Beursbox Nieuwsbrief Het gaat niet goed met Saoedi Arabië

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Het gaat niet goed met Saoedi Arabië
Date: May 10th 2024
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 10 mei 2024
 
 

AEX 904,21 - Dow 39.387 - USD 1,077 - Btc 58.177 - Goud 2,354.26 

 
 

Op dit soort unieke situaties moet je als belegger inspelen! (Jack Hoogland)

10/05 7:00

Sinds de Amerikaanse shale oil-revolutie in 2011 begon, daalden de investeringen in olieboring op zee in rap tempo.

Waardoor ook het aantal schepen met offshore boorinstallaties (zoals op de foto hieronder) jaar na jaar daalde.


Nu shale oil een stuk minder winstgevend blijkt dan gedacht, en nu blijkt dat de wereldwijde vraag naar olie nog minstens tien jaar blijft stijgen…

…zien we dat olieproducenten nu weer fors investeren in boringen op zee.

Alleen zijn er nu (logischerwijs) niet genoeg van dit soort schepen.

Bedrijven die dit soort schepen verhuren aan olieproducenten, profiteren daarom nu én de komende jaren van snel stijgende huurprijzen.


In onderstaand citaat zien we waarom deze bedrijven géén plannen hebben om in nieuwe boorinstallaties te investeren.

Waardoor dat tekort de komende jaren steeds groter wordt.

Terwijl verhuurders hard profiteren van stijgende verhuurprijzen, gebruiken ze hun winsten om...
Klik hier om verder te lezen 

 
 

Technische Analyse leren?

Mijn collega Peter Meijburg maakte een video cursus waarin hij alles wat je er over moet weten uiteenzet!

Kijk hier

Een betrouwbare aanbieder voor edelmetalen

Ontdek onze topaanbeveling!

Laat uw edelmetaal op een veilige en discrete manier thuisbezorgen of kies voor de beveiligde opslag. 

Gebruik de kortingscode 'Beursbox' en ontvang €25 korting op uw eerste aankoop.

Klik hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

10/05 7:12

 • Uber viel eergisteren terug nadat de cijfer beleggers tegenvielen. De koers ging intraday 8,5% omlaag. Gisteren herstelde de koers al weer iets. 

 • Rikers Island gevangenis is de VS is serieus begonnen met het voorbereiden van een cel voor ex president Trump. De rechter heeft namelijk aangeven dat bij een volgende overtreding van de gag order kans maakt op een gratis verblijf in het overheidshotel.

 • Toyota heeft zulke goede cijfers gepubliceerd dat ze nu al aangeven dat 2025 niet net zo veel beter kan gaan worden. Ze willen voorkomen dat beleggers nu helemaal over elkaar heen vallen om Toyota aandelen te kopen. Voor 2025 wordt een groei van slechts 2% voorzien.

 • Ik heb ook aandelen NEO Finance. Niet dat die erg interessant zijn als belegging, maar het is meer als hobby. Ik keek gisteren weer eens naar de koers en tot mijn verrassing sta ik nu wel eindelijk op winst met die aandelen. Erg rijk ga ik er niet van worden. Ik heb maar een paar honderd aandelen en de winst is in centen.

 • Een tegenvaller voor Beyond Meat. De omzet is het eerste kwartaal 18% gedaald EN in Florida is hun product nu op weg om verboden te worden. De gouverneur heeft een verbod uit laten vaardigen. Het moet nog wel een wet worden voor het ook echt verboden gaat worden.

 • In Spanje heeft de bank BBVA een vijandig bod op een kleinere concurrent gedaan. Een stap die daar binnen de sector heel negatief werd ontvangen.

 • Niet China maar Duitsland is nu de grootste handelspartner van de VS. Het wordt duidelijk dat de economische lijntjes anders beginnen te lopen. De spanningen tussen China en de VS zijn er debet aan.

 • India kent een GDP groei van 8%, maar de aandelenbeurs blijft er flink achter. De reden is dat de groei komt van nieuwe bedrijven die dus de bestaande beursgenoteerde bedrijven concurrentie aandoen. Daarom blijft de beurs dus achter.

 • Als u de komend weekend even tijd heeft, overweeg dan even te kijken naar wat NEO Finance u in 2024 aan rendement kan bieden. Ik heb hier de flyer voor mijn NEO Finance cursus online gezet.

Naar het Beursbox Video kanaal
 
 
 

De beste broker

Wil je internationaal beleggen, dan zit je bij deze broker heel goed!

Kijk hier
 

Crowdlending leningen verstrekken

Wil je, net als ik al jaren doe, leningen via crowdlending verstrekken aan particulieren? Dat kan en kan al vanaf 20/50 euro per lening. De leningen kan je zelf uitkiezen en risico en rente worden vastgesteld en weergegeven met een A+ tot en met C- waardering. A enorm veilig en C- een enorm hoge rente, maar ook een flink hoger risico.

Kijk hier voor meer info
 
 
 

Baker Hughes aandelen analyse (Tom Lassing)

03/05 7:31

Baker Hughes is een belangrijk bedrijf voor de olie en gas industrie.

In deze video bespreek ik voor FXFlat.nl dit aandeel.

Een belangrijk bedrijf is het omdat het veel technieken in huis heeft om de steeds moeilijker te winnen olie en gasvoorraden naar boven te krijgen. Andere bedrijven hebben de kennis niet meer in huis en kopen deze in bij de specialist.

Baker Hughes is dus wereldwijd actief en steeds belangrijker aan het worden.

Het bedrijf ontwikkelde horizontaal boren, waardoor fracking mogelijk werd en in de VS een opleving kwam van met name de gaswinning.

Kijk hier de video
 
 
 

De 9 mei vieringen in Rusland (Tom Lassing)

10/05 7:45

Gisteren was het 9 mei en dat is in Rusland ieder jaar weer de grote parade in Moskou om de overwinning op Nazi Duitsland te vieren. Rusland begon in 1939 samen met Duitsland wat uiteindelijk de Tweede Wereldoorlog werd. In 1941 besloten beide landen dat ze bij elkaar binnen wilden vallen. Duitsland was iets eerder met de aanval. Pas daarna kwam Rusland bij het geallieerde kamp. Rusland heeft daarna de grootste offers gebracht, maar deed dat met enorm veel materiële hulp vanuit de VS. Zonder die hulp had de Sovjet Unie de oorlog, net als Rusland in de Eerste Wereldoorlog, mogelijk niet van Duitsland gewonnen.

Die hulp vanuit de VS is zelfs al in de oorlog in Rusland doodgezwegen. Immers was het communisme volgens Stalin de beste samenlevingsvorm en keihard hulp uit het kapitalistische Amerika nodig hebben paste niet in het wereldbeeld dat hij de Russen wilde meegeven.

In die Tweede Wereldoorlog paste Rusland dezelfde technieken toe die ze nu in Oekraïne ook gebruikt. Golf na golf laten aanvallen en niet letten op de verliezen. Het doel is heilig en de weg er naar toe is opoffering.

Dat is dan dat wat de soldaten mogen doen.

Blijven aanvallen tot er ergens een doorbraak is en zodra die er is iedereen daar naar toe en de doorbraak maximaal uitnutten.

Een zeer verkwistende strategie, maar het voordeel is dat het vooral simpel is. Je hoeft er geen eenheden voor op te leiden en zeer kundige soldaten te hebben. Een week nadat je van straat geplukt bent, kan je al aan het front staan en jezelf voor het grote doel opofferen.

 
 

5 uranium aandelen rapport

Vijf superveelbelovende kleine uraniumaandelen met oneindig hoog koerspotentieel.

Bestel nu snel hier
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 39,95 euro tot eind 2024! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Het gaat niet goed met Saoedi Arabië (Tom Lassing)

10/05 7:57

Het land heeft enorme ambities, maar ze lopen de kans dat de kas leeg is voor de investeringen zich gaan uitkeren.

De plannen zijn megagroot.

Zo moet er een stad komen van 170 kilometer lengte. De stad zal drie lagen hebben en wie er woont moet binnen vijf minuten wandelen alle basisbehoeftes kunnen bereiken. Niemand zal er een auto bezitten. Van de ene naar de andere kant in de stad mag maximaal 20 minuten duren. Het zijn zoal wat eisen die gesteld zijn.

Er is een video over gemaakt.

Het NEOM city project gaat zelfs nog verder.

Een hele regio in Noord-West Saoedi Arabië moet zo worden opgezet dat men zich 100% met duurzame energie gaat redden. Naast de 100 mile city moeten er meer zeer futuristische steden gaan komen.

Waarom gaat het nu slecht met het land?

De reden is het feit dat de kosten nu al astronomisch hoog zijn. Saoedi Arabië is rijk, maar zelfs voor hen is dit wel heel erg ambitieus en duur. De eisen zijn gigantisch hoog, de vraag is of de uitvoering uiteindelijk wel haalbaar gaat zijn.

Deze steden lijken vooral gemaakt te worden voor de super rijken. Waar de rest dan moet gaan wonen?


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd