willen wonen...

Sorry hoor, maar een dagje tussen de toeristen is leuk, maar iedere dag busladingen vol voorbij zien schuifelen lijkt me niet best voor mijn gemoedsrust.

Een paar jaar geleden stond het huis naast de Drommedaris te koop. Het eerste huis over het bruggetje. Ik had het geld...

We zijn naar de makelaar gegaan, maar we zouden dan alles los moeten laten wat we nu zo prettig vinden.

Privacy, een auto, ruimte, rust, een tuin... Kortom, je zou dan voor een heel ander leven gaan.

Leuk om even over na te denken, maar de stap was veel te groot.

Het is wel een prachtig stukje Nederland en je woont dan in een huis dat werkelijk in bijna iedere fotoserie van de toeristen staat.

We waren daar zaterdag. We noemen het gewoon 'ons' huis. Ons huis uit een leven dat we bewust niet gekozen hebben.

 
 

Beursbox Insider (Tom Lassing)

02/08 7:56

Ik heb besloten dat de betaalde 'Mooie Beursdag service' niet langer nieuwe abonnees gaat aannemen en ik heb tevens besloten dat er een 'Beursbox Insider service' gaat komen. Er zijn twee niveaus. Het eerste niveau is een 5 euro ex BTW per maand service en daarvoor krijg je tenminste één exclusieve aandelentip per maand en één of meer exclusieve video's. Ook wil ik gaan kijken naar de mogelijkheid om live webinars te doen, zoals ik dat nu ook al met FXFlat doe. Het lijkt me geen onoverkomelijk bedrag, dus ik hoop dat veel lezers de stap nemen.

Bij de 'Beursbox Insider VIP service' zit er ook nog eens een bijgehouden voorbeeld portefeuille bij waarbij ik normaal gesproken drie tips per maand geef en ik een portefeuille van maximaal 20 posities als voorbeeld aan blijf houden.

Je kan dan zelf als VIP abonnee kijken bij welke posities je mee wilt gaan.

In principe komen die mutaties in de portefeuille in de eerste week van de maand. De tips komen met een instap, uitstap en stop loss niveau. 

Deze service kost 30 euro ex BTW per maand.

Interesse? Kijk hier voor meer informatie.  https://www.patreon.com/beursbox?fan_landing=true


PS: Iedere Insider abonnee en Insider VIP abonnee krijgt in ieder geval toegang tot zes video's met 'Leren beleggen' tips. Per video pak ik een beleggings onderwerp op.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Hoe dan ook, Rusland heeft verloren (Tom Lassing)

09/08 8:16

Wat de uitslag van de oorlog in Oekraïne ook wordt, Rusland heeft die oorlog verloren.

Zelfs al zou Rusland alsnog ooit heel Oekraïne veroveren, dan nog heeft Rusland de oorlog verloren.

Waarom?

Vraag je af wat de doelen van de oorlog in Oekraïne waren.


1. Oekraïne buiten de invloedssfeer van de NAVO en de EU houden

2. De NAVO verzwakken door Europa te splijten via energie afpersing

3. Rusland als supermacht neerzetten

4. De oude glorie van het Russische rijk heropbouwen


Als je een ander Russisch doel denkt te kennen, dan hoor ik dat graag.

De gevolgen van de oorlog zijn:


1. Oekraïne is nu veel meer dan ooit op de EU en de NAVO gericht

2. De NAVO is zelden eensgezinder geweest en is nu met Zweden en Finland versterkt

3. Rusland heeft laten zien hoe zwak haar leger in feite is. Zelfs met een overmacht van 8 op 1 komen ze hooguit een kilometer per dag verder en dat op heel smalle delen van het totale front

4. De Russische economie is in puin doordat heel veel buitenlandse bedrijven vertrokken zijn


Alle fundamentele basis uitgangspunten om de oorlog te beginnen zijn ondertussen verloren gegaan. De vraag is of Rusland nog ooit een leger op kan opbouwen dat zo sterk was als in de Sovjet tijd. Haar economie ligt immers volledig in puin. Heel de wereld is afgestemd op een wereldmarkt. Ook de buitenlandse bedrijven in Rusland waren dat. Die buitenlandse bedrijven zijn grotendeels vertrokken. Ze laten een enorm gat in de Russische economie achter. De Russische economie heeft niet de diepgang om de gevallen gaten snel te vullen. Door het embargo kan Rusland maar niet zo aan alle spullen komen om de gaten in de keten te vullen. Fabrieken liggen dus stil omdat niet alle benodigde materialen en onderdelen op dit moment verkregen kunnen worden.

Dat wat Rusland veroverd heeft, was voorheen het welvarende deel van Oekraïne. Het is nu door hen zelf volkomen in puin geschoten en is economische gezien de komende jaren alleen maar een last geworden. Die veroverde delen van Oekraïne leveren Rusland voorlopig niets dan meer lasten op. Ook op de lange termijn gaat Oekraïne economisch gezien voor Rusland niets toevoegen, eerder blijft het een zware last die de Russische economie dan ook nog moet dragen.

Wat Putin ook wilde bereiken, het is volkomen mislukt.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook begonnen met het index beleggen in crypto's. Nu die markt weer keihard aantrekt zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd