Beursbox Nieuwsbrief Russische economie

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Russische economie
Date: August 30th 2022
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 30 augustus 2022
 
 

AEX 698,33 Dow 32.098 USD 1,00 Btc 20.423 Goud 1,734.78

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

30/08 7:00

  • Gisteren overal in de wereld dalende beurzen. De AEX daalde zelfs tot onder de 700 punten. Toch was mijn aandelenportefeuille hoger en dat was te danken aan prachtige resultaten vanuit de uraniumaandelen. Die gingen zo'n 10% omhoog in waarde en zorgden voor alsnog een positieve dag voor mijn portefeuille.

  • Mijn daytrading was gisteren wederom geen succes. Ik heb me er een uurtje mee beziggehouden. Deed 17 acties (waaronder een paar die ik ook weer introk) en verloor 25,3 punten. Het waren vooral grote verliezen en kleine winsten. Niet één keer had ik spijt van de kleine winsten. Ik was nog blij dat ik die binnengehaald had. Het zat er gisteren voor mij simpelweg niet in.

  • Tesla wil nog voor het einde van dit jaar een goedkeuring verkrijgen voor een 100% autonoom rijdende auto.

  • De CDC, dat is de Amerikaanse gezondheidstoezichthouder die zich onder meer bezig hield met de Covid maatregelen heeft onderzoek gedaan naar haar eigen adviezen en verplichtingen die het de bevolking oplegde. Laat ik het zo stellen... de complotdenkers zaten er indertijd niet zo heel ver naast en deden het beter dan de CDC zelf... Kijk hier. Ik weet het is misschien niet zo eerlijk vergelijken, maar aan de andere kant bleek gezond verstand vaak beter dan de blinde paniek maatregelen van de CDC,

  • Er begint enige angst in de aandelenmarkt te komen. De eerste paniekvogels hebben het ook over een recessie in 2023. Laat me er duidelijk over zijn... dat is allemaal mogelijk! Maar... De economie en de beurs staan los van elkaar. Vergeet dat niet. Wat uraniumaandelen gisteren deden mag als voorbeeld gezien worden. Alles zwaar omlaag, maar uraniumaandelen wonnen gemiddeld 10%. Als er in 2023 een economische crisis komt, dan zien we dat nu al terug in de beurs. In 2023 kan het dan zijn dat de beurs weer midden in de crisis aan het herstellen is.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Een interessante lening (Tom Lassing)

30/08 7:23

Ik leende een bedrag van 25 euro uit aan een 57 jarige man uit Litouwen. Hij heeft in totaal 6.200 euro geleend tegen 12% rente. Onderpand een huis en een auto. Dit was een A+ lening met 100% garantie.

Nu is hij overleden. Zijn erfgenamen willen de erfenis niet hebben.

Ik kreeg een aanbod van Neo Finance om de resterende lening van 17,89 + 1,93 euro die ik aan achterstallige rente al had moeten krijgen over te nemen voor een bedrag van 14,31. Bij de 100% garantie gaat Neo Finance uit van het bedrag dat je investeerde, minus de al ontvangen bedragen aan rente en aflossingen. In feite houdt het in dat je je oorspronkelijke inleg terugkrijgt, en dus totaal geen rendement haalt vanaf de start van de lening.

Ik ga niet op het aanbod van Neo Finance in. Ik hoop dat de afwikkeling van de erfenis meer waard gaat worden dan de openstaande schuld. Ik neem daarbij een risico, want de familie heeft mogelijk niet voor niets besloten af te zien van de erfenis. Ze weten meer dan ik... Dat is het risico dat ik neem.

Maar, in mijn eigenwijsheid verwacht ik dus het totale bedrag van 17,89 + 1,93 nog te kunnen ontvangen... en meer als de afwikkeling nog even op zich laat wachten.

- Op 8 september geef ik samen met Mark een webinar over Neo Finance. Je kan je hier gratis opgeven.

Meer over Neo Finance
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Waarom viel Oekraïne niet eerder massaal aan? (Tom Lassing)

30/08 7:54

Als we nu kijken naar de oorlog in Oekraïne, dan is duidelijk dat Oekraïne steeds meer zeer goed ontwikkelde wapens krijgt en dat Rusland met steeds oudere wapens op de proppen komt omdat hun moderne wapens stuk voor stuk verloren gaan.

Oekraïne heeft relatief weinig, maar zeer goede wapens, terwijl Rusland extreem veel zeer oude wapens heeft.

Oekraïne heeft nu een keuze. Ze kan haar beperkte hoeveelheid wapens breed inzetten om overal de Russen beperkte bewegingsvrijheid te geven, of alles concentreren en de Russen op één plek proberen te verslaan.

Ik denk dat ze terecht hun wapens over het gehele front verspreiden.

Een belangrijke reden is dat de Russen zo enorm veel overwicht hebben in artillerie en raketten dat alles bij elkaar zetten de kans groter maakt dat de Russen ook alles gaan concentreren. Je krijgt dan een Verdun situatie. Het wordt één grote slachtpartij. Het is niet gezegd dat je betere wapens je dan meer kans op de overwinning geven. Je kan dan immers door golven aan Russische aanvallen overlopen worden.

Nu ze alles overal inzetten, kan Oekraïne helaas nergens een overwicht krijgen, maar het verzwakt de Russen wel. Nadeel is dat de Russen dorpje na dorpje blijven innemen omdat hun overwicht overal aanwezig is. Slechts af en toe kan Oekraïne even een stukje terug veroveren. Als dan de Russen op dit plek weer meer materiaal (enorme hoeveelheden artillie) inzetten, gaat de kleine winst vaak weer snel verloren. Het heeft weinig zin jezelf in stukken te laten knallen voor een volledig kapotgeschoten voormalig dorpje. Ik denk dat Oekraïne dat goed ziet.

Oekraïne hoopt met deze slimme strategie de Russen te ontmoedigen. Immers hielden de Russen de vergelijkbare oorlog in Afghanistan ook niet vol. Op een gegeven moment komen de moeders van Rusland in opstand. Daarom mag je in Rusland niets over de oorlog zeggen. De moeders mogen niet massaal te weten komen wat er gaande is in Oekraïne. Daarom mag je in Rusland ook niets zeggen over de oorlog. 

Naarmate de oorlog langer duurt en soldaten ook met verlof thuis komen (of gewond of dood thuis komen) wordt gaandeweg de bevolking steeds duidelijker wat er echt gaande is. Dat proces heeft door de beperking van de persvrijheid wat tijd nodig.

Dit is een uitputtingsoorlog en Rusland staat in die oorlog op verliezen. Russische soldaten en de Russische bevolking hebben immers niets te winnen. Oekraïne heeft alles te winnen, het gaat immers om hun land en hun vrijheid. Maar wat heb je aan je vrijheid als je heel je jeugd verliest. Daarom kiest Oekraïne voor de voorzichtige tactische aanpak en een heel beperkte terugtrekking om de soldaten te sparen. 


Maar dat alles gezegd hebbende... gisteren is er wel een massale aanval van Oekraïne gekomen. Die aanval is echter niet zo maar door de Russen te pareren omdat de bruggen naar die regio kapotgeschoten zijn. De Russen kunnen hier geen nieuw materiaal aanvoeren om de Oekraïense aanval in de kiem te smoren. De strategie daarvoor heb ik hier enkele weken besproken.

 
 

Beursbox Insider (Tom Lassing)

30/08 8:12

Ik heb besloten dat de bestaande 'Mooie Beursdag service' niet langer nieuwe abonnees gaat aannemen en ik heb tevens besloten dat er een 'Beursbox Insider service' komt. Er zijn twee Insider niveaus. Het eerste niveau is een 5 euro ex BTW per maand service en daarvoor krijg je tenminste één exclusieve aandelentip per maand en één of meer exclusieve video's. Ook wil ik gaan kijken naar de mogelijkheid om live webinars te doen, zoals ik dat nu ook al met FXFlat doe. Het lijkt me geen onoverkomelijk bedrag, dus ik hoop dat veel lezers de stap nemen en de service afnemen. Alvast dank daar dan voor.

Bij de 'Beursbox Insider VIP service' zit er ook nog eens een bijgehouden voorbeeld portefeuille bij waarbij ik normaal gesproken drie tips per maand geef en ik een portefeuille van maximaal 20 posities als voorbeeld aan blijf houden.

Je kan dan zelf als VIP abonnee kijken bij welke posities je mee wilt gaan.

In principe komen die mutaties in de portefeuille in de eerste week van de maand. De tips komen met een instap, uitstap en stop loss niveau. Ik ga die portefeuille vanaf begin september opbouwen.

Deze service kost 30 euro ex BTW per maand.

Interesse? Kijk hier voor meer informatie.  


PS: Iedere Insider abonnee en Insider VIP abonnee krijgt in ieder geval toegang tot zeven video's met 'Leren beleggen' tips. Per video pak ik een beleggings onderwerp op. De zevende video is overigens de gisteren uitgegeven curve video. Deze video is nu (nog) openbaar.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Russische economie (2) (Tom Lassing)

30/08 8:29

Heel veel mensen denken dat de goede relatie tussen China en Rusland er voor zorgt dat de westerse embargo maatregelen tegen Rusland niet gaan werken.

Als u dat ook denkt, dan zit u er naast.

De handel tussen China en Rusland is de laatste maanden zwaar verminderd al loopt het in augustus wel weer op.

Rusland heeft wel veel meer kunnen exporteren, maar het gaat hier om olie die China onder de kostprijs van Rusland over nam.

De handel vanuit China in belangrijke elektronica is fors minder geworden. Het punt is namelijk dat westerse landen en met name de VS hebben aangegeven dat Chinese tech bedrijven die zaken blijven doen met Rusland ook te maken gaan krijgen met het westerse embargo.

Chinese managers van de grote tech bedrijven kunnen goed rekenen en realiseren zich dat hun handel met Rusland heel veel kleiner is dan hun handel met de VS en Europa.

Een embargo van het westen zou dramatische gevolgen hebben voor die bedrijven. Ze kiezen dus eieren voor hun geld en kappen de handel met Rusland. De handel tussen Rusland en China trekt vanaf begin augustus wel weer aan, maar dat komt omdat veel westerse ketens uit Rusland vertrokken zijn. Ikea bijvoorbeeld is weg. Chinese meubelmakers zien hun kans. Die lopen geen kans om geraakt te worden door een westers embargo. Ook westerse automerken vertrokken uit Rusland. Chinese automakers vullen dat gat. Die veilige handel met Rusland neemt dus vanuit China enorm toe. De auto's zijn wel naar Rusland gestuurd, maar daarmee nog niet aan Russen verkocht. De Russische consument heeft er geen geld meer voor (over). Het zijn voor Russen nu zware economische tijden.

Dit alles in combinatie met het al genoemde vertrek van honderden westerse ketens uit Rusland maakt dat de Russische economie op instorten staat. Het is slechts een kwestie van tijd. Al die import uit China moet uiteindelijk ook betaald worden. Rusland weet haar nakende faillissement nu nog te verbergen door het aanspreken van de reserves en vanuit de omzet die ze nog maken vanuit het resterende deel van de handel dat nog wel mogelijk is, maar Rusland maakt ondertussen fors verlies.

In het beste scenario heeft Rusland nog voor 1,5 jaar geld beschikbaar, en dat is inclusief alle handel die nu nog mogelijk is.  


Hoe dan verder...

De grootste kans is dat er in Rusland een staatsgreep komt. De dramatische gang van zaken is in de top van Rusland overduidelijk. Men is bang voor het eigen leven en het duurt dus even voor er samenwerkingen gaan komen om Putin te vervangen. De aanslag op de adviseur van Putin (zijn dochter kwam om) is dan ook een aanslag van binnenuit. Het was niet de eerste aanslag in Moskou...

Ik verwacht de komende tijd meer aanslagen op Russische topmensen van het huidige Putin regime. Het is de aanloop naar de definitieve staatsgreep. Nu moet de oppositie binnen het Kremlin eerst laten zien dat ze in staat zijn en de backing hebben om Putin serieus pijn te doen. Pas als ze dat bewijzen zullen er meer mensen het lef gaan hebben om mee te helpen aan de staatsgreep. 


PS: Lees ook eens dit rapport van de Yale School of management.

https://som.yale.edu/story/2022/chief-executive-leadership-institute-research-insights-business-retreats-and-sanctions


Zie hier meer infor over de handel tussen China en Rusland https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-08-08/china-exports-to-russia-boom-anew-in-return-to-near-pre-war-high

Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook begonnen met het index beleggen in crypto's. Nu die markt weer keihard aantrekt zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd