Beursbox Nieuwsbrief Zat de Club van Rome er naast?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Zat de Club van Rome er naast?
Date: January 27th 2023
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 27 januari 2023
 
 

AEX 747,21 Dow 33.949 USD 1,087 Btc 21.255 Goud 1,923,0

 
 

Beursbox Insider Service

Beursbox kent nu ook een betaalde versie in twee smaken. Een service die een combinatie is van tekst en video en iedere maand ook concrete aandelentips. Kijk hier voor meer informatie!

Voor meer info, klik hier
 

Een degelijke broker

Of het nu voor aandelen, opties of daytraden is, bij FXFlat kan je altijd terecht. Scherpe tarieven en een goede service. Ook heel bewust actuele webinars waar je als belegger iets aan hebt!

Open nu een rekening!
 
 
 

Marktbeeld (Jan Robert Schutte)

27/01 7:00

 • De komende tijd ga ik de FXFLat webinars alleen nog op dinsdag en woensdag geven. FXFlat heeft het momenteel te druk om de frequentie van drie keer per week vol te houden. Ben je er dinsdag om 12:30 uur bij? Klik dan hier

 • Eergisteren heb ik een video gemaakt over een bedrijf waar Cathie Wood (ARK) enorm enthousiast over is. Ik heb wat reserveringen, maar moet toch wel toegeven dat het bedrijf mogelijk wel de nodige potentie heeft. Kijk hier naar de video.

 • De koers van Tesla sprong gisteren 11% omhoog. Beleggers waren enthousiast over de gepresenteerde cijfers en plannen. Het bedrijf werd bijna 50 miljard dollar meer waard. Let wel, dat is in één dag drie keer de waarde van het aandeel Nissan.

 • Voor de kust van Zuid Engeland is een Nederlands schip uit de 17e eeuw gevonden.

 • Airbus is op zoek naar dertienduizend mensen die het graag wil aannemen. Er is veel werk en veel te weinig mensen die daar kunnen of willen werken.

 • De Turkse inflatie over 2022 was 72%.

 • LVMH maakte in 2022 een recordomzet. De groei kwam vooral uit Europa en de VS. De omzet kwam uit op 79 miljard euro. De winst was uiteindelijk 14 miljard.

 • Coinbase heeft een boete van 3,3 miljoen euro opgelegd gekregen. Reden is het feit dat ze zonder een vergunning in Nederland diensten aangeboden heeft. Die vergunning is er overigens in September 2022 alsnog gekomen.

 • In Nederland gaan de hertenkampen verdwijnen. Het mag allemaal niet meer. De kampen hoeven niet direct dicht. Ze mogen open blijven tot het laatste dier gestorven is. Wat ik niet begrijp is dat herten in veelal mooie ruime kampen niet mogen, maar varkens, kippen en koeien mogen we wel in veel te kleine ruimtes houden. Dat is dan ineens niet zielig. Blijkbaar moeten we weer op zo'n detail deugen, terwijl we voor de echt problemen de ogen sluiten.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Zilver aandelen rapport (Tom Lassing)

27/01 7:16

Ik heb eerder deze week een nieuw rapport uitgegeven met daarin enkele interessante zilveraandelen.

Zilver wordt zeker in deze tijd gezien als interessant edelmetaal, met name omdat de prijs nu x 80 moet om tot de gouydprijs te komen. Dat isa historisch gezien een lage koers voor zilver.

Je moet dan ook weten, dat zilver opgemaakt wordt, terwijl goud in de kluizen blijft liggen. De verhouding tussen het aanwerzige zilver en aanwezige goud loopt dus nét de andere kant op.

Zilver zou juist MEER waard moeten worden, maar doet dat nog altijd niet.

Er zijn enkele interessante zilveraandelen in het rapport besproken.

Wil je het zilverrapport bestellen (enkele aandelen zitten nu in een opwaartse trend) maak dan 27,49 euro over naar IBAN NL87ABNA0571043135 tnv Pro Gain BV. Zet er uw E-mail even bij, waarbij u het @ teken even vervangt met 'at'.

Ik stuur u dan het rapport z.s.m. per E-mail toe.

 
 

30 aandelen in 5 minuten

''Maak winst op de beurs 

zonder veel risico te lopen - werkt zelfs als je weinig tijd hebt...''

Klik hier
 

Zakelijke leningen verstrekken?

Wil jij leningen verstrekken aan bedrijven? Dat kan en kan al vanaf 20 euro per lening. De zakelijke leningen kan je zelf uitkiezen en risico en rente worden vastgesteld en weergegeven met een A tot C waardering. A enorm veilig en C een enorm hoge rente, maar ook een flink hoger risico

Klik hier
 
 
 

Dit zijn zéér forse investeringen! (Jack Hoogland)

27/01 7:25

In dit artikel vertelde ik u over India’s forse investeringen in  infrastructuur.

Een voorbeeld van die snel stijgende investeringen zien we op het vlak van kernenergie.

India gaat de komende jaren enorm investeren in kernenergie. Zie onderstaande tweet.

India heeft nu 22 kernreactors die 6,8 gigawatts aan elektriciteit produceren, en daar komen 20 tot 30 gigawatts bovenop.

In 2040 zal India vier tot vijf keer zoveel kerncentrales hebben als nu!

In dit artikel vertelde ik u al waarom uranium de beste belegging van dit decennium gaat worden.

Zoals u hierboven ziet, zal ook de Indiase vraag naar uranium daar een forse bijdrage aan leveren!

Dit nog prille jaar stuurden we onze TopAandelen-abonnees al diverse extra goud-, zilver-, koper- en uraniumtips toe. 

Daar bovenop stuurde we ze deze week twee nieuwe extra uraniumtips.

Als nieuwe abonnee ontvangt u al deze extra tips helemaal gratis bij het ingaan van uw abonnement.


Er komen ongekende koersstijgingen aan!
Klik hier om snel TopAandelen-abonnee te worden

 
 

Zat de Club van Rome er naast? (Tom Lassing)

27/01 7:48

In 1968 werd de Club van Rome, een particuliere stichting met daarin 34 wetenschappers en ondernemers, opgericht. In 1972 kwam de Club met het beroemde rapport "Grenzen aan de Groei" dat door de oliecrisis van 1973 een enorme aandacht kreeg. De Club leek gelijk te krijgen en de wereld raakte in paniek.

We zijn nu 50 jaar verder en we denken het ons te kunnen veroorloven dat we Rusland uit de economie kunnen snijden en dan nog uit te komen met de beschikbare energie.

Hoe kon de Club van Rome er zo naast zitten?

Indertijd was het belangrijkste kritiekpunt dat het rapport geen rekening hield met wetenschappelijke doorbraken en enorm veel betere technieken. Het rapport was een soort twee dimensionale weergave van een drie dimensionale wereld die zich WEL verder ontwikkelde.

Kortom, de Club had gelijk kunnen krijgen als de wereld was gebleven zoals ze in 1972 was.

De wereld veranderde echter sterk en computers kwamen sterk op. Die rekenkracht maakte het mogelijk om voorheen onmogelijke dingen te bereiken. Dat hadden ze in 1972 niet kunnen bedenken. Voor toen was de doorbraak ondenkbaar.

De uitgangspunten van de Club waren enorm veranderd en daarmee de uitkomst ook.


Puur kijkende naar alleen olie en gas voorraden, waren we tot 1973 bezig met een gat in de grond boren en de olie liep er uit.

Nu knijpen we bijna letterlijk rotsen uit om er olie en gas uit te persen.

Teerzanden, horizontaal boren, fracking, het maakte voorraden bereikbaar die in 1972 niet eens in beeld waren. We kunnen nu duizenden meter diep boren op land en in de zee. Dat was in 1972 echt onmogelijk.

Maar ook kernenergie en duurzame energie zijn zo enorm veel verder dan in 1972 voor mogelijk werd gehouden.

Het rapport is dan ook op alle punten niet uitgekomen. 

Maar...

Er zijn grenzen aan de groei.

De logistieke problemen door het schip in het Suez kanaal, de problemen door Covid en de oorlog die Rusland begon zijn toch wel signalen dat de rek er uit begint te raken. Als wee ons niet verder ontwikkelen gaan we de grenzen van onze mogelijkheden bereiken. Ook wij hebben dus nieuwe doorbraken nodig om verder te geraken.

De toenemende spanningen in de wereld maken ook dat het moeilijker zal worden om de totale welvaart toe te laten nemen. De grenzen van de groei zijn er nu misschien nog niet, maar zoals we er nu naar kijken, zou niemand er van staan te kijken als we de grenzen snel in beeld gaan krijgen.

Tenzij... we toch weer enkele technische doorbraken gaan meemaken. Dat kan alles nog weer een keer helemaal ondersteboven gooien. Denk aan kernfusie of de thorium centrale. Nu nog toekomstmuziek, maar als één van die twee technieken toch haalbaar wordt, dan maakt het alle verschil. We weten simpelweg nog niet of het technisch haalbaar gaat zijn. Quantum computers maken het mogelijk dat de rekenkracht x1000 gaat. Wat gaat dat allemaal mogelijk maken?

Kortom, zo stelling als de Club van Rome was, zullen we niet snel meer worden. Ons probleem is misschien wel dat we niet in grenzen willen geloven omdat we een te groot vertrouwen hebben in technische doorbraken. Mogelijk dat wij verrast gaan worden door het bereiken van de grenzen omdat die doorbraken er niet (op tijd) komen.

 
 

Royalty aandelen

Een bovengemiddeld rendement en aandelen die perfect voor de buy and hold portefeuille zijn, zeker in combinatie met een simpele, maar zeer doeltreffende strategie.

Bestel het rapport hier
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 25 euro voor de rest van 2023! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Weg met de Amerikaanse belastingdienst (Tom Lassing)

27/01 8:13

Een dertigtal Republikeinse Congresleden hebben een voorstel gedaan om de Amerikaanse belastingdienst op te heffen. Daarmee zouden allerhande 'losse' belastingen komen te vervallen. Denk aan inkomstenbelasting, vastgoedbelasting, vermogensbelasting en belastingen op zakelijke winsten.

In de plaats daarvan moet er een 30% BTW gaan komen.

In feite dus een verlegging van alle belastingdruk naar de particuliere markt, want het is een belasting op uitgaven die je als particulier doet. Uitgaven voor eten, drinken, spullen, vakantie... Dat soort zaken.


Waarom is het een oneerlijk voorstel?


Dit voorstel zal de belastingdruk veel zwaarder bij de lage inkomens leggen. Het gaat namelijk consumeren belasten. Iedereen moet eten. Dus iedereen en dus ook vooral de armen gaan die 30% betalen. De armen zullen echter geen geld overhouden om te sparen of beleggen.

Mensen die wel veel verdienen kunnen dan voortaan zonder belastingen een deel van hun inkomsten aanwenden voor het belastingvrij sparen en beleggen. Over de behaalde rendementen en toenemende vermogens betalen ze dan geen enkele belasting meer. Ze worden dus rijker en rijker, zonder daar belasting over te betalen, terwijl de lage inkomens over letterlijk alles wat ze uitgeven 30% betalen en nooit kunnen sparen omdat hun inkomen daarvoor te laag is.

De verschillen tussen rijk en arm gaan dan dus bij zo'n belastingvorm enorm toenemen.

Daar zijn uiteindelijk de rijken ook niet mee geholpen. De verarmende bevolking moet dan toch van steun voorzien worden en doe je dat niet, dan komen ze die steun uiteindelijk wel halen. 

Dit is simpelweg weer een poging van de Republikeinse elite om via de belastingen zelf rijker te worden en de (laagverdienende) meute de rekening te presenteren. 

Een soort van flat tax is een aardig idee, maar dan moet het ook gelden voor inkomsten en vermogenswinst en niet alleen over aankopen van consumentengoederen. Uiteindelijk hou je met een echt eerlijk systeem toch iets over dat er voor zorgt dat de rijken een groter deel van hun inkomen aan belastingen betalen. Immers, die rijken kunnen het zich door hun grotere rijkdom ook makkelijker veroorloven om procentueel wat meer belasting te betalen. 


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd