Beursbox Nieuwsbrief India, een land in opkomst

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief India, een land in opkomst
Date: January 26th 2023
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 26 januari 2023
 
 

AEX 741,34 Dow 33.743 USD 1,091 Btc 21.216 Goud 1,945.4

 
 

Veiliger op Internet surfen?

Door deze VPN te gebruiken heb je weer een extra stap genomen om veiliger op Internet actief te zijn. Geef niet te veel info over jezelf weg! Neem deze service af!

Klik hier voor meer informatie.

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had recent een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

26/01 7:00

 • Vandaag bespreek ik in het lunch webinar een op het oog spotgoedkoop Japans aandeel. Is dit écht een enorm koopje? Klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn.

 • In het VK is gisteren voor het eerst een staking uitgebroken bij Amazon. Ze willen meer loon en betere werkomstandigheden. De vraag is hoeveel medewerkers het lef hebben om mee te doen, omdat de kans groot is dat je als staker ontslagen gaat worden. Dat mag niet, maar Amazon is rijk genoeg om de eventuele boetes later toch wel te betalen.

 • In de VS is de prijs voor gewone kippeneieren in een jaar tijd met 60% gestegen. Vogelgriep en mogelijk een georganiseerde actie om de markt te manipuleren zijn de oorzaak. Een eiproducent heeft de Federal Trade Commission gevraagd onderzoek te doen naar marktmanipulatie en prijsfixing. Grote eieren kosten in de VS nu $4,25 per 12 stuks. Die grote eieren zijn 138% in prijs gestegen.

 • Nederland kent de laagste binnentemperatuur in woningen van heel Europa. Het is volgens Apple slechts 18 graden in Nederlandse woningen. Bij mij op kantoor is het nu 13 graden. Ik haal het gemidde4lde dus flink omlaag.

 • Elon Musk wil 3 miljard dollar bij beleggers ophalen om de schuld van Twitter weg te werken. Oftewel, hij wil het risico van een eventueel door hem veroorzaakt faillissement nu bij anderen gaan leggen.

 • Barrick Gold heeft in 2022 547.000 troy ounces aan goud in Tanzania geproduceerd.

 • De gerapporteerde winst van Tesala was iets groter dan verwacht. De omzet was in lijn met de verwachtingen.

 • Eergisteren heb ik een video gemaakt over de gevaren van het beleggen in Chinese aandelen. De video is hier te bekijken.

 • Een week geleden deed bitcoin nog 19.427. Nu staat de crypto munt alweer op 21.216. Het kan soms wel heel hard gaan.

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

India, een land in opkomst (Tom Lassing)

26/01 7:25

U gaat de komende jaren steeds meer horen over India. Het wordt het China van na 2030 verwacht ik.

Ik noem China hier overigens niet voor niets.

China heeft namelijk een paar problemen. Het eerste probleem is dat het in directe concurrentie met de VS is gekomen. In plaats van samen te werken naar een betere wereld, willen beide landen ieder hun versie van die wereld vorm gaan geven en hun samenwerking loopt ten einde.

Apple gaf gisteren al aan dat het stappen neemt om 25% van haar productie naar India over te hevelen. Dat is de nieuwe trend. Het gaat ten koste van werk in China.

De VS wil nu al niet meer dat geavanceerde computerchips naar China worden gestuurd. Dat maakt de druk voor China groter om Taiwan te veroveren. Immers is Taiwan de computerchip hoofdstad van de wereld.

China heeft daarbij het probleem dat haar bevolking afneemt. Nu nog maar met 1 miljoen mensen per jaar, maar die krimp zal steeds sneller gaan en mogelijk kent China over dertig jaar tot wel 600 miljoen minder inwoners. Dat terwijl concurrent India nog altijd in inwoneraantal aan het groeien is.

De balans neigt dus naar India over te slaan, met China als slachtoffer. Geen leuk vooruitzicht voor China nadat die daar nét dachten dat ze de nummer één van de wereld zouden worden.

De vastgoedcrisis is China, de rampzalige Covid aanpak en de sociale onrust in China helpen allemaal niet mee.

 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

(Als het downloaden niet lukt, mail me dan even op tom@PROTECTED)

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Neo Finance A+ leningen (Tom Lassing)

26/01 7:51

Het bedrijf Neo Finance maakt sinds ruim een jaar gebruik van Artificial Intelligence (AI) systemen om het risico van leningen te bepalen.

Ze zijn zo overtuigd van de waarde van dit AI systeem dat ze een keiharde A+ garantie hebben afgegeven.


Bij een A+ lening met 100% garantie krijg je namelijk bij een aanhoudende slechte betaling door de lener van Neo Finance op een gegeven moment een mail met daarin het aanbod om deze lening aan Neo Finance over te doen.

Het is niet precies te bepalen wanneer die mail komt, maar vaak ligt het tussen de 90 en 120 dagen nadat de wanbetaling ontstaan is.

Je krijgt dan je inleg terug, maar wel onder vermindering van de al ontvangen rente en aflossing. In feite heb je dan over die lening al die tijd geen enkel rendement gehaald.

Je moet zelf bepalen of je dat wilt, of dat je liever afwacht of deze persoon op termijn toch nog netjes gaat aflossen.

Let wel op, je hebt als geldverstrekker maar een paar dagen om 100% terug te krijgen. Na een week na het begin van de verkoop aanbieding loopt het percentage terug.

Na een maand is er geen recht meer om de lening aan Neo Finance te verkopen.

Je kan echter wel altijd leningen in de Secundaire Markt aanbieden. Je bepaalt dan zelf of je dat met een korting doet en hoe hoog die korting dan eventueel is. Dan kan je wel je al verkregen rente en aflossing houden.

Interesse in de aanbieding van Neo Finance? Kijk hier voor meer informatie


Ik heb overigens zelf (privé) nu 54.000 euro in leningen via Neo Finance verstrekt. Mijn rendement zonder herinvestering is 10,8%. Na herinvestering is het verwachte rendement 11,47%. Mijn rendement ligt lager dan het gemiddelde rendement dat bij Neo Finance mogelijk is. Ik neem iets minder risico dan de gemiddelde geldverstrekker.

 
 

Woningnood (Tom Lassing)

26/01 8:11

In mijn dorp is er voor jongeren, ouderen en niet kapitaalkrachtigen te weinig aan woningen beschikbaar.

Samen met de omliggende 20 gemeenten heeft de gemeente zich gecommitteerd om in het dorp 4.100 wooneenheden te realiseren. 800 daarvan worden er nu in het buitengebied gerealiseerd en binnen de bebouwde kom zijn er nu enkele projecten in overweging.

Men wil binnen de bebouwde kom heel ver de hoogte in gaan. Gesproken wordt al over 12 tot 16 hoog.

Hoe dorps blijft het dan nog in het dorp?

Moet je als dorp dat soort stadse ontwikkelingen wel willen? 

Immers, moet het er overal als een stad uit gaan zien?

Ik ben zelf in mijn jeugd uit het dorp vertrokken waar ik sinds mijn tiende bij mijn ouders woonde. Er was simpelweg niets betaalbaars te verkrijgen. Ik ging dertig kilometer verderop wonen, terwijl ik mijn werk wel in het dorp had. (Een dorp met 60.000 inwoners overigens... Geen serieus dorp meer, maar men hield graag stug vol dat het een dorp was)

Heeft de jeugd van nu het 'recht' om in het dorp (30.000 inwoners) te mogen blijven en moeten we daarom het dorp maar tot een stadse wijk verbouwen?

Wat heeft dat voor meerwaarde?

Is het zo erg te stellen dat het dorp nu eenmaal een bepaalde opbouw heeft, met veel grondgebonden huizen en relatief weinig hoogbouw appartementen? 

Op dit moment stellen ontwikkelaars dat onder de 12 hoog sociale woningen bouwen niet financieel haalbaar is.

Mijn visie is dan dat je dan maar niet in het dorp bouwt, tot het er wel financieel haalbaar wordt om lager te bouwen  

Huizenprijzen dalen nu, dus mogelijk dat het probleem zich in enkele jaren oplost.

Nog geen 13 jaar geleden was de vastgoedmarkt in een diepe crisis. Toen kon het nog makkelijk, maar deed niemand iets. Nu zitten we op de top en nu moet er ineens ten koste van alles gebouwd worden. Wat mij betreft wachten ze maar even met de ontwikkeling. Dat liever dan het dorp verpesten met heel hoge schoenendozen waar straks niemand wil wonen en een enorme sociale onrust vanuit gaat.

Appartementen van 40 vierkante meter in een dorp in een project van honderden wooneenheden met een dichtheid groter dan die van de stad Den Haag. Daar wordt toch niemand uiteindelijk gelukkig van?

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Een goedkope broker kiezen

Het zal geen verrassing zijn dat ik FXFlat als broker ga aanraden. Een goede broker met lage tarieven.

Klik hier voor meer informatie! Ze zijn ook interssant als broker voor je daghandel! In dat geval, klik hier.

 
 

Hoe kan je de wereld schoner maken? (Tom Lassing)

26/01 8:32

Gaat het écht helpen als jij je milkshake voortaan met een papieren rietje gaat opslurpen?

Waarom beginnen we toch steeds aan die onzin, terwijl het op het totaal helemaal niets scheelt?

Als je je afvraagt, wat kunnen we dan wel doen dat een impact heeft, dan gaat het eigenlijk om dingen anders doen. Technieken verzinnen die zonder moeilijke of lastige beslissingen consumenten en bedrijven wel 'schoner' laten bestaan.

Een mooi voorbeeld is elektrisch rijden. Een enorme impact op een schonere planeet is er nu nog niet, maar toch heeft het overstappen op elektrisch rijden een enorme impact. We ervaren immers de meeste vervuiling in steden. Door daar elektrisch rijden te stimuleren, bijvoorbeeld extra openbaar vervoer via elektrische bussen, trams en treinen kan je er een forse verbetering van de luchtkwaliteit verkrijgen.

Het zou dan helemaal mooi zijn als we al die stroom ook nog eens groen opwekken met middelen zie zelf ook een kleine voetprint hebben.

Maar je moet ergens beginnen.

Laten we dat ook niet vergeten.

Die schone technieken tegen een lage prijs verkrijgbaar laten zijn in de groeiregio's in Afrika en Azië zal daar de toenemende welvaart ondersteunen EN de daar logischerwijze toenemende vervuiling door verbetering van de welvaart tegengaan. Juist daar kunnen we slagen maken door ze niet eerst de vervuilende fase te laten doorlopen zoals wij dat deden. Als we dus hulp geven, laten we dat dan doen door daar de lokale schone omgeving sector te stimuleren. Ontwikkel daar moderne en baanbrekende technieken met en door lokale bedrijven die ze er meer welvaart geven zonder extra te vervuilen. Stimuleert hun lokale economie, en zorgt ervoor dat toenemende welvaart daar ook niet inhoudt een toenemende vervuiling. Daar wordt de wereld beter van EN het heeft impact.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 450 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd