Beursbox Nieuwsbrief Hoe zit het met je pensioen?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Hoe zit het met je pensioen?
Date: May 7th 2024
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 7 mei 2024
 
 

AEX 891,13 -  Dow 38.726 - USD 1,075 - Btc 60.480 - Goud 2,321.01 

 
 

Hoe zit het met je pensioen? (Tom Lassing)

07/05 7:00

In de VS is een onderzoek gedaan naar hoeveel Generatie X (de vijftigers van nu) aan vermogen bezitten. De conclusie is er dat ze gemiddeld genomen in de VS te weinig geld hebben.

Ook in Nederland is dat waarschijnlijk het geval, want de helft van de vijftigers is ooit gescheiden en heeft alleen daarom al een potentieel pensioen gat.

Er is nu echter nog tijd!

Ook ik werd pas ruim voorbij mijn vijftigste 'wakker' en realiseerde me dat het allemaal wel mager gesteld was met de serieuze voorbereidingen op een eventueel pensioen.

Niet dat ik denk ooit écht met pensioen te gaan... Daarvoor vind ik wat ik nu doen gewoon veel te leuk. Maar toch, het is ook wel lekker om het rustiger aan te kunnen doen, zonder direct ook met fors minder te moeten gaan leven.

Het beste is naar mijn idee een combinatie van goud, onroerend goed, aandelen en leningen.

Ik schrijf daar vaak genoeg over en ik maak het mezelf makkelijk. Ik schrijf namelijk over wat ik zelf doe. Daarmee sla ik drie vliegen in één klap. Ik doe namelijk onderzoek, ik schrijf er over en ik stap zelf ook in.

Menigeen ziet ook als mij een vraag is gesteld die vraag enige tijd later terug in de nieuwsbrief. Immers, waarom zou ik dingen gaan verzinnen als ik het allemaal al klaar heb liggen?

Maar... Daarmee is de vraag niet beantwoordt of jij al voldoende aan je pensioen hebt gedaan. Dát antwoord moet je zelf vinden.

In deze nieuwsbrief vindt je vaak genoeg suggesties. Kijk bijvoorbeeld maar eens hier

 
 

Een aantrekkelijke rente

Bent u op zoek naar een aantrekkelijk en duurzaam rendement voor uw spaargeld? Door obligaties aan te schaffen, investeert u in Nederlandse zonnepark- en batterijopslagsysteemprojecten die worden beheerd en ontwikkeld door Tomorrow Energy.

Download nu de gratis informatie brochure!

Presentatie in Maastricht

Ik ben 24 juni 2024 één van de sprekers op een beleggingsbijeenkomst georganiseerd door WH Selfinvest in Maastricht.

Wil je er bij zijn (gratis), meldt je dan hier aan.

Je kan je ook aanmelden voor de live stream van het event. Klik dan hier

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

07/05 7:22

 • Pak die gratis ounce zilver! Een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

 • Vandaag ga ik in het lunchwebinar het aandeel Plug Power bespreken. Dit bedrijf wordt als zeer kansrijk beschouwd. Heb je er als eens naar gekeken? Kijk straks met me mee! Klik hier om er om 12:30 live online bij te zijn. Het is gratis.

 • Mijn zakelijke NEO Finance account, dat ik enkele weken geleden opende, heeft ondertussen al 74 leningen lopen en er is nu 6.500 euro in leningen geïnvesteerd. 1.250 euro is nog cash of al in leningen toegezegd. Mijn theoretisch rendement is nu 16,13%. Ik zeg theoretisch, want ik heb pas 24,73 euro aan rente ontvangen. Dat is rente uit de tweedehands leningen die ik gekocht heb. Ik ben namelijk nog geen maand bezig, dus mijn nieuw gekochte leningen leverden nog niets op.

 • Gisteren schreef Jack Hoogland het al, de uranium aandelen moeten toch haast wel een keer gaan stijgen. Hun vooruitzichten zijn er afgelopen week alleen maar beter op geworden. Gisteren stonden de aandelen aan het begin van de handel 2% hoger.

 • Paramount is na het afketsen van gesprekken met Skydance Media nu gespreken met Sony en Apollo aan het voeren. Het bedrijf wil onderdeel van een groter geheel worden en heeft zichzelf te koop gezet.

 • Bewuste blunder van Quantas kost ze nu een boete van 61 miljoen euro. Daarbij moeten ze getroffen reizigers 12 miljoen compenseren. Quantas bleef tickets verkopen voor vluchten die al waren geschrapt. Passagiers werd vervolgens een alternatief geboden. De vluchten waren dus lokkertjes en worden aangeduid als spookvluchten.

 • De hypotheekrentes in Nederland staan nu op het hoogste punt van het jaar.

 • UBS heeft veel beter dan verwachte resultaten gemeld. De winst over het eerste kwartaal is maar liefst 1,8 miljard dollar. De omzet was 12,7 miljard. Wij maar werken, maar bij de banken rolt met met miljarden tegelijk naar binnen. Iets zegt me dat dit systeem misschien niet helemaal eerlijk is opgezet.

 • De AEX index komt dicht bij de 900 en tegelijk zien we in de VS dat de Dow Jones vlak bij de 40.000 aan het komen is. Die ronde cijfers zorgen vaak voor onrust bij beleggers. De AEX raakte ooit de 700 met een enorm moeite en ging vervolgens terug naar 218...

 • Bitcoin is weer boven de 60.000 euro gekomen.

 • Mijn collega Joost van Buuren is weer aan het werk. Gisteren heeft hij zijn nieuwsbrief weer kunnen maken.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

AEX Fear & Greed index beleggingswijzer

Mijn collega van Beleggen.com heeft een AEX Fear & Greed index beleggingswijzer ontwikkeld. Je kan dat hier eens bekijken.

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Maak die back up! (Tom Lassing)

07/05 7:43

Ik heb afgelopen week weer even al mijn back ups gecontroleerd en daar waar nodig bijgewerkt.

Daarbij bleek dat mijn back up van voor 2004 niet meer werkt...

Nu denk je misschien... WTF, dat is 20 jaar geleden, waarom zou je dat bewaren?

Nu, daar zitten ook de foto's van toen bij. We deden voor 2004 uiteraard veel minder digitaal, maar ook met de GSM maakten we al foto's en video's.

Het is dus toch zonde, hoe beroerd die foto's qua kwaliteit dan ook waren.

Het is ondertussen wel de enige drager van die gegevens, dus nu even de vraag of ik de harde schijf toch nog aan het werk ga krijgen.

Ik heb alles van na 2004 allemaal al wel dubbel opgeslagen EN op twee locaties liggen. Wat ik nu echter wel gedaan heb, is alle oude schrijven vervangen door nieuwe schijven. Het is niet zo dat ik bang ben dat de ouderdom zelf het probleem gaat zijn, maar het punt is dat de oude schijven mogelijk wel moeilijker benaderbaar worden omdat technieken veranderen. Door nu de nieuwste schijven te gebruiken, kan het weer zeker tien jaar mee.

 
 

Hittestress tegengaan (Tom Lassing)

07/05 8:05

In de zomer zijn veel tuinen extra heet omdat we alles versteend hebben. De stenen en tegels worden warm en stralen vervolgens ook zelf hitte uit. Het kan makkelijk 40 graden of meer worden in de tuin en dat kan gevaarlijk worden.

Verstening, maar ook kunstgras zijn de boosdoeners.

Wat is de oplossing?

De makkelijkste oplossing is de natuur terug in je tuin brengen. Een boom, echt gras, een paar struiken. Het zal enorm schelen. Een groen dak op je schuur kan ook al helpen. 

Hetzelfde geldt voor de straat waaraan je woont. Staan er nog bomen? Een bomenrij kan de temperatuur op straat zo tien of meer graden omlaag halen. Minder stenen, meer gras, scheelt ook.

Deskundigen denken dat hitte de komende jaren één van de meest voorkomende redenen van te vroeg overlijden gaat worden. We realiseren ons te weinig dat het gewoon gevaarlijk voor ons is, zeker als je op leeftijd komt, of te veel moet inspannen terwijl het zo heet is.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Investeer je gespaarde geld

Beleggingen vanaf 20 euro, rendementen tot netto 12%. Zeer betrouwbare partij. Kijk hier voor meer informatie.

 
 

Wat is Blitzkrieg? (Tom Lassing)

07/05 8:27

Ik kreeg op een video die ik maakte over de taktieken van Rusland en Oekraïne een reactie van iemand die van mening was dat ik het fout zag, want Rusland zou Blitzkrieg op Oekraïne toepassen.

Ik heb geen idee waarom die man dat dacht, maar niets, helemaal niets van de huidige Russische strategie lijkt op Blitzkrieg.

Wat is Blitzkrieg?

Het is de naam die journalisten ooit gaven aan de Duitse strategie in het begin van de Tweede Wereldoorlog.

Het werkte toen als volgt...

Gemechaniseerde eenheden drukken op één plek keihard door het front heen en proberen de machtscentra van de vijand te bereiken en over te nemen. Via deze weg is het de bedoeling om de oorlog te beslissen voor deze in feite begonnen is. Eenheden van de vijand worden op die manier afgesneden van hun leiding en logistiek en vanuit die wanorde wordt de zaak snel beslist.

In de verte leek de opening van inval in 2022 een beetje op die insteek, alleen was het dat pertinent niet, want Rusland viel op vijf plekken Oekraïne aan en deed dat met gemengde eenheden, niet alleen met cavalerie (tanks of helicopter) eenheden. Door de splitsing van de aanval in vijf verschillende aanvallen en de traagheid van uitvoering was het blitz gedeelte van de opzet al verloren voor het ook maar begonnen was.

Daarna was er bij de Russen niets meer dat op Blitzkrieg leek. 


De Russische doctrine bij een stellingen oorlog is aanval na aanval uitvoeren, zonder te letten op verliezen. Doel is slechts om 'ergens' een doorbraak te forceren. Heb je die doorbraak gerealiseerd, dan stuur je alles dat gat in en breidt je dat gat verder uit. 

Een totaal andere opzet dan Blitzkrieg, want dat kan je meer als een pijlpunt zien, waarbij de pijl het hart van de vijand moet raken om hem daarmee uit te schakelen. Wat Rusland doet is meer als een bulldozer werken en de vijand steeds verder naar achter schuiven. Ben je er ergens door, dan stuur je de bulldozers allemaal dat gat in om ze slechts iets sneller naar achteren op te schuiven.

Dat is dus pertinent niet blitzkrieg...

Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd