Beursbox Nieuwsbrief Triodos Bank gaat naar de beurs

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Triodos Bank gaat naar de beurs
Date: May 15th 2024
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 15 mei 2024
 
 

AEX 910,63 - Dow 39.558 - USD 1,082 - Btc 57.246 - Goud 2,356.92    

 
 

Leer Technische Analyse toepassen (Tom Lassing)

15/05 6:45

Beurskoersen, het zijn soms net ongehoorzame kinderen.

Denk je dat ze eindelijk de goeie kant op gaan, draaien ze ineens om waar je bij staat.

En jij hebt het nakijken.

Wil jij als belegger eindelijk grip op je beleggingen krijgen?

Peter Meijburg heeft een Masterclass Technische Analyse gemaakt.

17 praktische video’s die je laten zien hoe je structureel meer rendement uit de beurs haalt.

Lees hier verder

Kijk hier naar het interview met Peter
 
 
 

Een betrouwbare broker

Kies nu ook voor deze betrouwbare en goedkope aandelenbroker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen in aandelen, opties en andere derivaten.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trok de laatste tijd weer even aan qua waarde. De maanden voor de laatste stijging heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van de crypto markt, dan is dat een aardige strategie. Zeker nu crypto's zwaar corrigeerden de laatste dagen. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

15/05 7:01

 • Gaat zilver dit jaar schitteren? Steeds meer analisten zien een opkomst van de zilverkoers in 2024 wel zitten.

 • Vandaag bespreek ik in het lunchwebinar een aandeel met een PEG ratio van 0,1. Dat is wel heel extreem laag! Zeker tijd om er naar te gaan kijken!

  Klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn.

 • Netbeheerder Tennet denkt dat er na 2030 op bepaalde momenten in het jaar geen stroom beschikbaar zal zijn in Nederland. Ze waarschuwen alvast... Ze hebben nog zes jaar om hun taak te vervullen, of geven ze nu hun opdracht terug? Ze krijgen geld zat om het goed te regelen, dus wat is hun probleem? Duitsland doet het beter, die gaat centrales op waterstof laten draaien. Zou helemaal mooi zijn als dat groene waterstof is vanuit energie die in de zomer nu over is.

 • Biden heeft over 18 miljard dollar aan import vanuit China een extra import tarief opgelegd. Dit zal de relatie tussen de twee landen zeker niet ten goede komen. Het gaat om heffingen op auto's chips en staal.

 • Epic Games heeft een boete van 1 miljoen euro gekregen omdat kinderen in Fortnite aangemoedigd worden om digitale aankopen te doen.

 • Putin gaat deze week naar China. Doel is ongetwijfeld om meer hulp voor de oorlog in Oekraïne te krijgen. Verder wil Putin graag meer energie verkopen aan China. Daar moet hij het verlies van de Europese markt goed gaan maken en China weet dat. China heeft stategische redenen om niet blij met de oorlog in Oekraïne te zijn, maar wil wel graag profiteren van de zwakte van Rusland. Goedkope energie is goed voor de Chinese economie die ondertussen ook wel een keer een meevaller kan gebruiken.

 • Wil je serieus succesvol worden, ga dan dat doen wat je leuk vindt EN waar je flink mee kan verdienen. Als je dat weet te vinden zal je succesvol en gelukkig worden. Als je dingen echt leuk vindt, dan zal je weinig moeite hebben jezelf te blijven motiveren. Gebrek aan doorzettingsvermogen is de belangrijkste reden waarom mensen afhaken en dus niet succesvol worden.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

Drie aandelen met verbluffend koerspotentieel (Jack Hoogland)

08/05 7:22

Een spotgoedkoop aandeel van een superwinstgevend, snelgroeiend bedrijf dat fysiek goud verkoopt aan groothandelaren en consumenten. 

Is na een indrukwekkend aantal overnames nu een van de grootste goudhandelaren in Noord-Amerika en Azië.

Ideaal gepositioneerd om maximaal te profiteren van fors stijgende goud- en zilverprijzen.

Gaat extra hard profiteren van de sterk groeiende voorkeur van consumenten om fysiek goud te bezitten.

Winst stijgt komende jaren explosief door combinatie van stijgende goudprijs, snel stijgend aantal orders, stijgende winstmarge én nieuwe overnames.

Je koopt dit aandeel voor slechts 7 keer voor komend jaar verwachte winst.

Koers moet binnen een jaar met 160% omhoog om dit aandeel als normaal gewaardeerd te kunnen bestempelen!

Daarnaast een belachelijk goedkoop aandeel van een grote Amerikaanse staalproducent.

 Is perfect gepositioneerd om de komende jaren maximaal te profiteren van zéér forse investeringen in… 

…Amerikaanse infrastructuur (bruggen, wegen, spoor, vliegvelden etc) , het stroomnet en de energietransitie.

Daarnaast profiteert het van deglobalisering (productie terug naar eigen land halen) én snel stijgende defensie uitgaven.

De vraag naar staal zal hard stijgen, waardoor alle seinen nu op groen staan voor...
Klik hier om verder te lezen

 
 

WH Selfinvest (Tom Lassing)

15/05 7:35

Ik heb recent zelf een rekening bij deze broker geopend. De reden is heel simpel. Ze hebben een product waarbij ze standaard iedere maand de acht winnaars in de Nasdaq kopen. Dat is een heel winstgevende strategie gebleken en ik heb daarom 30.000 euro op de speciaal daarvoor geopende rekening geplaatst. Ik hoef nu maar één keer per maand een link in een mail aan te klikken om de aanpassing te laten realiseren.

Dat kost me slechts 149 euro per jaar. De transactiekosten zijn enorm laag.

Voor mij reden om het beleggen voor een deel door hen te laten realiseren.

Meer weten over deze mogelijkheid? Kijk hier

Ik ga er ook video's over maken. Ze hebben overigens ook een service waarbij ze dat aankopen doen in de beste acht AI aandelen die op de Nasdaq staan. Dat heeft de laatste tijd een nog veel hoger resultaat opgeleverd. Toch koos ik voor iets meer de breedte.


Overigens kan je dit ook zelf. Maar dan moet je wel iedere maand bepalen welke aandelen de winnaars zijn en je moet dan de veranderingen in je portefeuille ook zelf uitvoeren. Mij lijkt het me efficiënter dat voor 149 euro per jaar door WH Selfinvest te laten uitvoeren.

Open hier je rekening
 
 
 

P2P leningen verstrekken

Verdien een prachtig rendement door het uitlenen van geld aan particulieren! Hoe dat het werkt leggen we je perfect uit. Een rendement van tussen de 10 en 12% is zeer wel mogelijk. Het gemiddelde rendement van heel het platform ligt momenteel zelfs op 15,5%.

Klik hier
 

Koop fysiek goud

De spaarrekening levert amper rente op en is enorm kwetsbaar voor inflatie. Koop daarom fysiek goud en hou dat veilig in een verzekerde kluis in bewaring. Kijk hier voor de mogelijkheden.  

 
 

Triodos Bank gaat naar de beurs (Tom Lassing)

15/05 7:51

Deze beursgang is vooral ingegeven omdat de certificaat houders van de bank hun stukken niet kunnen verkopen.

Bij Triodos kon je geen aandelen kopen, je kon alleen niet stemgerechtigde, niet beursgenoteerde certificaten kopen die recht gaven op een deel van de winst. De handel er in was uiteraard dun, want je kon alleen via en bij Triodos handelen.

Voor de Coronacrisis deden deze certificaten zo'n 80 euro per stuk.

Toen tijdens de Corona crisis te veel beleggers tegelijk van hun certificaten af wilden, staakte de bank de handel en inkoop van de certificaten. Als bezitter zat je toen vast.

Er zijn meerdere oplossingen gezocht, maar uiteindelijk bleef naar de beurs gaan over. Via die route kan dan via de beurs een handel in de certificaten gaan ontstaan.

Er is niet bekend wanneer de beursnotering gaat plaatsvinden. De laatste bekende handel is de stukken was op een koers rond de 27 euro.

De certificaathouders moeten nog wel toestemming geven. Blijkbaar hebben ze daar dan wel weer stemrecht op.

Wat is de 'echte' waarde van de certificaten? 

Ik heb geen idee. Ik heb de cijfers van die bank niet. Puur de prijs per certificaat zegt niets over de reële waarde. Het is een stukje Triodos Bank. Je moet de stukjes optellen en dan afzetten tegen de waarde die de totale bank heeft, inclusief de wel stemgerechtigde aandelen. Ik heb die gegevens niet. 

Triodos zelf berekend een Net Asset Value. Als je daar van uitgaat kan je wel bezien of een bepaalde koers interessant is. Op 27 euro ligt de koers er fors onder. Het is echter niet gezegd dat die koers ooit weer boven de Net Asset Value gaat komen. Het is slechts een waardebepaling die los staat van de koers.


Met de beursnotering hoopt Triodos dat de relatie met haar certificaathouders weer gaat ontdooien. De relatie is momenteel ver beneden het vriespunt.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2024 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd