Beursbox Nieuwsbrief Cherson stand van zaken

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Cherson stand van zaken
Date: August 31st 2022
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 31 augustus 2022
 
 

AEX 690,31 Dow 31.790 USD 1,002 Btc 20.188 Goud 1,722.07

 
 

Voor de fundamentele belegger

FinancialStockData.com is een Nederlandse data aanbieder die fundamenteel ingestelde beleggers via de aangeboden data een enorm inzicht geeft in de ontwikkeling van beursgenoteerde bedrijven. Met code 'beursbox' krijg je een 30 dagen gratis toegang tot hun volledige systeem. Pak die kans! Hoe werkt het? Kijk hier

Kijk hier voor het proefabonnement
 

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone is weer iets teruggevallen qua waarde. De afgelopen tijd heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in die markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

31/08 7:00

  • Kijk hier even naar een aanbieding van een beleggen boeken pakket!

  • Gisteren wederom dalende beurzen. Als we volgend jaar in een recessie komen, dan zal de beurs er nu al door dalen.

  • Elon Musk heeft nu met een brief formeel aangegeven dat hij afziet van de aankoop van Twitter.

  • De prijs van ijzererts is onder de $100 per ton gekomen. De reden is dat China veel minder ijzererts vraagt. De vastgoedcrisis begint in China pijn te doen en bouwprojecten beginnen stil te vallen.

  • De prijs van Brent olie is gisteren 10% gestegen en daarna weer 11% gedaald... Een wilde rit! 

  • Het aandeel CF Industries is flink gedaald nadat bekend werd dat insiders winst genomen hebben.

  • Ook bij Coca Cola is er een insider die flink winst heeft genomen. Er werd ter waarde van 728.000 dollar aan aandelen verkocht.

  • Caterpillar gaat het mijnbedrijf BHP in Chili voorzien van trucks. Een prachtige deal voor Caterpillar.

  • Warren Buffett heeft een deel van zijn BYD aandelen verkocht. Het aandeel is daarop bijna 8% gedaald. Hoogste koers was 84+ (7 juli 2022) en gisteren werd gesloten op 64,18.

  • De cijfers van HP vielen tegen. Het aandeel verloor tijdens beursuren 1,36% en nabeurs werd nog eens 6,33% verloren.

  • Exxon stapt naar de rechter nadat Putin een stokje stak voor een definitieve exit uit Rusland. Rusland wil niet dat Exxon vertrekt, omdat daarmee de expertise om de olie bij die bron uit de grond te halen ook uit Rusland vertrekt. Het is een heel ingewikkelde bron die 227.000 vaten olie per dag oplevert.

  • De twee beoogde opvolgers van Boris Johnson zijn qua kennis en beleid net zo erg als Boris Johnson. De term 'failed state' begint opgang te doen in het VK. Idioten regeren steeds vaker in het westen. Geen goede zaak.

  • Zoek je een goede en goedkope broker voor je aandelen en optiebeleggingen? Kijk dan hier

  • Ben je van mening dat er een nieuwe golf omhoog in de crypto's aan zit te komen? Kijk dan hier

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Stortvloed aan positief nieuws! (Jack Hoogland)

31/08 7:34

Als gevolg van een stortvloed van positief nieuws stegen uraniumaandelen eergisteren naar de hoogste koers in ruim vier maanden tijd.

Tegelijk zien we een zeer sterke toename van internationale media-aandacht voor de wereldwijde opkomst van kernenergie. Zie onderstaande tweet.

En nu zien we dat ook de populaire financiële media volop aandacht besteden aan de ingezette stijging van uraniumaandelen.

CNBC heeft het zelfs over een 'atomic rally' als gevolg van een reeks van positieve nieuwsberichten. Zie onderstaande tweet.

De stortvloed aan positief nieuws en de snelgroeiende media-aandacht zorgen ervoor dat beleggers nu massaal op uraniumaandelen duiken.

Vooral nu uranium één van de weinige sectoren is waar beleggers vrolijk van worden.

De rally is ingezet en alle seinen staan op groen voor explosieve koersstijgingen in de komende maanden!

Afgelopen donderdag stuurden we we onze TopAandelen-abonnees al  twee extra uraniumtips toe.

Daar bovenop stuurden we ze gisteren twee nieuwe extra uraniumtips. 

Als nieuwe TopAandelen-abonnee ontvangt u al deze extra tips helemaal gratis bij het ingaan van uw abonnement.

Dit is een  mega bull markt. Profiteer daarvan!
Klik hier om snel TopAandelen-abonnee te worden

 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

Cherson stand van zaken (Tom Lassing)

31/08 7:58

Ik zit nog in mijn vakantie, nét nu de strijd rond Cherson in een belangrijkse fase gekomen is. Hoe deze strijd verloopt, gaat de rest van de oorlog bepalen!

Rusland denkt nog altijd dat het de oorlog 'uiteraard' gaat winnen, maar ik denk dat de oorlog al binnen 24 uur nadat deze gestart werd voor Rusland verloren ging. Rusland vecht immers niet tegen alleen Oekraïne. Het vecht tegen heel de NAVO.

De meest briljante militaire strategen van de NAVO hebben samen met het Oekraïense opperbevel de strategie van Oekraïne bedacht en helpen uitvoeren. Nu zei de bokser Mike Tyson ooit al eens dat een plan prachtig is, tot je de eerste knal tegen je kop krijgt.

Het is dus niet gezegd dat een goed plan ook goed gaat uitwerken. Vraag Rusland maar met betrekking tot hun strategie rondom Kiev... Daar wilden ze met twee vliegtuigen vol met Spetznatz troepen vlak bij Kiev landen en dan genoeg chaos creëren dat de Oekraïners de oorlog binnen 24 uur zouden opgeven. Eén vliegtuig werd neergehaald en het andere wist wel te landen, maar werd direct omsingeld en uitgeschakeld. Ruslands beste soldaten al binnen 24 uur uitgeschakeld. Daar werd de oorlog voor Rusland verloren.

Maar nu verder. In Cherson is al geweervuur te horen, de Oekraïners hebben dus blijkbaar enorme vooruitgang geboekt. Heel het verdere verloop van de oorlog hangt hier vanaf.

Er zijn verschillende scenario's mogelijk:

1. Binnen een paar dagen geven de Russen zich in die omgeving over. Als dat het geval is, dan kan Oekraïne mogelijk nog dit jaar heel de oorlog winnen omdat ze dan binnen enkele weken heel dat leger naar het oosten kunnen sturen.

2. De Russen houden het nog meer dan vier weken vol en daarmee is een overwinning van Oekraïne voor de winter verkeken.

3. De Russen houden het maanden vol en Rusland weet via een luchtbrug en via schepen de soldaten te blijven voorzien van voorraden. Dit lijkt niet waarschijnlijk, maar in dat geval moet Oekraïne zich afvragen of een onderhandeling met Rusland niet de beste weg is.

 

Het gekke is dat Rusland zelf nog altijd denkt dat ze dit kunnen winnen. Dat is niet het geval. Op geen enkele manier is hier nog een overwinning voor Rusland uit te slepen. Dat besef moet zelfs in het westen nog bij veel mensen indalen, laat staan dat de Russen er al aan toe zijn.

Deze methode van afzonderen van de vijandelijke troepen en dan hun voorraden beschieten en vervolgens aanvallen kan Oekraïne nog tenminste twee keer toepassen. Namelijk rond het zuiden en bij De Krim. Het westen hoeft Oekraïne de wapens daarvoor pas te leveren als Oekraïne er militair gezien aan toe is.

De situatie rondom Donbas ligt anders. Daar kan Oekraïne alleen toeslaan met brute kracht. Ook dan kunnen ze wel strategische punten uitschakelen, maar heel deze regio ligt dicht bij Rusland. Volledig afsluiten is dus amper mogelijk. Om daar te kunnen winnen moeten de andere slagen dus al door Oekraïne gewonnen zijn. De hoop is uiteraard dat Rusland al opgeeft voor het zo ver is. Het verlies van De Krim zou een reden kunnen zijn om Oekraïne totaal te verlaten. Zo ver is het nog niet, eerst Cherson maar eens even. Ik volg het op de voet.

 
 

Daytrading (Tom Lassing)

31/08 8:29

Gisteren eindelijk weer eens een goede trade om de dag te beginnen. Ik deed voorbeurs drie acties waarvan er twee samen 0,1 punt opleverden. De derde trade was een winst van 15,6 punten.

Direct na het openen van de beurs deed ik nog weer een trade. Ging heel goed en stond snel op een paar punten winst.  Ik dacht, die laat ik lopen, maar ik vergat de stop loss omhoog te halen. Dat werd dus uiteindelijk een 10,9 punten verlies... Mijn fout, dit was te voorkomen geweest.

Daarna had ik geen tijd meer want nadat we maandag richting Nuenen waren vertrokken hebben we gisteren de omgeving van Oisterwijk weer eens verkend. Op vakantie in eigen land en dan thuis slapen is wat mij betreft een leuke combinatie. Het feit dat ik dan blijf doorwerken maakt het wel een beetje een uitputtingsslag moet ik eerlijk bekennen.

Wat mij bij de daytrading duidelijk is geworden, is dat het soms gewoon niet wil. De kunst is dan om niet te veel te verliezen. Die kunst moet ik me weer aanleren.

Het is daarom verstandig om eerst goed te oefenen. Het is daarbij ook een psychologische strijd. Kan je tegen een reeks van verliezen waar je niets aan lijkt te kunnen doen?

Zelfs als je alles goed doet gaat het soms toch mis. Dat is behoorlijk frustrerend. Zeker als je dan ook iedere dag eerlijk je resultaten wereldkundig maakt. Ik zou graag zeggen dat ik een briljante trader ben die er voor geboren is, maar ik blijk ook gewoon van vlees en bloed te zijn. Net zo'n sukkelaar als de rest. ;-)

Gisteren dus een magere 4,8 punten winst.

Meer info hier
 
 
 

Leer Japanse Candles goed toepassen

U kan hier gratis het door Tom Lassing geschreven Japanse Candles E-boek opvragen. (Negeer even de foutmelding.)

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

Oeps... wat zit er in? (Tom Lassing)

31/08 9:00

Duitse wetenschappers die niet (meer) werken voor officiële labs of de overheid hebben onafhankelijk onderzoek gedaan naar de inhoudt van de Covid vaccins.

Ze vonden ee opmerkelijke mix van stoffen in alle vaccins. Het gaat om bijvoorbeeld:


    Alkali metals: caesium (Cs), potassium (K)

    Alkaline earth metals: calcium (Ca), barium (Ba)

    transition metals: cobalt (Co), iron (Fe), chromium (Cr), titanium (Ti)

    Rare earth metals: cerium (Ce), gadolinium (Gd)

    Mining group/metal: aluminum (Al)

    Carbon group: silicon (Si) (partly support material/slide)

    Oxygen group: sulphur (S)


De aanwezigheid van die stoffen is geen toeval en kan ook niet ontstaan zijn vanuit de fabricage van de vaccins. Het is een vervuiling, of een bewust toevoeging in de vaccins. In de medische wetenschap is de hoeveelheid van die stoffen niet anders dan als giftig aangeduid. Waarom zitten deze giftige stoffen in het vaccin? Waarom is hier vanuit toezichthouders geen onderzoek naar gedaan en is er toestemming gekomen om ondanks de aanwezigheid van die giftige stoffen de vaccins toch toe te staan?

De vraag is dan vervolgens waarom? Wil de pharma industrie de vaccins gebruiken als toekomstige inkomstenbron omdat de giftige stoffen op termijn hun slopende werk gaan doen bij iedereen die de vaccins nam en blijft nemen?

Er is geen anti virus toepassing bekend van al de opgesomde stoffen. Neem dit alleen niet van mij aan, maar lees hier het rapport zelf maar eens.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd