Beursbox Nieuwsbrief Veranderingen bij FXFlat

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Veranderingen bij FXFlat
Date: May 14th 2024
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 14 mei 2024
 
 

AEX 911,91 -  Dow 39.431 - USD 1,078 - Btc 58.069 - Goud 2,344.0 

 
 

Dan te bedenken dat dit nog maar het begin is! (Jack Hoogland)

14/05 6:35

Een paar weken geleden vertelde ik u dat voor goud een daling naar $2200 en voor zilver een daling naar $26 normaal zou zijn na de forse stijgingen sinds begin maart.

De correcties bleken echter een stuk kleiner uit te vallen.  

Want goud en zilver hebben vorige week een nieuwe stijging ingezet.

Tegelijk zien we dat goudaandelen fors beter beginnen te presteren dan goud.

Maar zilveraandelen spannen nu de kroon. Zie onderstaande grafiek.


Na een ruim 40% stijging sinds begin maart, bewogen koersen afgelopen maand zijwaarts.

En vrijdag knalden ze hard omhoog en zetten ze een nieuwe stijgingsfase in.

Dit is typisch voor een zéér krachtige bull markt!

Beleggers worden wakker nu steeds meer goud- en zilverproducenten zéér positieve kwartaalcijfers presenteren.

Daarbij zien we dat de verwachte vraag naar zilver dit jaar...
Klik hier om verder te lezen.

 
 

12% of meer rendement

Is beleggen een hobby, of is het een manier om een extra inkomen voor later te realiseren? Als het dat laatste is, kijk dan hier

Presentatie in Maastricht

Ik ben 24 juni 2024 één van de sprekers op een beleggingsbijeenkomst georganiseerd door WH Selfinvest in Maastricht. Ik ga het hebben over hoe je dankzij opties meer rendement op je aandelen kan verkrijgen.

Wil je er bij zijn (gratis), meldt je dan hier aan.

Je kan je ook aanmelden voor de live stream van het event. Klik dan hier

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

14/05 6:56

 • Pak die gratis ounce zilver! Een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

 • Vandaag bespreek ik in het lunchwebinar een aandeel dat recent daalde van 82 terug naar nu 67. Is het feest over? Vorig jaar deed het aandeel nog 20. Het is dus ook echt wel een enorm feest geweest voor de aandeelhouders.

  Klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn.

 • Gisteren werd er een Nederland kwartje uit 1891 geveild. Er zijn er maar twee van. De andere is in handen van De Nederlandsche Bank. Er werd ruim een miljoen euro voor gegeven. Iemand heeft heel veel geld te veel...

 • De ex van Bill Gates trekt zich terug uit de Gates Foundation. Jammer, want ik vertrouwde haar meer dan ik Bill Gates al dat geld toevertrouw...

 • De zout batterij voor huisgebruik zou er al over vijf jaar kunnen zijn. Datr is het bericht dat ik kreeg van één van de bedrijven die ik enkele maanden geleden interviewde over de energtie transitie. Het voordeel van de zout batterij is dat deze niet gevaarlijk is, en gemaakt van materiaal dat niet zeldzaam of extreem duur is.

 • Fokker Next Gen gaat samen met airBaltic een waterstof vliegtuig ontwikkelen. Doel is om het in 2035 op de markt te hebben.

 • ING gaat de voorwaarden voor bepaalde rekeningen aanpassen zodat je niet langer heel lang rood kan staan op die rekeningen.

 • In Rusland is een stoelendans ontstaan omdat heel veel hoge functionarissen vervangen worden. Slechts een enkeling wordt opgepakt en in de gevangenis gesmeten. De meesten roteren naar een andere functie. Doel is om de mensen onder Putin niet te zelfverzekerd van steun van hun ondergeschikten te krijgen. Immers, te zelfverzekerd worden kan inhouden dat ze een staatsgreep zouden kunnen overwegen. In hun nieuwe functies kennen ze hun ondergeschikten nog niet. Vetrouwensbanden opbouwen kost tijd. Dat is dus gunstig voor Putin.

 • Russische autoverkopers zijn niet blij met de Chinese EV's die het land hun binnenstromen. Die Chinese auto's geven veel problemen en zijn door gebrek aan onderdelen en goede instructies amper te repareren.

 • Het aandeel Gamestop ging gisteren tijdens beursuren bijna 75% omhoog en nabeurs kwam daar 21% bij. De reden is dat degene die in het verleden zoveel teweeg bracht in dit aandeel weer actief is geworden. Het bedrijf werd in één dat miljarden meer waard. Shorters op het aandeel verloren in één dag één miljard dollar. De K/W is nu 1.500. Iets zegt me dat het waanzin is wat er hier gaande is.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

AEX Fear & Greed index beleggingswijzer

Mijn collega van Beleggen.com heeft een AEX Fear & Greed index beleggingswijzer ontwikkeld. Je kan dat hier eens bekijken.

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

50 euro te weinig (Tom Lassing)

14/05 7:13

Ik had afgelopen maand 934 euro aan rente moeten ontvangen op mijn NEO Finance account. Ik kreeg echter slechts 887 euro uitgekeerd. Ik kreeg dus een kleine 50 euro te weinig.

Nu wil dat niet zeggen dat ik die 50 euro nooit ga krijgen. De meeste mensen in Litouwen betalen namelijk uiteindelijk de lening die ze aangaan ook echt terug.

Ik koop echter regelmatig heel bewust slecht lopende leningen op, omdat ik daarop dan een korting krijg. Gaat zo'n lening dan alsnog betalen, dan is mijn rendement op zo'n lening veel hogere dan wat je regulier aan rente zou krijgen. Ik heb enkele leningen waarop ik let5terlijk honderden procenten rendement maak.

Kleine leningen, maar ze zijn er wel.

Ik heb namelijk ook enkele leningen met meer dan 75% korting gekocht. Kansloze leningen leken dat, maar veel leners gingen uiteindelijk toch weer betalen.

Eén zo'n betalende lener maakt de aankoop van meerdere leningen goed.

Zo af en toe doe ik dus zo'n gokje, maar vaker koop ik leningen met tussen de 5% en 20% korting. Als die gaan betalen is het een leuk rendement terwijl de persoon in kwestie slechts de afgesproken rente blijft betalen.

Ik koop de lening van iemand die uiteindelijk van mening is dat een percentage van tussen de 80% en 95% van de hoofdsom beter is dan wachten en hopen op betere tijden.

Je kan immers met dat geld een nieuwe lening kopen van iemand die wel direct netjes gaat betalen. Dat kan meer waard zijn dan jaren wachten op een betaling, als die al ooit komt.

Ik maakte een video. Kijk hier
 
 
 

Veranderingen bij FXFlat (Tom Lassing)

14/05 7:31

Vorige week hebben de eerste klanten en de affiliates bericht gekregen dat er veranderingen bij FXFlat komen.

In mijn ogen goede veranderingen, al zal het voor mij persoonlijk wel een flinke aanpassing vergen.

De aandelen en optie portefeuilles gaan in de loop van dit jaar gefaseerd worden overgenomen door WH Selfinvest.

Met die partij werk ik ook al samen, met onder andere de presentatie die ik al bij hen gaf en die al op 24 juni in Maastricht gepland staat.

WH Selfinvest heeft aangegeven dat er voor de klanten weinig gaat veranderen. De voorwaarden blijven gelijk.

Waarom voor mij persoonlijk een extra aanpassing?

De overname zal uiteindelijk inhouden dat ik ergens in de loop van 2024 niet langer twee keer per week een lunchwebinar met Arash ga houden. Heel jammer. We deden er al 183 en ik vind het heel leuk om te doen.

Ik moet nu overwegen het eventueel alleen te gaan doen. (Ik heb zelf ook een abonnement op vergelijkbare software) Het nadeel is dat ik dan ook het technische gedeelte zelf moet regelen. Dat leidt behoorlijk af van de presentatie, vandaar dat je overal ziet dat webinars altijd een host en een presentator hebben. Wie weet hebben ze bij WH Selfinvest iemand die het leuk vindt om te hosten... 

Vanmiddag om 12:30 uur doen we weer een webinar. Klik hier om er bij te zijn.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Investeer je gespaarde geld

Beleggingen vanaf 20 euro, rendementen tot netto 12%. Zeer betrouwbare partij. Kijk hier voor meer informatie.

 
 

Nieuw gevaar voor Amerikaanse banken (Tom Lassing)

14/05 7:47

Gisteren schreef ik al over een bank in Fort Worth die in staat bleek een niet betalende vastgoedeigenaar met een korting van 90% af te helpen van hun kantoorpand. In dit geval kan de bank er nog een mooie deal van maken als ze in staat zijn om dat pand goed te verkopen, maar de lening is verloren gegaan, dus of ze er nog écht gaan uitspringen is de vraag.

Hoewel het nog zo'n uitzonderlijk geval was dat het de voorpagina haalde bij de financiële websites, is het wel zo dat deze situatie niet uniek is. De hogere rente heeft vooral veel zakelijk-vastgoed ondernemers in de problemen gebracht. Lenen is duur geworden in de VS. Drie jaar geleden was 3% al een hoge rente. Nu zien we 7% en hoger voorbij komen. Dat houdt in dat de huuropbrengsten belangrijker worden. Als je dus maar 78% verhuurd hebt, dan kan dat al funest zijn.

Dit alles is slecht nieuws voor de zakelijke vastgoed wereld, maar ook voor de banken die dat zakelijke vastgoed gefinancierd hebben.

Dat er dus banken gaan omvallen, lijkt niet meer dan logisch te zijn.

  

Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd